fredag 6 december 2013

Sven

Fast Sven har fört med sig ganska mycket förödelse så får jag själv tacka honom för all härlig snö vi fått det senaste dygnet. De flesta som känner mig vet hur mycket jag älskar snö o vinter o jag har verkligen varit less den senaste månaden på omgivningen. grått, tråkigt o blää!Igår kväll gick jag o la mig 11 tiden o så kommer Jakob o väcker mig kl.1 o säger att han har en överraskning, småsur o trött stiger jag upp o får se världens snöstorm o massa massa snö! Helt sjukt hur mycket det hade kommit de 2h jag sov. Men iom med snöstormen så kan man enkelt säga att så gott som all kollektivtrafik blev inställd. Tåget till Gtb var inte inställt imorse men man skulle vara beredd på stora förseningar o då kändes det väldigt onödigt att åka ner för en 3h skoldag om man skulle sitta på tåget större delen av dagen så idag var jag hemma. Så nu återstår det bara att se hur länge snön varar.. 

Imorgon ska vi äta julbord med Jakobs mamma, bror o brorsdotter. Sen till kvällen får vi se vad vi hittar på och på söndag funderar vi på att åka till Liseberg :) Jag har stooora förhoppningar !

söndag 1 december 2013

Lilla jul o första advent

Igår var det lilla jul och åh vad jag längtat. Blev en extremt produktiv dag. Började dagen med att gå o handla det sista pyntet till vår lägenhet o göra lite andra ärenden. Sen städade jag lägenheten. O då Jakob kom hem från gymmet vid halv tre så blev det först lite mat o sen började det... JULBAKET! :D
De närmaste timmarna gjorde vi ischoklad, knäck, chokladtryffel, pepparkakor o lussebullar. Blev absolut mest nöjd med våra lussebullar, det var första gången jag bakade sådana men hade samlat ihop lite småknep för att få dom så bra som möjligt o de blev perfekta! Fin färg o smak och väldigt luftiga. Blev först lite missförstånd med receptet så jag fick nästan lite panik men som tur var Jakob hemma o lugnade mig ^^ Så efter en liten räddning kunde vi fortsätta, degen skulle jäsa 1h men den började jäsa först efter en timme så vi lät den stå i 2h istället, kan bero på mitt lilla misstag. Men nåja allt blev väldigt bra o smakade super gott så det var ett lyckat julbak. Sen fixade vi det sista julpyntet o sen blev det besök, hemmagjorda hamburgare o film resten av kvällen. En riktig bra lilla jul :)
Idag har jag skrivit alla julkort o jag måste säga att jag är så besviken på Sverige, för det första har det inga utrikes julkort o deras vanliga utrikesjulkort är så otroligt fula så jag vet inte vad. Men men..
O idag har vi även druckit första glöggen för iår, väldigt sent för att vara mig men har liksom inte haft någon jul/vinterkänsla iår. Varit en extremt mild senhöst och ingen snö, har snöat väldigt väldigt lite någon gång men marken har alltid varit för varm så det har aldrig fastnat. Självklart har ju julbelysningen hjälpt till för stämningen men det är helt enkelt inte samma sak utan snö. Så jag hoppas verkligen på snö nu så vi kan åka till Göteborg, JUL PÅ LISEBERG. Det sägs att det ska va jätte mysigt och förra året hann vi aldrig så i år vill jag verkligen åka dit.

Hoppas alla hade en trevlig lilla jul med nära o kära :)

J

söndag 24 november 2013

En månad

kvar till julafton, längtar! Den här helgen har varit en riktigt slö helg, har varit så trött efter veckan så har inte haft ork till något.. Igår gick jag på stan en bra stund o försökte få lite idéer till julklappar, idag har vi varit o storhandlat och så har vi dessutom tätat våra fönster i lägenheten och hoppas på att det ska hjälpa till på temperatur fronten. Så är det då man bor i ett gammalt hus o själva betalar för elen. Det är väl i princip det jag har fått gjort i helgen. Men imorgon kör vi igång med ny och lång vecka och då får vi reda på resultatet i allmän fysiologi, fick ett email av kursansvarige lärare att 70% i klassen var godkända. Återstår ju att se om man är en av dom då. 
Sen på onsdag o torsdag blir det fältstudier. Ska få va ut i arbetslivet i två dagar o få följa med en fysioterapeut. Ska bli kul, hoppas jag iaf. Så det ser jag verkligen fram emot. Sen nästa lördag är det lilla jul o sen första advent så fast det är en väldigt lång vecka så känns det som att det kommer gå ganska lätt, har så mycket att se fram emot så. 

J
   

fredag 22 november 2013

HELG

Grupparbete efter grupparbete men vi blev klara med allt idag så då får vi ta helg! Hade hoppats att få ut tentan i allmän fysiologi idag så man skulle veta om man ska fortsätta plugga eller inte, men nee då bestämmer sig kursansvarige att åka utomlands så vi kommer inte få tentan före nästan. Det roliga är att läraren har 3 veckor på sig att rätta en tenta o idag var det exakt 3 veckor sen vi skrev tentan och vi får inget meddelande om någonting! Kan ju lätt säga att hela klassen är extremt besviken! Men men, kan ju tyvärr inte göra någonting åt det nu men detta skall definitiv tas upp i elevrådet.

Tänkte göra lite ärenden på stan idag då jag kom hem, fixa lite till julen o så. Hade tänkt passa på medans Jakob var på gymmet. Nåja, jag kommer hem o ska bara gå på toa o byta kläder, är väl hemma kanske 5min men håller mig i hallen o sen då jag öppnar dörren o ska gå ut. "Vart ska du gå?!" Fyy fan vad rädd man kan bli, då låg Jakob i sovrummet o gömde sig, han hade bestämt sig för att vila istället för han var så trött. Usch, elakt o göra så.

Skönt med fredag kväll och vi har dessutom blivit bortbjudna på mat till Jakobs pappa så ikväll slipper jag göra mat, tackar jag inte nej till.
Hoppas alla får en bra helg, det planerar jag att ha iaf, en luugn o skön helg :)

J

UH, Måste ju säga att första snön kom i förrgår!!


onsdag 20 november 2013

lilla jul

Hade fått ett litet paket idag då jag kom hem, paket från Finland. Hade fått lite julklappar till lilla jul, både jag o Jakob :D


Jobbig skoldag

Första lektionen så fokuserade vi oss på hållningen, i både sittande och liggande läge, så vi typ låg på varsin madrass o utförd övningar för att lära oss att hitta den inre muskulaturen.
Ganska lugnt o skönt.
Nästa lektion fick vi lära oss att massera vad och baksida lår och sen fick vi massera varandra. Det var den skoldagen. mera sånt, tack!

Nu har jag lite uppgifter som måste göras till imorgon, ska läsa två längre artiklar och även läsa igenom offentlighets- och sekretesslagen tills morgondagens grupparbete :)
Men ikväll blir det ingen träning, tränade både igår kväll och imorse, inte allför ofta som det blir morgonträning för mig men tänkte passa på då vi började senare.

Så nu har jag kvällsläsning så det räcker hela kvällen.

J

tisdag 19 november 2013

Från gång till hållning

Igår i skolan så gick vi omkring i ett klassrum i 3h, då var det gång som stod på schemat. Hur gör vi egentligen, var är "normalt", vilka muskler använder vi, hur fungerar lederna? o vad händer om man har problem i t.ex leder, höft osv. Detta är sån BASkunskap så det finns inte, så länge man inte har problem med sin gång så är det absolut inget man tänker på så därför kändes det kanske utdraget att gå omkring i 3h, men det är ju nödvändigt för att vi sen skall kunna hjälpa folk som har problem.
Idag då så var det hållning på schemat, spenderade första 1,5 genom att kolla på varandra i par studera o känna för att se skillnader.
Själv fick jag reda på att min vänstra axel är högre än den andra och att då jag står vanligt så låser jag knäna bakåt, hyperextension. Så det är något jag måste börja tänka på :)
Sista timmen stod vi i princip stilla för att känna efter i oss själva hur vi står, hur det känns, var är tyngdpunkten. Inte sådär jätte intressant och givande men som sagt, baskunskap som vi måste lära oss.
Tidigare på dagen så pratade vi mycket om etik, verkligen jätte intressant. Kunde suttit kvar flera timmar till o bara diskuterat o bollat ideèr.

Så detta blev en lång dag men fick en trevlig överraskning då jag kom hem, då hade Jakob bakat chokladmuffins. Händer inte alltför ofta så det var nice. Efterår fick jag ett litet knyck och begav mig till gymmet fast jag hade bestämt mig för att ta det lugnt idag men sådana kvällar händer inte heller så ofta så bara o köra då.
Men nu är det fotboll som gäller sve-por 0-1. Så nu ska jag kolla färdigt matchen o sen gå o lägga mig.
Go Sverige? Go Portugal? ;)

J

måndag 18 november 2013

Sjukgymnast eller fysioterapeut?

Verkar som att Sverige äntligen har kommit på att fysioterapeut är ett mera passande namn. Har alltid funderat på varför det heter sjukgymnast i Sverige men nu ska det tydligen ändras, så då jag är klar med studierna kommer jag att bli legitimerad fysioterapeut! :)  Låter mycket bättre, för det första är det internationellt, vilket underlättar ganska mycket o dessutom känns det som att en fysioterapeut täcker mera än vad en sjukgymnast gör. Så det var goda nyheter!

