söndag 23 oktober 2016

Rensning fortsätter o sista veckan i Oktober.

Idag har jag gått igenom förrådet och hittat massa jackor som jag inte använt på flera år då jag har köpt nya motsvarande. Så nu ska jag ge försäljning via facebook en chans. Har faktiskt redan lyckats sälja ett par skor där, alltid något.

Jag o Jakob har också tänkt städa idag men det känns som att det kaaaanske inte blir av, återstår att se, ännu finns det hopp!

Idag är det söndag och imorgon måndag. Se där ja! Känns som att det är mycket på gång nu, så tror den här veckan kommer gå i ett. Måndag har jag simning, näst sista gången nu. På tisdag åker jag o Kristin till Göteborg igen för yoga och på kvällen ska jag klippa mig. Lär bli en seeen kväll eftersom jag ska klippa mig i Göteborg först kl.19. Sen på onsdag har jag en normal dag på jobbet förutom att jag måste åka lite tidigare då jag ska till läkare. På torsdag ska jag återigen på kurs till Göteborg med 3 kollegor från Falköping. På fredag ska jag till Skövde efter jobbet för ansiktsbehandling. Skulle ha åkt i veckan men det blev avbokat då hon som skulle göra det fick förhinder. Blir en bra vecka det

PLUS!! Det är lönevecka och det är sista veckan i oktober vilket innebär cancergalan så torsdag kväll kommer att spenderas i soffan framför tvn med x antal tårar.

Tjolahopp

lördag 22 oktober 2016

Höst 2016

Nu är hösten här påriktigt. Senaste 2v har varit riktigt riktigt dystra. Jämngrått hela dagen utan ett enda solljus o den här veckan har det regnat eller jaa duggat mer eller mindre konstant. Idag hade vi bara 2grader, det är kallaste vad vi har haft hittills. På nyheterna sa dom också att första snön faller i Södra Sverige idag, skulle inte förvåna mig om det var här, hört ryktesvägar att det kommit lite snöblandat regn! Åh vad jag vill ska bli vinter nu. Varit ute på ärenden idag och nu har alla julsaker börjat komma till butikerna, längtar sååå till vinter, snö, jul o allt vad det innebär. Idag gick jag igenom några skåp och packade ihop en låda som jag förde till Röda Korset loppis i Falköping, kändes riktigt skönt att få det gjort. Sen åkte jag via Willys och lämnade tillbaka mina arbetskläder. Även det en sak som kändes riktigt bra. Nu kan jag checka av dom från listan. 

Annars har det inte hänt så mycket senaste veckorna. Yogat nästan varje dag, varit på simkurs, promenerat en hel del, tränat lite efter jobbet. Fixat lite saker hemma och bara tagit det lugnt. 
Förra helgen var vi faktiskt på Oktoberfest till en kompis utanför Skövde, vilket var riktigt trevligt. Spelade olika ölspel för första gången, typ! Det blev iaf sent och vi sov i Skövde så hela förra helgen gick åt till festen, kändes det som. Har försökt återhämta min trötthet hela veckan så den här helgen har vi ingen planerat. 

Nu ska jag läsa lite om yoga o sen får jag se vad jag/vi hittar på. 

onsdag 12 oktober 2016

Hollywood och Yoga

Efter jobbet åkte jag på min efterlängtade ansiktsbehandling så nu har vi kört igång processen som kommer att ta några månader. Ska bli spännande det här. Jag började i alla fall med något som kallas Hollywood behandling, som är en KOL LASER behandling. Hon smetade först på en svart kolmask som skulle torka i 10-15min och sen "sköt" hon med laser över hela ansiktet så att kolen kommer längre ner i huden och får börja rengöra tyyyp nåt sånt. Det var inte direkt smärtsamt men det var samtidigt ingen avslappnande skön behandling. För varje puls från "laserpistolen" så lät det verkligen som ett skott samtidigt som det stack till som en nål och att det blev varmt. Det började också lukta bränt, påminde exakt o lukten från döda flugor då man dödar dom med en elektrisk flugsmälla. Nåja hon körde igenom ansiktet 3 gånger och sen var hon snäll och bjöd mig på en LED MASK behandling. Något som jag kommer att gå nu samtidigt som hollywood behandlingen, fast istället är det en kur på 10ggr istället för hollywood där man går 1 gång per månad 4-6 gånger. Så det var jag tacksam över. Så då satte hon på mig en stor vit ansiktsmask som ger ifrån sig ett blått ljus som ska vara bra för acne, inflammationshämmande.. Återstår att se. 
Men nu har jag kört igång så håller alla tummar och tår att det blir bra. 