Idag började vi nya kursen, fick ganska många studieuppgifter/grupparbeten och liknande som ska göras under dessa 4 veckor. Egentligen är det inte så mycket men om det blir omtenta i allmän fysiologi kommer det verkligen inte bli kul. Så nu har jag skrivit upp allt för kursen, försökt strukturera upp det så att det bara är att börja beta av det man kan så fort som möjligt.
Ena uppgiften vi ska göra är att vi ska kunna sätta oss in i hur en person kan uppleva att drabbas av sjukdom eller funktionshinder, så då ska vi läsa en bok, en självbiograf. Så jag var o lånade en bok på biblioteket "Tänk om jag aldrig vaknar upp igen" självbiograf av Camilla Elwing Johansson. Handlar om en kvinna som fick en hjärnblödning vid 16 års ålder och detta gjorde att hon fick epilepsi. Så i boken berättar hon om hur hon klarat av livet med epilepsi, hur hon fortfarande kunnat göra allt hon drömt om och att kunna ta vara på livet.
En väldigt inspirerande bok så har redan läst halva, detta blir nog dagens kvällsläsning och det är precis det jag ska göra nu :)

Trevlig kväll!


söndag 17 november 2013

Fysioterapi

Blev återigen en skön sovmorgon, steg upp kl.12 o gick iväg på promenad i det vackra vädret. På vägen hem gick jag via jysk o köpte hallmattan som jag kollat på tidigare. Men ska vänta till lilla jul innan jag tar fram den. 
Sen har jag även varit o tränat idag, inte världens bästa pass men skönt att komma iväg iaf o passade dessutom på att basta lite, underbart!
På kvällen gick jag o Jakob till hans mamma där vi blev bjudna på mat, så det blev en riktig trevlig kväll. 
Men nu måste jag verkligen försöka sova, lång dag imorgon o första dagen på nya kursen "grundkurs i fysioterapi". Har väldigt höga förväntningar på denna kurs, både tror och hoppas att den kommer bli  kul o väldigt intressant så förhoppningsvis kommer man att få lära sig saker som är mera relaterat till själva yrket som fysioterapeut. 

Men nu är det gonatt! 

lördag 16 november 2013

Lugn o slapp lördag? Yes

Idag har det varit vila på schemat, steg inte upp före 12 idag o sen efter frukost blev det långpromenad. Va ut o gick o samtidigt in till några butiker för o kolla lite saker till jul o kanske få nån idé till julklappar. Men hann inte kolla på så mycket för då tappa Jakob tålamodet o så började han känna av i ryggen igen så då var det bara att gå hemåt. 
De är såna här gånger som jag saknar mamma extra mycket. Brukar kunna gå omkring på stan i massa olika butiker o bara kolla på allt :) det saknar jag! 
Men hittade iaf en matta till hallen som jag ska gå o köpa imorgon, den var på kampanjpris men det går ut imorgon så får passa på :) 
Annars har jag bara legat o degat på soffan idag, så det har inte blivit så mycket vettigt gjort men har varit skönt med en sån dag efter tentan igår. 

Men nu ska jag kolla färdigt filmen "Knowing" spännande o bra film :) 

fredag 15 november 2013

1 eller 2

tentor kvar innan jul, beroende på om det blir omtenta i allmän fysiologi eller inte.
Idag hade vi tenta i funktionell anatomi, det kändes väldigt bra så borde definitivt bli godkänd. Men tentan var mycket svårare än vad man hade förväntat sig. Alltid lika roligt då man får frågor om olika rörelser och vilka muskler som aktiveras och hurudant muskelarbete utför de osv. Man blir lite illa tvungen att faktiskt utföra rörelsen där vid bänken för att kunna känna och förstå. Så om man kollar upp så märker man att hela sjukgymnast programmet sitter o typ rör sig lite konstigt under tentan medan alla andra sitter normalt på sina stolar. ( det är alltid flera program samtidigt som skriver tenta)
Kan se lite lustigt ut då man lägger märke till det.
Men nu är det avklarat för den här gången iaf. 4 veckor till nästa tenta!

Sen stannade jag kvar i Gtb en stund och gick omkring i nordstan (Stort shoppingcenter) för att försöka hitta eller få lite ideer till julklappar och speciellt till sambon. Han är inte den lättaste person att hitta nåt till så det lär bli intressant, wish me luck!
Sen hann jag ännu gå omkring och kolla på julsaker som vi behöver köpa till i år. Eller behöver är väl kanske inte rätta ordet, meer kanske att jag vill ha dessa saker. Det tycker Jakob iaf. Men jag ÄLSKAR JUL så lägenheten ska vara pyntad o mysig till max, nästan iaf! Så får vänta till nästa lönedag för då har Jakob lovat att vi ska handla julgrejer så att vi har allt som vi behöver.

Ikväll är det fotboll på schemat, Sverige-Portugal så får se vem som vinner. Mig gör det egentligen ingen skillnad men det kan bli en spännande match :)


måndag 11 november 2013

Effektiv dag

Det har det minsann varit idag. Hade skola mellan 13-16 idag men tog 8 tåget imorse för att åka tidigare o läsa på till tentan. Fick ihop några timmars effektiv läsning o sen dags för lite lektion. Sen på vägen hem var jag inte det minsta trött så jag fortsatte att läsa o sen då jag kom hem halv 7 tiden tog jag mitt pick o pack och begav mig till gymmet! Väl framme insåg jag att det var fullt! Har aldrig någonsin varit så mycket folk på gymmet.  Så tappade lite motivation men tog det lugnt o bytte om i lugn o ro. Sen värmde jag upp i lugn takt i väntan på att folk skulle börja bege sig o det gjorde dom så då körde jag igång o ca 10min efter så var gymmet nästan tomt ;) haha men nåja det blev ett riktigt lyckat benpass så får se hur känns imorgon. 
Klockan halv 9 var jag hemma igen o då blev det lite försenad middag, prat med mamma o sen fixade jag lunch tills imorgon, Pastasallad med lax ;) gott! 
Har egentligen kort dag imorgon 8:30-12 men ska stanna kvar o plugga för sen är vi lediga ons-tors o så har vi tenta på fredag, så får ta vara på tiden. 
Men nu är det sängdags, tidig väckning imorgon! 
Ha en bra vecka allesammans! 

måndag 4 november 2013

Stor besvikelse men nu kör vi nya tag

Skrev då tentan för allmän fysiologi på fredag o det tyvärr inte alls som jag hade tänkt/hoppats på. Var extremt besviken på frågorna och tydligen var jag inte enda i klassen som kände så. Hade ju som sagt verkligen pluggat så jag känner verkligen att jag kunde inte gjort mycket mer än vad jag gjorde dessa 3 veckor men det räckte tydligen inte till eller jaa. Kan inte påpeka att jag hade för lite kunskap men tyvärr så var en del av provet helt orelevant jämfört med det vi hade gått igenom på föreläsningen, bör dessutom påpeka att denna del var värd 19poäng, alltså en otroligt stor del med tanke på hur kort förläsning vi hade haft i det ämnet. Men hela klassen har sagt sin åsikt om vad dom tyckt om föreläsaren och tentafrågorn i just det här ämnet så vår kursansvarige skulle väl kolla lite extra på det.
Men oavsett så är jag 100% förberedd på omtenta den 13.12 så pluggandet bara fortsätter, annars glömmer man det tills omtentan. 

Började vår nya kurs idag: Funktionell anatomi, schemat är SUPER NICE! Men vi har mycket egen studietid för hela kursen är i princip repetition av allmän anatomi så det är bara o gå igenom gamla anteckningar osv. Men det känns som att nu äntligen börjar vi prata mera om själva yrket och fysioterapi så det är jätte kul! o 18.11 så börjar vi grundkurs i fysioterapi så det ser jag verkligen fram emot! 

Men nu börjar det bli sent så ska ta o lägga mig så man orkar imorgon 

torsdag 31 oktober 2013

Sista dagen

Snart är tentan för den här kursen över, ska bli så otroligt skööönt! Kan aldrig minnas när jag skulle ha pluggat såhär mycket inför en tenta, möjligtvis studenten om ens det :D haha
Varit ledig både igår o idag vilket betydde BIBLIOTEKSTID. Igår satt jag ca 5h där, sen hem för att äta lunch o sen satt jag o plugga 2-3h till så känner mig ganska nöjd med gårdagen. Och idag har jag suttit där 4h, men som vanligt, varje gång, dagen före tentan är jag lika motiverad och fokuserad på morgonen men efter att har suttit några timmar så ändras allt till "Nu har jag läst tillräckligt, det får gå som det går" 
Samma sak varje gång ^^ 
Ska ta det lugnt resten av kvällen, kanske kolla igenom några saker ännu o sen kanske gå ut o gå, känns som att det skulle sitta bra med en långpromenad. 

Imorgonkväll efter tentan blir det klassträff, får se hur många som kommer men förhoppningsvis blir det en rolig kväll :) 

söndag 27 oktober 2013

Söndag 27.10.2013

Återigen bänkat mig på biblioteket, det är  öppet 12-16 så måste ju passa på, så man får nåt läst idag iom att det inte blev nåt igår. 

Ha en bra söndag! 

lördag 26 oktober 2013

Mindre än två månader kvar till jul

Och idag var jag o Jakob o kollade på julsaker o sånt, men bestämde oss för att vänta till nästa lön. Var även o hälsade på Jakobs gudmor i Falköping o lämnade tillbaka lite grejer som vi lånat av henne. Sen åkte vi äntligen till Osteria i Falköping, ett ställe som gör ost o där har dom en ganska stor butik med massa ost o annat gott o nu har dom dessutom förberett allt för julen med juldekoration, musik o massa julgott :) fanns dessutom en avdelning med julpynt så fick världens julkänsla av att vara där, kände mig som ett litet barn, super mysigt ställe! Längtar verkligen att få pynta lägenheten, skulle kunna göra det redan nu men får nog vänta några veckor till. O så vill jag ha snö och det nu, är klar med hösten för nu är alla löv borta o det är grått o tråkigt! Dags för en vit vinter, tack! :) 

torsdag 24 oktober 2013

Skönt med ledigt

Har varit ledig idag men tillbringar flera timmar på biblioteket o läst till tentan, sen har jag också varit o tränat o städat upp lite i lägenheten :) 
Lär bli samma procedur imorgon, ska stiga upp samtidigt som Jakob så att jag är på biblioteket då det öppnar kl.10 o sen fortsätta att läsa så länge jag orkar! Har såå mycket vi ska läsa till tentan o då ska vi ännu gå igenom 3 saker till nästa vecka så jag förstår inte hur jag ska få in allt till nästa fredag, men det är väl bara o läsa o fortsätta läsa o hoppas på att det man läser fastnar :)  För som jag sa till senaste tentan, "Det är bara godkänt som gäller och inget annat"!

Idag bokade jag o Jakob hotell för natten innan vi flyger till Vasa den 20nde decemeber. Bestämde oss för att övernatta i Göteborg (vid landvetter) så att vi är där färdigt. Så behöver man inte oroa sig för att tåg eller buss blir försenade. 
Idag är det dessutom 2 MÅNADER TILL JUL :D Här har vi en glad tjej, julen är det absolut bästa jag vet. Ska bli så kul att få komma hem o fira den med familjen o med Jakob! LÄNGTAR! 

Nee, nu ska jag kolla lite Big bang theory innan jag går o lägger mig :) 

tisdag 22 oktober 2013

Biblioteket

Bestämde mig för att vara hemma idag från skolan, skulle ha haft föreläsning om energiomsättning som faktiskt är intressant men vi hade samma föreläsare förra veckan o det var tyvärr sämsta föreläsaren jag någonsin haft så jag kände att jag får ut mer av att plugga själv. Så nu sitter jag på stadsbiblioteket o läser. Går bättre att sitta här o läsa än där hemma för här har jag inget som distraherar mig :) tror jag ska gå hit mina andra lediga dagar också för här får jag åtminstone något gjort. Men nu är pausen slut så jag ska fortsätta.

Ha en bra dag!

måndag 21 oktober 2013

sovmorgon.

Inte ofta som jag hoppar över min sovmorgon för att ta ett tidigare tåg till Göteborg, men idag blev det så. Börjar egentligen 12:30 men åker till skolan till 11:30 för att plugga.  Tänkte jag skulle ta till vara min förmiddag, för är jag hemma så bara sover jag eller slöar, får alltså inget gjort!

Igår var en av dom bättre dagarna på länge! Jag o Jakob spenderade dagen på Skövde arena bad. Så det blev lite äventyrsbad o massa avslappning på deras spa! Många olika bastun o härliga pooler annat underbart! Det var precis det jag behövde efter förra veckan. Så nu känner jag mig ganska laddad för en ny kort vecka, bara 3 dagar i skolan för jag tar ledigt på fredag för det är inget viktigt som jag går miste om o så är jag ledig i 4 dagar. Så då blir det vila o tentaläsning!!
Men nu ska jag fortsätta att plugga på andning o annat roligt.

Ha en bra måndag!

J

torsdag 17 oktober 2013

Nu börjas det

Idag fick Jakob lov att köpa säsongens första julmust. Det kom väl till butikerna för några veckor sen men jag tycker det har varit alldeles för tidigt :D men idag hamnade en flaska i korgen o oj va gott det var! 
Idag så tog jag paus från träningen, tillräckligt med träningsvärk från igår så kan bra vila en dag. Har istället börjat läsa till tentan som jag inte fått gjort innan förutom på tåget. Kände denna vecka att jag behöver tänka på mig själv lite, så jag har tränat, vilat, gått på kvällspromenader varje kväll med Jakob o verkligen slappnat av. Hur underbart som helst men nu tillbaka till pluggandet om man ska hinna lära sig allt till 1.11 :) men nu är klockan 11 o det blir en lång dag imorgon så dags att säga gonatt.

tisdag 15 oktober 2013

Sömn

Klockan är 22 o jag är i säng, händer inte alltför ofta men om det är någonting jag behöver dessa kommande veckor så är det sömn! Tidiga morgnar o sena kvällar o en väldigt svår o intensiv kurs. Jaa, då är det bara o fokusera. Tre veckor kvar o sen blir det lugnare :) Can't wait! 
Så nu säger jag gonatt! 

J

fredag 11 oktober 2013

Bära eller brista

för nu kan jag inte göra mycket mera o jag känner verkligen att jag gjort så gott jag kunnat dessa två veckor så hoppas bara det räcker. 
Dagen blev kanske inte riktigt som jag tänkt, hade ont i halsen då jag vaknade imorse så bestämde mig att hoppa över gymmet o istället bara gå ut på promenad. Sedan har jag läst väldigt mycket idag, så har tyvärr inte diskat eller städat men läsandet var ju definitivt prioriteringen idag. 
Ha vari helt underbart höstväder idag så det var skönt med promenad :) Hade bara min ipod med idag så den fick duga som kamera. 



Men nu får jag börja fundera på att göra mig iordning, tar tåget om 45 min till Göteborg så.
Idag kommer vår lägenhet att va tom för Jakob har åkt iväg till Kolmården med personalen från sommarland. Jobbet bjöd dom på något roligt nu så där efter säsongen som ett Tack så får se vad allt kul de får göra. Själv är jag bara lite avundsjuk, har får åka iväg på sånt kul o själv sitter jag här en fredagkväll o läser på tenta som jag har på lördag. 

Hoppas alla får ha en trevligt helg, det kommer jag iaf att ha från och med imorgon eftermiddag :)


torsdag 10 oktober 2013

SOVMORGON

Ledig imorgon så det betyder bara en sak: SOVMORGON! Har förstås tenta på lördag så det är väl en mening med vår lediga dag, läsa läsa läsa.. Men skönt o sova ut iaf. Har läst ganska mycket idag iaf så det känns helt okej, gjorde en gammal tenta från exakt ett år tillbaka o det kändes väldigt bra, hade ju väldigt tur för typ alla frågor handlade om just det jag kunde så kan ju bara hålla tummarna o hoppas att provet ser gaanska liknande ut på lördag. Så imorgon har jag ett eget lite schema som jag tänkte jag skulle försöka följa, har fixat så att jag har lite olika grejjer att göra imorgon, diska, städa, tvätta, träna, gå ut o gåå o lite sånt. Ska försöka varva dessa saker med läsningen o förhoppningsvis fungerar det.
Sen på kvällen kommer jag att åka till Göteborg o sova över hos Sofia, kollade tågschemat för någon dag sedan o märkte att första tåget anländer till Göteborg kl.9 o då börjar vår tenta så därför är jag tvungen att åka dit imorgon kväll men det blir nog bra, får ju sova lite längre då dessutom. 

Idag bestämde jag o Jakob att vi ska försöka gå ut o gå varje kväll, ingen långpromenad eller så utan bara ca 30min. Så det gjorde vi ikväll o det var hur skönt som helst, fick verkligen ny energi att läsa lite till på provet. För går jag ut på långpromenad 1-1½h så är jag alltid så trött efteråt så jag orkar ändå inte göra nåt, samma gäller gympass, om jag gjort ett ordentligt vill säga. Så hoppas det håller i sig. 

Men nu ska jag koppla av hjärnan från allt som har med fysiologi o nervsystem att göra o kolla på lite tv innan jag går o lägger mig.

Gonatt

tisdag 8 oktober 2013

tenta tenta tenta..

Har pluggat hur mycket som helst, men fortfarande känt mig väldigt osäker vilket bevisades idag då jag skulle öva mig på gamla tentor, inget av det jag läst den senaste veckan har fastnat :/ Så bestämde mig för att ändra taktiken, har massa gamla tentor som jag kan öva på så jag kommer bara att svara på frågorna o ta reda på svaren o sen hoppas att det kommer ganska många liknande frågor. Blev förvarnad innan kursen började att det är en svår kurs så därför bestämde jag mig för att läsa på i god tid o jag har verkligen gjort det. Men detta ämne vill INTE fastna i mitt huvud. USCH! Får bara hoppas att min nya taktik fungerar nu för tentan är på lördag och det finns inget annat än GODKÄNT för mig så det är bara o fokusera några dagar till.
Imorgon har jag sovmorgon, har skola 13-15:30 o sen ska jag sova över hos Sofia för vi har bara 2h skola på torsdag, obligatorisk närvaro för vi har ett seminarium, så stannar i Göteborg så jag slipper pendla 4h för att va i skolan 2h.. Känns löjligt. Så imorgon ska vi träna o sen plugga till tentan så kan ju va bra att läsa tillsammans med nån, få hjälp med nåt man har svårt med. Ska också passa på att träna på Nordic Wellness gymmet, fick ett "1 veckas gratis träning" där av Ida o Sofia är redan medlem så det blir bra.

Bestämde mig faktiskt i söndas att jag måste ta tag i mitt liv, mina rutiner = TA TAG I TRÄNINGEN! Inga mer ursäkter, så nu är väskan packad varje morgon då jag åker till skolan så det är bara att komma hem, byta väska o gå iväg till gymmet. Har fungerat jätte bra nu i hela två dagar ;) hehe men förhoppningsvis så fortsätter jag på samma spår.

Men nu ska jag packa väskan för imorgon så att det är gjort o sen börja fundera på natten :)

Ha en bra dag !


onsdag 2 oktober 2013

Idag tycker vi inte om tåg

Idag slutade vi skolan 11:45, skulle jag vetat att  vi slutat tidigare än 12 så hade jag smygit iväg o så att jag hunnit med 12 tåget hem men nåja, fördrev tiden på stan lite innan jag tog 13 tåget hem. Skulle sedan byta tåg i falköping som jag alltid gör och det är alltid bara ett tåg som kommer från skövde samma tid och som åker tillbaka till skövde. Kollade på tavlan o allt var iordning, tåget kom o jag steg på, då jag väl satt mig så börjar tåget åka iväg, men ÅT FEL HÅLL o dessutom 4min för tidigt :O Får halvt panik och går o frågar vad som händer. Konduktören förklarar att tåget är påväg till Göteborg, det var 20min försenat, därför kom det strax innan skövde tåget och iom detta blev det lite fel på tavlan så dom bytte tågnummer och destination samtidigt då tåget kom men hur fan ska man veta det då ?! :O hade ju 2min innan kollat på tavlan o då var allt i sin ordning..
Kunde inget annat än att åka tillbaka samma väg jag kom o stiga av i Herrljunga 20min från falköping o invänta nästa tåg som skulle komma 20 senare men då var detta också försenat så blev tvungen att vänta 45 min :O Så kom hem kl.16 istället för 14:30!! Jag var minsann inte glad!
Roligt med äventyr...
Ikväll så är Jakob återigen i Falköping o hjälper sin bror att fixa om lägenheten, skulle ju då ha gett mig en ypperlig chans att läsa till tentan men då han åkt iväg så fick jag världens knyck, städade lägenheten, organiserade alla papper o all annan skit o även diskat så nu är lägenheten fin igen o jag tänt massa ljus, mysigt :) Men nu ska jag no sätta mig o plugga lite så har jag läst lite ikväll iaf.

J

tisdag 1 oktober 2013

läggdags

Så har denna tisdag passerat, lika trött som vanligt om dagarna.. Min kropp tycker inte om det här med att bara sova 6h per natt o som vanligt är jag super trött då jag kommer hem, men istället för att gå o sova en stund så tänker jag att jag håller mig vaken o går o lägger mig tidigare men sen till kvällen är jag ju pigg igen så fast jag sko gå lägga mig tidigare så somnar jag ändå inte före 11-12 tiden.. Suck! Nå, oktober månad kvar att hålla ut, sen blir det lite lättare tider, hoppas jag på iaf!
Men har åtminstone läst igenom allt som vi gått igenom dessa två dagar, vill inte påstå att jag förstår så jätte mycket så förhoppningsvis blir det bättre till nästa lördag. Men nu är det sängdags om man ska orka upp ännu en dag, på torsdag har jag sovmorgon :D börjar först kl.13 så då kan jag åka hemifrån halv 11 ^^ inte dåligt det inte.
Idag är det förresten FÖRSTA OKTOBER! Vart tar tiden vägen?! Hänger inte alls med. Men nu är det verkligen höst, kyligt varje morgon då man går till tåget, iskallt då man stiger ur centralen i Göteborg! Skulle gärna ha på vinterjackan ^^ men tänker nog försöka ha höstjackan oktober månad ut iaf!
Men som tidigare sagt, sängdags nu!

Natti natt
J

onsdag 25 september 2013

OMOTIVERAD!

Känner mig så otroligt omotiverad! Har ingen lust alls att läsa, inget fastnar, läser bara för att läsa men det gör absolut ingen nytta! NO GOOD!
Har läst på det här nu varje dag sen förra måndagen så känner mig bara less på ämnet, orkar inte mer för tillfället! Som tur har ju ganska mycket fastnat redan iom att jag läst ganska mycket men idag är bara en sån dag då NEJ! vill inte.. orkar inte..



tisdag 24 september 2013

Sova är skönt!

Vaknar upp i tåget o klockan är 8:13 :O SHIT! Vi borde ju vara framme 8:05, har vi stått stilla någonstans så länge utan att jag märkt något eller är tåget på väg tillbaka mot Allingsås?! Snabbt tar jag fram mobilen o ringer till Sofia o säger att jag har försovit mig på tåget och det är nu på väg tillbaka och nästa stop är först 35 min bort! o då måste jag ju vänta där på nästa tåg mot Gtb så allt detta lär ta en bra stund!
Plötsligt vaknar jag upp och ser att klockan på tåget visar 7:43, känner mig jätte förvirrad o förstår ingenting! Till slut fattar jag ju att det var en dröm, men det kändes så otroligt verkligt så jaa, jag var tydligen väldigt borta. Dessutom har jag missat alla stop o det om inte annat brukar man vakna av iom att dom typ ropar ut i högtalarna men inte idag! Men nåja, kunde känna mig lugn o iom det så somna jag om o vaknade till då vi var framme i Gtb o då var det bara att snabbt vakna upp o springa till bussen! TRÖTT TJEJ :D

Idag hade vi sista lektionen för den här kursen o jag orkade inte stanna kvar på frågestunden, kände inte som att det skulle va nån nytta för mig så jag åkte hem. Fick dessutom ett välkomstemail av vår nya kurslärare, där det stod att vi måste ha en ny bok :O Man bara okej, har redan köpt två böcker för många 100kr som man knappt har använt så det kändes ju inte så lockande. Men så på vägen hem kom jag på att man kan ju alltid gå till Biblioteket i Skövde o kolla om dom skulle ha den o jajjamen, där fanns den! Får låna den i 4 veckor så det räcker för hela kursen och jag behöver inte köpa den!

Så nu har jag två lediga dagar framför mig men det står bara tentaläsning på dom dagarna för sen på fredagmorgon gäller det! Så nu ska jag försöka läsa lite om jag bara orkar hålla mig vaken!

Ha en trevlig kväll där hemma!

J    

måndag 23 september 2013

Plugga!

;) Har suttit o svarat på närmare 50 instuderingsfrågor till provet på fredag o måste säga att det känns helt okej! Känns som att jag förstår allt nu men måst bara pränta in allt! Men fick "goda" nyheter idag att jag inte behöver jobba på onsdag, (skulle egentligen jobbat lunch + kväll) men nu får jag fokusera på tentan istället, tackar jag inte nej till :)
Så nu känner jag att både kropp o hjärna behöver vila så ska bara göra iordning allt för imorgon o sen gå o lägga mig, skola imorgon (8:30-12/14:30) sen ledig två dagar ((:

Ha det gött

J

lördag 21 september 2013

mera energi av träning

HAH! själv är jag totalt slut då jag kommer från gymmet så orkar absolut inte göra nåt annat än att gå o vila! Så har både gårdagen o idag sett ut, har dock tränat väldigt ordentligt iom att jag inte hann träna nåt i veckan men iaf. Så tyvärr har det inte blivit så mycket läst som jag hade tänkt.. men nu har ja ändå suttit här i 3,5h o läst till provet så nu tar jag kväll o försöker med nya tag imorgon. o imorgon ska jag fokusera på tentan på dagen o sen gå o träna på kvällen, kanske det fungerar bättre.
Så nu ska jag se om det kommer nåt på tv denna lördag kväll. Hoppas alla har en trevlig kväll där hemma! :)

torsdag 19 september 2013

Vad tiden går.

Har inte hunnit skriva på bloggen på evigheter, har haft otroligt mycket med skolan, känns som att jag inte hunnit med mycket annat än skolsaker. Förra veckan hade vi våra första tentor, ett praktiskt på fredagen som gick jätte bra, läraren var supernöjd! O sen på lördag hade vi ett teoretiskt prov, kändes som att det gick helt bra så hoppas på godkänt :) O nu håller vi på att läsa neuroanatomi som inte är riktigt lika roligt, mycket svårare att lära sig allt i jämförelse med kroppens anatomi där man kan se o föreställa o känna på allt. Så det har vi prov på nästa fredag så nu är det bara o läsa på det ihelgen, har ingen föreläsning imorgon o inget jobb så är ledig 3 DAGAR :D underbart!
Så idag har jag fixat med lite papper ordnat upp mina saker i lägenheten så nu hänger jag med igen, har även bokat tid för klippning till nästa vecka.
Skulle egentligen ha jobbat ikväll men fick frågan om jag ville vara ledig, JESS PLEASE! Då har jag lite tid ikväll att läsa på neuroanatomi så det ska jag göra nu. (:

J

söndag 1 september 2013

Helgen som gått

Hade mycket planer för helgen som jag skulle få gjort men istället går man och blir sjuk och får inget gjort ;/ Blev ingen sittning på lördag, inte alls haft energi att läsa på anatomin. men idag så blev jag åtminstone klar med alla anteckningar från de två dagarna jag missade, alltid något. nu är det verkligen bara att börja ta till vara tiden på tåget o läsa på. 
Idag har vi också funderat på att köpa ett skrivbord till mig, för det lär verkligen behövas iom att vi inte har nåt skrivbord o man får ganska ont att göra allt vid soffbordet. o nu är det faktiskt så bra att Jakob ska till Jönköping på onsdag så då kan han åka via ikea o köpa lite grejjer, ha dessutom kollat på nattduksbord därifrån så nu äntligen kan vi köpa dem också :) 
Imorgon blir det en lite längre dag i skolan 10:30-19. Men får sova lite längre imorgon iaf o så har vi några timmar ledigt där på eftermiddagen för sen har vi en föreläsning av en sjukgymnast från USA eller Canada, ska bli väldigt intressant. Så innan föreläsning så är vi några på klassen som ska stanna o läsa ihop lite. 
Men nu ska jag fixa ihop lite lunch tills imorgon o packa väskan så allting är klart.

torsdag 29 augusti 2013

ANATOMI!

Är hur roligt som helst då man fattar o oftast är det faktiskt inte så svårt, men det är ju självklart att dom två första dagarna på kursen (då jag är borta) så går dom igenom det svåraste till första provet så nu har jag suttit några timmar med min anatomibok på ca 1300 sidor som är på engelska och latin! ^^ Och försökt fundera ut alla latinska begrepp, termer, rörelser, riktningar osv. Måste ju faktiskt säga att det känns tusen gånger bättre nu än vad det gjorde för ca 2h sen. Har dock lite jag måste kolla upp imorgon så att det faktiskt stämmer.
Så ihelgen blir det bara läsa läsa läsa o läsa lite till! Fick tips av läraren att vi skall kunna allt till nästa onsdag eller iaf känna oss säkra på det vi hittills gått igenom för då börjar vi med den sista delen inför provet. Så iom att jag inte jobbar ihelgen, förutom sittning på lördagkväll så ska jag verkligen försöka läsa! :) Men nu håller mitt huvud på att sprängas på grund av både förkylning och dom senaste två timmarna så tror jag ska göra mig klar för sängen så jag orkar imorgon på nytt. Men som tur är det kort skoldag 8:30-11:45 så är väl hemma 3-4 tiden då!
Gonatt

J

onsdag 28 augusti 2013

Nu börjar det

Idag drar det igång. Första skoldagen för mig iom att jag o Jakob var på kryssning mån-tis.
Så nu är det är det väldigt tidiga morgnar som väntar så bäst för mig att bli en morgonmänniska. Men idag gick det ganska så lätt för Jakob hade bestämt sig för att stiga upp samtidigt och ge sig ut o springa :)
Fick förresten världens bästa nyhet igår då jag kom hem från kryssningen, ett brev från Kela där det stod att jag beviljats studiestöd!!!! :D Går inte att beskriva vilken enorm lättnad jag kände igår kväll, de senaste veckorna har jag gått och halvt mått dåligt med tanke på hösten o hur fan jag ska orka med allt! Iom att jag trodde jag skulle vara tvungen att jobba så fort jag hade möjlighet och det skulle bli väldigt svårt att fokusera på skolan då man hela tiden skulle ha i bakhuvudet att jag måste nog försöka slänga in några timmar nu för att klara av det ekonomiska men nu kommer kan jag fokusera 100% på skolan o jobba ibland då det passar! :)  Underbart! TACK FINLAND ((:
Men nu ska jag göra mig klar så jag hinner med 6:30 tåget!

Ha en bra dag!

tisdag 20 augusti 2013

Studier

Har beställt hem min första studentlitteratur :) Atlas of human anatomy. En bok som man kommer att ha nytta av hela livet så därför kände jag att jag vill ha en ny sådan. Resten av böckerna ska jag försöka hitta billigare på skolans andrahandsbokhandel.  
Idag var det Nollningsdag nr 2 = 7 kamp. Samlades vid slottsskogen i Göteborg, en enorm "park" som var hur härlig som helst o dessutom hade vi super tur med vädret, hur varmt som helst! Där blev vi indelade i olika lag o sen fick vi tävla i lite olika grenar. Bl.a irländsk julafton, stafett, ordlekar, vilket lag som kunde spotta grodan längst ^^ m.m! Sen blev det hejjaramsor o lite sång och efteråt utsågs ett vinnande lag o lite priser delades ut. Vi var klara 2h tidigare så det kändes skönt att kunna ta ett tidigare tåg så man fick komma hem nån gång. 
Imorgon blir det stadsvandring genom Göteborg för att lära sig mera om staden och att hitta bättre, kommer bli väldigt intressant o kul tror jag.
Nu ska jag kolla på filmen "The Rock" tills jag somnar ;)

Good Night

måndag 19 augusti 2013

"Första" skoldagen

Har idag varit ner till Göteborg på min "första" skoldag eller närmare sagt första nollningsdag. Först blev det samling för alla nollor på parkeringen utanför skolan. Där delades vi in i klassgrupperna, sen kom våra faddrar och delade in oss i ännu mindre grupper. Då fick vi en egen "Guide" som visade runt oss i hela skolan och gav oss bra tips inför starten. Sen då rundvandringen var över samlades alla klasser återigen i en sal i skolan, där vi gjorde våra "Nolleband" som vi ska ha med oss på varje nollning. Sen satt vi bara o pratade och lärde känna varandra lite bättre o efteråt så presenterade studentkåren sig o efteråt var vi klara för dagen. Då skulle några av tjejjerna på kaffe så jag bestämde mig för att åka med för var ändå tvungen att vänta på 18 tåget hem. Sen då jag skulle ta spårvagnen tillbaka till centralen lyckades jag först hoppa på fel spårvagn men frågade i sista sekund om han skulle till centralen "Nej då får du gå över på andra sidan" SHIT! hoppade ut o sprang över till andra spårvagnen o hann just o just med den. Då var dessutom klockan ganska så mycket o spårvagnen jag hoppade på till slut så skulle ta längre än den andra som jag hade missat då jag stått på fel sida av vägen. Så då jag väl kom till centralen var det bara o springa! MEN jag hann! Tur det, annars skulle jag varit tvungen att vänta en timme till på nästa tåg och det kändes inte så lockande.
Så nu har jag tagit det lugnt o ska börja göra mig klar för sängen. Har inte direkt varit en lång dag men det har varit mycket nytt att ta in så det tar på krafterna!
Imorgon är det nya tag, då är det 7-kamp som står på schemat. Så tack för denna dag för nu säger jag gonatt :)

J

söndag 18 augusti 2013

Skolstart

Då var denna arbetsvecka över, kommer antagligen inte att bli nå mera jobb i augusti men sen i augusti är det bara att börja jobba igen så fort jag hinner o kan om man ska få detta studentliv att gå runt.
Idag har jag gått igenom hela schemat för höstterminen, skrivit ner allt på papper och andra viktiga saker som är bra att komma ihåg. Har även skrivit upp ett schema för september när jag kan jobba som jag ska ge vidare till Linda i veckan. Har även kollat upp tågtidtabeller och spårvagnar inför veckan så jag vet vart jag ska o lite sånt. Så nu känner jag mig ett steg närmare studentlivet ^^
I fredags var jag även och köpte mitt tågkort och även en ny mobil :D Blev en Samsung Galaxy S4 Mini, men tyvärr hade dom inga vita så det fick bli en svart. Men är verkligen supernöjd, än så länge iaf ;)
Idag på schemat så är det städning som gäller iom att man har en underbar sambo som diskade och gjorde iordning köket igår, som såg ut som värsta bombnedslaget ^^ Så det ska städas, tvättas o så ska jag även ner på stan o köpa ett par höstskor till mig själv :)

Ha en bra söndag!

J

onsdag 14 augusti 2013

Sista arbetsveckan

Det är onsdag och jag är på min sista arbetsvecka. För sen drar skolan igång! :) LÄNGTAR!
Känns som att jag äntligen börjar ha koll på allt inför skolan, hoppas jag i alla fall.
Igår fick jag även svar från CSN att jag inte har rätt till nåt studiestöd! jätte roliga nyheter verkligen! Så nu är det bara o försöka med Kela i Finland men tvivlar på att det kommer ge resultat :/ Så detta kommer bli tufft! Studera på heltid, pendla till Göteborg 3h per dag och antagligen tvungen att jobba så mycket jag hinner. Men på ett eller annat sätt skall det gå! Försöker motivera mig själv nu inför hösten! ;)
Annars så känner jag mig väldigt motiverad över träningen. Så nu ska jag faktiskt byta om och gå iväg och köra ett pass!
Ha en bra dag!

J

torsdag 8 augusti 2013

The past vs. the future

Igår blev det ett långt samtal med Nadine över skype. Pratade om en massa o mera därtill. Gick även igenom vår resemånad som vi höll på med för exakt ett år sedan. Härliga minnen o det var så kul att få prata om det igen med henne o skratta åt allt vi gjorde :) Går inte att förklara hur mycket jag saknar dom veckorna! Önskar jag kunde vrida tillbaka klockan o göra om allt igen! Utan tvekan höjdpunkten på hela mitt år i USA! Inget går upp mot dom sista 5 veckorna!

Snart bara en vecka kvar till skolstart, känner mig som ett litet barn som ska börja ettan igen. Ser så otroligt mycket fram emot det! Har inhandlat en hel del skolgrejjor också, penal, pennor, mapp, kalender. Förhoppningsvis börjar jag ha allting under kontroll. Har också kollat upp tågkort så det ska inskaffas om någon vecka. O nu som bäst väntar jag på svar från CSN, angående studiestöd, om jag har rätt att få och hur mycket. Spännande det här!
Idag var jag på stan med Jakob lite o gick förbi Stadium där dom hade Adidas väskor för 199kr, vilket är ingenting. O en sån väska kan va bra o ha till skolan också så då köpte jag en sån.



Sen har jag även varit runt o kollar på lite mobiler dom senaste dagarna, känns som att det är dags att inskaffa sig en mobil med abonnemang nu då skolan drar igång så man slipper vara beroende hur mycket pengar man har kvar på kortet + internet. Så det lutar verkligen mot en Samsung Galaxy S4 Mini, Skulle jag ha massa massa extra pengar så skulle jag utan tvekan köpa en S4 men känner att jag behöver inte den nyaste mobilen som finns ute på marknaden o skillnaden på dessa två mobiler är väldigt få. Priset däremot är mycket lägre på Mini så därför får det nog bli den. 



Så det här var väl lite vad som pågår för tillfället förutom jobb jobb o ännu mera jobb! :) 
Nu ska jag kolla på polisskolan med Jakob o sen blir det nog sängdags, låång dag imorgon. 

J



torsdag 1 augusti 2013

Ooopps! Vart tar tiden vägen?!

Senaste inlägget jag skrev var 8 juli, nästan en månad sen! Kan ju säga att det hänt mycket mycket sedan det. Varit till Stockholm en dag med Kristian o Ezgi. Haft en lite minisemester med Jakob som bestod av en heldag på Skara sommarland, sen på besök till Göteborg o sen vidare till Grebbestad med hans halvsyster o hennes pojkvän! 4 underbara dagar !
Sen blev det en vecka med jätte mycket jobb för oss båda så vi hann inte ens se varandra, fast vi bor ihop ^^
21.7 åkte jag, Jakob o Elias till svalnäs, en udde i vänern med kilometer lång sandstrand o helt underbart vatten! Där låg vi o njöt i några timmar. På kvällen kom äntligen mamma o pappa så då gick vi ut o åt middag, trevlig dag.
Sen blev det en intensiv vecka med mamma o pappa på besök. Sightseeing varje dag o på onsdag åkte vi till Köpenhamn, alla utom Jakob för han var tvungen att jobba.
I Köpenhamn blev det några härliga dagar med ännu mera sightseeing. På vägen hem på fredag åkte vi förbi ULLARED :D haha Tror ingen gått igenom Ullared så snabbt som vi, antagligen för att vi bara ville åka förbi, vi var ju inte direkt där för att storshoppa! Samtidigt som vi var där så höll dom på att filma från TV 5, men som tur så slapp vi kameran. Men lite shopping blev det iaf.
Sen på lördag morgon åkte mamma o pappa hemåt o jag STORSTÄDADE lägenheten, kände att det var dags o dessutom väntade vi besök av Jakobs arbetskompisar från sommarland. Så på kvällen blev det utgång, blev verkligen en jätte rolig kväll.
Söndag däremot så ösregnade det heeela dagen så det blev en dag framför tvn ;) Eller på kvällen kom vi oss faktiskt iväg på bio, The Wolverine ^^

O så måst jag såklart skriv om det största som hänt! 12 juli fick jag reda på att jag kommit in på Göteborgs universitet, på sjukgymnast linjen :D Blir bara mer förväntansfull för varje dag som går. 19 augusti börjar "nollningen ", något som håller på i nästan 3 veckor för ettorna, massa roliga program, fester, sittningar o annat roligt. den 23.8 så ska man till skolan o registrera sig o få scheman o all sån information o sen kör väl skolan igång på riktigt typ 2-3.9 :)
Detta betyder att jag bara har 2 veckor kvar på Glädje, kommer såklart att fortsätta att jobba där samtidigt som jag studerar, får ju se hur mycket jobb man hinner o orkar med :) Så ser fram emot en ny och spännande höst, ett nytt kapitel i mitt liv!

Så kan säga att det har varit en rolig o händelserik månad! Hoppas på flera sådana.

J

måndag 8 juli 2013

It's been a good day

Denna måndag börjar snaaart lida mot sitt slut och jag måste säga det har varit en väldigt bra dag! Skulle egentligen ha jobbat idag från kl.18 men det var inget bokat så dom behövde ingen diskare o i.o.m att vädret varit ganska så nice idag så kändes det helt okej att vara ledig. Så idag har jag varit ut o cyklat  lite, hunnit gå på en liten shopping runda o fynda lite på rea ;) Sen tog jag min bok o gick till parken o låg där i två timmar o njöt av solen o min lediga dag ! Då jag kom hem vid 5 tiden bytte jag om o gick iväg till gymmet, där jag hade ett väldigt bra pass! Hann inte alls träna förra veckan i.o.m att jag jobbade så pass mycket så ska försöka ta igen det nu. 
Så nu väntar jag bara på Jakob som borde komma hem när som helst, så kaanske vi ska åka o spela lite beach volleyboll, om han orkar vill säga. För nu har högsäsongen på Skara sommarland dragit igång så nu jobbar jag han 8-20 istället för 8-18, blir långa dagar. Annars blir det o kolla någon film o sen gå o lägga sig lite tidigare idag, känns som att jag kommer sova bra inatt efter denna dag. O så håller jag tummarna att vädret fortsätter såhär så kanske vi lyckas få lite sommar här också! 


tisdag 2 juli 2013

Tisdag 2.7.2013

Så nu är det juli, tycker tiden går så otroligt snabbt alldeles för snabbt.
Nåja känns som att jag har ganska mycket att se fram emot nu i juli så det känns bra!
Igår bokade jag tågbiljett till Sthlm 10.7 alltså nästa onsdag. Ska åka dit över dagen o hälsa på min kära bror o hans flickvän. Ska bli jätte kul att få träffa dom o få vandra omkring i Gamla stan i Stockholm.
Sen blir det jobb nästa dag o efter det är jag ledig hela TRE DAGAR! och över helgen dessutom and guess what?! Jakob är också ledig! Så på fredag så blir det nog bara en lugn dag för oss, Jakob har olika läkartider på förmiddagen o sen får vi se vad vi hittar på.
Sen på lördag morgon åker vi ner till Göteborg och spenderar dagen där, får se vad vi hittar på.
Sen på söndag morgon åker vi + Jakobs syster Elin o hennes pojkvän Joakim upp till Grebbestad. Tyvärr jobbar jag på måndag kväll så jag o Jakob får väl åka därifrån redan på måndag förmiddag. Men det blir nog bra.
Sen är det bara en vecka kvar o så kommer mamma o pappa hit för en vecka 21-27.7 o då tar vi dessutom en liten roadtrip till Köpenhamn under den veckan! Kommer bli så otroligt kul! :)
Känns som att det kommer bli en bra månad !

Nåja denna tisdag blir det några timmars jobb på eftermiddagen. Glädje ska nu i Juli (onsdagar o torsdagar) ha ett tält på torget där dom ska ha lite grillmat o sånt. Så idag ska jag o några killar från jobbet göra i ordning tältet och allt annat så det är klart imorgon. Ska bli så nice att få vara ute varje onsdag o torsdag nu denna månad. Kommer att vara jag o en till som är där ute om dagarna.
Men innan jobbet idag så ska jag på min andra AHA-pensling, en "syra" behandling för ansiktet som ska hjälpa mot acne och acneärr som jag har ganska mycket av. Så kan bara hoppas att det hjälper lite iaf!
Sen efter jobbet idag så blir det gym. På tal om gym så hittade jag en träningstop på intersport.se webrea. 149kr istället för 399 ! Har länge velat ha en sån top men känt att 399kr för en top är lite väl mycket så nu passar jag på. Blev en lila för dom andra färgerna jag ville ha var slut, trevligt med lite färg.


Så nu ska jag diska lite innan jag måste gå.
Josefine



tisdag 25 juni 2013

måndag 24 juni 2013

Pictures


Här kommer lite bilder från Kryssningen :)
















söndag 23 juni 2013

Midsommar 2013

Midsommar firades iår i Falköping hos Jakobs bror. Tog tåget 10:50 på fredasmorgon o åkte iväg till Falköping, där gick vi sedan ti Adam, Jessica o deras dotter Tuva, som fyllde 3 år så då blev det lite presenter innan  vi gick ut o gå. Medans dom andra gick för att äta lunch så gick jag o Jakob upp på berget , va upp i ett utsiktstorn, sen o hälsa på djuren i djurparken, "Josefine, 5 år igen" :D Sen gick vi o  åt lunch på ett ställe där dom senare skulle resa midsommarstången o dansa. Kan inte få en mer svensk midsommar än det, Så där satt vi några timmar o umgicks o kolla på då alla barnen med föräldrar dansa runt stången. Sen då Adam o dom också varit där en stund återvände vi till dom för att göra oss i ordning innan resten av gänget skulle komma. Skulle bli ca 7pers, slutade med att vi va 22 st. Så blev en trevlig kväll med gott sällskap o massa god mat, hade köpt nypotatis, sill o så gjorde vi grillspett o en jätte god sallad :)
Blev dock inte så sent, för Jakob skulle ju jobba på lördagsmorgonen så vi tog tåget tillbaka ca halv 2.
Sen efter att ha sovit ut på lördagen steg jag upp full med energi o började stor städa lägenheten, för det behövdes verkligen. Så då Jakob kom hem ca 18 tiden så var stället fläckfritt o maten just tagits ur ugnen, POÄNG till mig ;) Sen blev det mys o filmkväll resten av lördagen.
Idag var det arbetsdag för Jakob igen, själv spendera jag morgonen med att kolla på "Modern family", sen ca 13 tiden så slutade det regna o solen kom fram o då bestämde jag mig för att gå på långpromenad. Först gick jag ca 3,4km o sen sprang jag hela 4,3 km utan att stanna! Är jävligt nöjd, tränar i princip aldrig kondition o kan inte ens komma ihåg när jag sprang senast så får verkligen vara nöjd! Sen då jag kom hem så kände jag mig på så topp så åkte vidare till gymmet där jag körde ett grymt pass. Avslutade med avslappnade stretchning o lite bastubadande. Sen medan jag väntade på att Jakob skulle komma hem så blev jag extremt sugen på pannkaka så denna söndag blev det pannkaka till middag ^^ Så nu har vi ätit gott o kollat lite film, men nu börjar min ögonlock kännas ganska så tunga så jag tror jag skall börja avsluta här, har en lång arbetsvecka framför mig. Är förstås ledig på dagarna nu mån-tis så länge jag inte blir inringd o jobba lunch. Så jag hoppas på sol o mera sol så jag kan vara ute! Men hoppas alla hade en bra midsommarhelg, det hade jag iaf!

/ Josefine

Kryssningen

Har inte alls hunnit uppdatera min sida nu dom senaste veckorna, men kan väl börja med vår kryssning vi åkte på förra tisdagen 18.6-19.6! Var så otroligt härligt att få komma bort, bara jag o älskling. I och med att vi båda haft en otroligt lång arbetsdag innan så var vi ganska så trötta så det blev en lugn kryssning. Båten åkte ut från stockholm kl.18 o då bara satt vi o njöt av Stockholms skärgård o drack goda drinkar, sen blev det stor shopping på tax free, bestämde oss för att bunkra upp med lite smått o gott, allt var ju så billigt. O då hade Birka "Handla för 800kr o få en gratis kryssning" o den summan var ju inte direkt svår o komma upp till. Så det blev en ny kryssning för oss som vi måste använda innan 28.8. 
Sen gick vi o åt buffè där även alkohol ingick, inte så dåligt. Så där satt vi en bra stund o jag fick äta min midsommarmat, sill o fisk o nypotatis! Sen gick vi ut på däck för att kolla på solnedgången, så där satt vi o myste tills båda blev så trötta så vi bestämde oss för att gå o lägga oss. 
Sen vaknar vi båda två kl.3 av att det spelas hög musik utanför vårt rum o självklart har VI högtalaren utanför VÅR dörr! Där spelade dom dansbandsmusik fram till kl.7 på morgonen då vi anlände till Mariehamn. Vi bestämde oss för att stiga upp o gå o kolla lite på mariehamn för att sen gå o äta en ordentlig frukost. JAG ÄLSKAR BUFFÈ FRUKOST, BÄSTA SOM FINNS! Så där satt vi ett bra tag, så att jag fick gå flera gånger. 
Sen blev det återbesök på taxfree, jag ville ha en ny parfym o då blev Calvin Klein "Shock for her" 


Köpte även en refill flaska. Man fyller den med sin parfym så är den lätt o ta med istället för hela parfym flaskan, definitivt min nya favorit, ryms med överallt :) 



Sen tog vi det lugnt resten av färden, satt o njöt av skärgårdsutsiken o det fina vädret! 
Båten anlände till stockholm 15:45 o då var det bara att hoppa på bussen som körde till Mariestad o därifrån blev vi upphämtade av hans mamma. Två underbara dagar med Jakob, ser fram emot vår nästa  kryssning i höst ^^  Ska även ladda upp lite bilder bara jag får dem överförd från kameran. 

torsdag 13 juni 2013

Tankeställare



Hittade detta på facebook, har läst det flera gånger innan men det är verkligen värt att minnas, att tänka på ibland. Det ger en liten tankeställare! 

"När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän."

Liseberg

Igår spenderades hela dagen på Liseberg med älskling, fick även sällskap några timmar av hans en arbetskompis på sommarland. Var en riktig super dag faktiskt! Fick åka massa roligt, o iom att jag köpte min biljett online dagen innan så fick jag tre expresspass, så att man får gå i dom snabba köerna istället, o då fick även Jakob o Johan tre var. Skulle ju varit så dumt om bara jag kunde använda dom,  såå det va bra service ;) Sen då vi åkt alltihop så bestämde jag mig för att pröva lyckan o spela lite, vilket gick mer eller mindre åt helvete. Medans jag stod o tog ut pengar så sket en jvla mås på min arm :O Så det var väl där min otur började! Så inget godis o inget kramdjur åt Josefine :( Sen då klockan var  ca halv 9 gick vi och träffade Jakobs halvsyster Elin o hennes pojkvän Joakim på ett väldigt mysigt uteställe. Så där satt vi o drack lite vin o hade det jätte trevligt innan jag o Jakob fick åka tillbaka till centralen för att ta 23 tåget hem. Så efter en lång dag med mycket ståhej så kom vi hem lite efter halv 1 och båda var så trötta så vi somnade no genast vi la huvudet på kudden :)
Idag då så är jag ledig igen, har varit på fotmassage. Måste få unna sig lite lyx också ibland o nu sitter jag bara o kollar flyg till thailand för dec-jan! Vi har lite fundera på att åka o fira jul hemma i Finland iår o sen skulle vi åka vidare till Thailand efter jul och spendera några veckor där. O så fick vi höra att Elin o Joakim ska vara där över jul o nyår så det skulle ju passa perfekt! Så nu sitter jag o drömmer mig bort o hoppas att denna dröm/plan går i uppfyllelse!

Ännu en god nyhet, fick ett mail från högskolenämnden för någon dag sedan. Så då fick jag reda på att jag har behörighet att kunna börja studera i höst! Så nu är det bara o vänta på antagningsbeskeden som kommer nån gång i Juli, spännande! :)

Allt känns så otroligt bra för tillfället!

/Josefine

tisdag 11 juni 2013

Skönt att vara ledig

Igår jobbade jag bara kväll så hade hela dagen att göra nåt. Började med en klippning 9:30. Blev väldigt nöjd men ska nog vänta o se hur det ser ut efter första duschen innan jag säger för mycket. Sen gick jag en tur på stan o köpte lite sommarkläder, toppar o sånt. Efteråt gick jag hem o åt lite lunch för sen gick jag o träffa Louise och i och med att det var så fint väder så bestämde vi oss för att gå o sola. Så vi gick ner till parken o låg där några timmar, very nice! :) Sen blev det jobb kl.17 så det var min måndag. Var en bra dag.
Idag är jag helt ledig och även imorgon o då ska jag o Jakob åka till Liseberg :D wihuuu! Så nu har jag köpt biljett, sen ska jag gå o köpa tågbiljetter. Ser såå fram emot imorgon, kommer bli AWESOME ! 
Men idag då ska jag gå o boka tid för fotbehandling, var en kvinna som kom in till jobbet med rabattkuponger till hennes ställe så man måste ju passa på. Har ju ganska slitsamt jobb, speciellt för fötterna så nu ska jag unna mig lite lyx för en gångs skull! Sen får jag se hur resten av min dag blir. Men det är väldigt fint väder så blir no att gå ut iaf, kanske gå till parken o läsa min bok. 
Ha en bra dag allihopa! 


/ Josefine 

söndag 9 juni 2013

Dagar som denna tycker jag om!

Vaknade ganska tidigt imorse eftersom Jakob gick o la sig redan halv 9 på kvällen. Men det var nice, åt frukost i lugn och ro. Sen åkte vi iväg till Tranum där hans pappa har ett torp på landet. Vädret var fint så vi spendera dagen där, kastade frisbee o lite amerikansk fotboll. Härligt o bara ligga ute o sola, prata med varandra om allt och inget :) sen åkte vi o köpte milkahakes för att sen åka vidare och storhandla. O nu sitter vi hemma, mätta o belåtna o kollar på lifeguards at bondi beach. More days like this please! 

torsdag 6 juni 2013

Sveriges Nationaldag

Har det varit idag, kan väl inte påstå att man firat det direkt! Fick iaf var ledig idag, inte Jakob då för nu har han börjat sitt nya jobb på skara sommarland så nu blir det lååånga dagar för honom. Så nu hoppas jag själv på att jag inte jobbar så mycket kvällar o så för i så fall kommer vi knappt att hinna se varandra.. Men om två veckor åker vi på kryssning tillsammans, ska bli så kul att komma bort bara han o jag!
Som sagt, var ju ledig idag så gick först lite på stan idag o försökte hitta lite kläder till sommaren men nee-e :/ blev istället lite solkräm. Sen tog jag med mig en bok o lite musik o gick ner till parken, där jag låg o solade några timmar innan jag gick hem o kollade några avsnitt Desperate housewives. Sen städade jag lägenheten o diskade, för nu blir det låånga dagar för båda jag o Jakob så ingen av oss lär varken orka eller hinna med sånt! Men nu ska jag gå o lägga mig så jag kommer upp imorgon. Tänkte jag skulle laga mat så att Jakob har till kvällen då han kommer hem.

/ Josefine

tisdag 4 juni 2013

4 Juni 2013

Så nu är vi inne i juni, tiden går så otroligt snabbt. Äntligen har vädret blivit bättre mera sol o mindre regn så det känns bättre :) Blev en lång vecka förra veckan, men fick va ledig söndag o månda så då fick jag passa på o vila ut lite så nu blir det ganska mycket jobb denhär veckan också men sen nästa vecka blir det ganska så lugnt o då kommer dessutom två kompisar från Californien (Som är i Sverige över sommarn), så dom kommer till Skövde ons-tors o både jag o Jakob är lediga då så får åka o hitta på nåt med dom då!
Ikväll ska jag o Jakob gå o kolla på nya "fast and furious". Kom ihåg att jag fortfarande har kvar min biobiljett som jag fick från Subway så tonight MOVIE TIME AND SNACKS! 


torsdag 30 maj 2013

Sliten tjej

Blev myyycket jobb nu denna vecka, börjar känna mig ganska så sliten, märktes åtminstone idag då jag kom hem o bara la mig ner en stund för o vila, hade ju tänkt gå  o träna men det slutade med att jag somnade i Jakobs famn efter 5 min o sov i två o en halv timme, vaknade inte ens då Jakob steg upp. Sen kom han o väckte mig då han hade lagat middag :) sen kollade vi på en ny film "Warm Bodies", hur jag än funderar så kan jag inte sätta fingret på filmen, om den var bra eller dålig eller bara OTROLIGT konstig :D Speciell var den iaf!




Men nu ska jag snabbt diska upp sista disken o sen gå o lägga mig o förbereda mig för tvååå långa dagar innan min lediga söndag :) 


tisdag 28 maj 2013

Bowling

Började dagen med en kort promenad för att hämta ett litet paket från Finland som bl.a innehöll lite fazer godis! nom nom! Sedan gick jag o bokade klipptid så på måndag blir det klippning, hoppas verkligen jag kommer ti någon bra nu! Sedan blev det 4h jobb på Glädje. Efteråt bänkande jag o Jakob oss utanför Rådhuscafeet, satt det nån timme i solen! Väldigt nice, måste ta vara på den soliga tid man får här. Sen fick vi gå hem för jag skulle göra mig klar för bowling me subway gänget. Fick ett sms häromdagen från restaurangchefen på subway, han ville tacka oss som var med o öppnade stället för en bra öppning så då blev det gratis mat o dricka + bowling. Blev en super trevlig kväll, jätte kul o träffa dom som man jobbat med tidigare, inte chefen då men dom andra. Så det har varit en väldigt bra dag måste jag säga, känns som att jag har hunnit med ganska mycket. Inga stora grejjer men iaf :) Mer såna dagar o mycket sol sol sol ! men nu är det sängdags så jag får tacka för mig o säga gonatt! 






 

måndag 27 maj 2013

Power nap

Hem o vila mellan arbetspassen, först 9-15 o sen 18:30-23:30! Braa med timmar! så nu är jag mätt o belåten o ska vila nån timme innan nästa pass! Igår var det ledigt o fint väder, fram till kl.17 iaf. Så jag o Jakob gick till parken o kasta lite amerikansk fotboll o sen satt vi bara o prata i solen. Sen gick vi till torget o satt ute på ett cafe i solen! Jag hade liksom lite bestämt att vi skulle försöka va ute om det var fint så! 
I.o.m att morsdag firades i Sverige igår så var vi o köpte några blommor ti Jakobs mamma o hon bjöd oss på lasagne. Efter besöket åkte vi ut till tranum där vi träffade Jakobs pappa o Jakobs "halvsyster" Elin o hennes kille. Va ute där en bra stund o så fick jag skjuta med luftgevär också, jävligt kul var det o naturbegåvning som man är så sköt jag nästan bäst av alla :D eller nybörjartur som Jakob vill kalla det! 
Nåjas, gårdagen blev slutligen en riktig bra dag fast jag på morgonen inte alls ville stiga upp! 
Har det lite jobbigt för tillfälle med att bo inne i stan, på sommaren! Saknar landet, sol, värme o vatten ! Så hoppas på mycket mycket jobb i sommar så jag kan fokusera på annat o kanske få åka iväg med Jakob någonstans i höst :) 

fredag 24 maj 2013

Fredagkväll

Jasså, fredag kväll, klockan 8. Fick sluta tidigare för det var så lugnt. Typiskt så jobbar ju alla o så agerar Jakob chaufför ikväll så han e i Falköping. Nåja ska fortsätta kolla på fast and furious o sen kanske gå o hälsa på sussie som jobbar ;) 

onsdag 22 maj 2013

Sova

Var vaken idag då Jakob gick ti jobbet halv 9, borde verkligen har stigit upp då men kände att en timme till skadar väl inte. Nästa gång jag vaknade var klockan 11:53 :O När har JAG senast sovit till klockan 12 på dagen :O gjorde jag ju inte ens då jag jobbade till 3-4 om nätterna! o nu sover jag nästan klockan runt varje natt.. Så istället för frukost kan man väl säga att det blev brunch. Såå nu har jag städat lägenheten, gått igenom kvitton o utgifter denna månad, så nu känns det som att allt är under kontroll.
Bara o vänta på att sambon ska komma hem nu då, så vi kan gå till gymmet. 






Speciellt om man vaknar upp o ser att klockan är 12 på dagen! 

tisdag 21 maj 2013

grått, trist, regn, kallt!

Börjar bli EXTREMT trött på detta väder som vi har här, bar kallt, grått o regnigt. dag efter dag efter dag... var fan är solen?!?! Nåja, gårdagen blev bara jobb, blev uppringd halv 9, var på jobbet kl.9 o kom hem 23:30 :D såna dagar tycker man om.. Så gårdagens planer fick göras idag då istället, besöka stadshuset o prata med lönekontoret. Så nu ska jag äntligen få min lön (från då jag varit vikarie på dagis) på måndag som är 3 månader försenad. Bättre sent än aldrig eller. Sen blev det besök på subway, har ännu inte fått mitt arbetsintyg o jag slutade där för nästan en månad sen.. så chefen skulle upp det. Så förhoppningsvis får jag det snart. Sen gick jag o kollade på lite skor, så istället för att spendera 549kr på ett par nya converse så hittade jag ett par sommarskor på H&M för 99kr! Så nu kan jag ju köpa några skor till då istället ^^ Sen efter att Jakob slutat jobba åkte vi o handlade lite grejjer som behövdes. Planen var att gå ti gymmet sen men det slutade med en 2h tupplur för både jag o Jakob, vi var trötta! Men nu ska jag kolla "The Bourne identity" som kommer på tv o sen gå o lägga mig o hoppas på en bättre o soligare dag imorgon! VILL HA SOL!



 

torsdag 16 maj 2013

Hockey-VM

Ikväll har det varit och är fortfarande hockey på schema. Finland vidare till semifinal o nu är det canada-sverige o Finland spelar mot det lag som vinner. Semifinalerna spelas på lördag, men tyvärr så jobbar jag då, så får har Jakob att hålla mig uppdaterad! Idag har det nog varit varmaste o härligaste dagen hittills i vår o såklart blev jag tillfrågad att jobba! Nämen ska vara glad att jag får timmar o dessutom hann jag o Jakob sitta ute i solen 1,5h efter jobbet så ska inte klaga! Men iom detta blev det ingen träning idag, kanske lika bra, har sån otroligt hemsk träningsverk efter gårdagens pass. Bästa passet på evigheter o det känns verkligen! Men ska ännu göra mina squats, hittade en squat challenge på 30 dagar som jag tänkte jag skulle pröva utanför min träning, så idag är jag på dag 8, dock blir det ingen paus för jag glömde bort dag 5. Men nu fortsätter Canada-Sverige, spännande! :) Ha en bra kväll



     


Här har ni min squat challenge, 250 dag 30! trevligt trevligt men det fixar jag!

onsdag 15 maj 2013

JOBB?!

Att gå från att ha jobbat 7 dagar i veckan med dubbla pass här o där till att jobba ca 20h, inget att rekommendera. Inte ifall man är som jag. Är en person som hellre jobbar för mycket än för lite, för blir väldigt lätt rastlös o då är det inte kul. Som sagt, sa ju upp mitt jobb på subway i April för att jag blev erbjuden mycket mera timmar på glädje, ett löfte som de ännu inte kunnat hålla. Därför har frågan "vafan ska jag göra egentligen?!" fastnat i mitt huvud.. o nu då andra jobbmöjligheter dyker upp.. Ååh, inte kul! Känns som att vad jag än väljer så kommer jag att ångra det i slutändan. Men ska prata med min chef på Glädje idag o se vad dom säger. För det är klart, mer tid i sommar kommer jag ju att få, iom att alla ska på semester osv, men hur mycket är frågan. motionera, träna o hålla lägenheten snygg tar inte alltför länge en ledig dag. Nåja, får se hur det känns efter idag, ska åtminstone få jobba 4-5h. Sen efter jobbet gå o träna. Så ser min dag ut iaf. Kram

söndag 12 maj 2013

2 månader

Nu är det hela två månader sen jag skrivit något här på bloggen. Tid har det väl inte varit brist på men sitter sällan vid datorn nu förtiden, vill jag kolla nåhot snabbt på internet använder jag oftast min ipod o skriva blogginlägg på en ipod är väl kanske inte så roligt. Ska försöka aktivera mig här lite mer så ni där hemma får läsa lite om vad jag gör iaf. Om jag ska sammanfatta april månad med några rader så över påsk var jag hemma i Finland o hälsade på vänner o familj vilket var super kuul! vad mer? sa upp mitt jobb på subway och jobbar nu enbart på restaurang glädje, blir tyvärr inte så mycket timmar för tillfället men från o med vecka 23 blir det mer iom att då börjar semestern dra igång för alla. Skrev även högskoleprovet, måste väl medge att för att vara första gången som jag skrev det så ska jag var nöjd över mitt resultat, även om jag hade hoppats på lite bättre resultat. o jaa för att inte glömma så fyllde jag 22 hela år :D vilket firades med middag o bio med älskling! Det var väl dom lite viktigare händelserna i april för min del, vad jag kommer ihåg iaf. Annars så har jag börjat träna mera, vilket känns väldigt bra. Försöker också att gå ut o gå lite oftare för att komma ut i friska luften mer. KRYSSNING kommer det att bli för mig o Jakob 18-19 Juni, var verkligen inte planerat men hittade ett erbjudande om en gratis kryssning om man fyllde i en enkät o efter man fyllt i allt så fick man en kampanjkod så var det bara att gå in på birka.se o boka en gratis 22h kryssning, gratis hytt o gratis buss tur o retur sthlm så why not :D någonting lite annorlunda. Iom att vi inte kommer att ha någon semester i sommar så får man väl fixa lite småresor här o där. Planerar också att åka upp till sthlm i juli o hälsa på Jakobs kusiner o förhoppnings träffa min storebror o hans flickvän samtidigt. Sen Har jag också tagit ledigt en vecka då mamma o pappa kommer och hälsar på så att jag skall kunna åka runt med dem o kanske åka på någon lite resa med dem. Så det är vad jag har att se fram emot i sommar o såklart mycket mer också! Det är väl det som hänt den senaste tiden. Ska försöka uppdatera bloggen lite oftare än varannan månad, verkligen! xoxo

onsdag 13 mars 2013

Ledighet

Lediga dagar. Var ledig i måndas, vilket var underbart! Blev kanske inte riktigt som jag tänkt men skönt o va ledig iaf. Börja dagen med att åka till Falköping med Jakob, skulle sitta barnvakt åt hans brorsdotter Tuva. Gick hur bra som helst o Adam kom hem redan halv 1 så då kolla vi alla på en film innan jag o Jakob åkte o handlade lite mat. Så klockan var ganska mycket innan vi var hemma, men sen blev det att bara ta det lugnt resten av kvällen, vi gjorde egna hamburgare, nami nami :) o sen gick vi båda o la oss innan kl.22! Trötta barn! Igår hade jag stängning på Subway, kom hem vi 22, åt lite mat o sen gick ja o la mig. Idag är jag återigen ledig! Har bara ett personalmöte på subway kl.15. That's it! ska väl försöka komma mig till gymmet idag o, men tror jag väntar på Jakob så går vi ikväll. Ser nästan lite fram emot denna helg så länge det inte blir massa ändringar, förhoppningsvis får jag en ledig lördagkväll o det vore underbart!! Måste ju förresten säga, att tidigare så hade all snö på vägarna o gatorna osv smältat o så vaknar man idag o ser ut, ca 10cm med snö :D hah. Fast jag nu älskar snö så är jag inte alltför glad över detta, har haft sån vårkänsla den senaste veckan så nu får det gärna bli sommar o sol istället! Men nu ska ja starta en maskin med tvätt så man får lite nytta gjort denna lediga dag!