Efter behandlingen på väg hem åkte jag förbi en gårdsbutik, där vi har börjat köpa ägg. Sen åkte vi o handlade mat, därefter skulle det göras mat och till slut då alla "måsten" var klara var det dags för min hemläxa från yoga kursen. Fixade lite i sovrummet och gjorde ett litet yoga hörn till mig själv där jag stänga in mig och vara ifred. Körde passet som vi gjorde igår som tog typ 30-40min. Måste säga att jag faktiskt känner mig lättare på nåt sätt efteråt. Svårt att förklara men det är en väldigt skön känsla. Så det här tror jag starkt på, något som kommer hjälpa mig själv i mitt liv och inte bara ur arbetssynvinkel.

Men nu ska äta lite kvällsmål och sen börja gå o lägga mig.

MITT YOGA HÖRN




tisdag 11 oktober 2016

MEDICINSK YOGA

Hemkommen från Göteborg efter en heldag på mediyoga institutet. Vilken upplevelse alltså. Vi började morgonen med ett yoga pass, sen lärde vi känna varandra lite, efter lunch blev det lite mera teori, kort yogans historia och lite sånt  och till sist fick vi öva lite på varandra det passet vi hade gjort tidigare. Måste säga att jag är helt såld! Vi körde ca 1h pass på morgonen och vilken känsla, samtidigt som det var väldigt svårt, allt det här med andning och närvaro så kändes det såå behövligt. Vi har nu då en hemläxa att avsätta tid för yoga/meditation som ska försöka bli en daglig rutin/vana. Yoga rekommenderas oftast att göras på morgonen som en förberedelse inför dagen som komma skall, men ska jag få det att funka så behöver jag stiga upp kl.5 och det känns inte alls motiverande, då jag i nuläget verkligen kämpar med att komma upp kl.5:45.. Så kommer satsa på att avsätta tid på em/kväll då jag kommer från jobbet, men läraren ville verkligen vi skulle pröva någon morgon bara för att se skillnaden så ska verkligen försöka men lovar inget.

Det har varit en väldigt lärorik och givande dag och ser fram emot denna resa som jag nu påbörjat. Vi är en grupp på 12 personer, alla kvinnor denna kurs, alla med olika yrken, bakgrunden, erfarenheter av yoga men det känns som en väldigt härlig grupp så det är roligt. Vi har också fått en yoga matta, i äkta merinoull, värd 1300:-, inte dåligt.. inte dåligt alls..

Min alldeles egna och första yogamatta! 

Min nya lasagneform! *SÅÅ NÖJD*

Innan jag åkte hem från Göteborg gick jag förbi Cervera och köpte oss en ordentlig "lasagneform" med ett presentkort som jag fick i examenspresent, väldigt nöjd och ser fram emot att få använda den.
Hade också tänkt åka o simma idag, men då jag skulle kolla öppettiderna för säkerhetsskull så fick jag se att badhuset stängde 18:30 på tisdagar, annars stänger dom 20:00 på vardagarna så blev inget plaskande idag, får göra det en annan kväll istället.


Nu ska jag göra nåt att äta och sen återigen kolla ett avsnitt av Gilmore girls.

måndag 10 oktober 2016

Ny vecka

Förra veckan var väldigt lugn, vilade mycket då jag hade en mage som krånglade mer än någonsin och en sträckning i baksida lår från simningen som gjorde hur ont som helst. Men lyckades ändå få lite saker gjort, organiserat och lagt ut saker som ska säljas.. Något jag har tänkt göra i flera månader o nu äntligen lyckades jag komma mig för o göra det.
Nu är det en ny vecka, magen och baksida lår är återställda. Har en del nya och spännande saker som händer den här veckan. Imorgon åker jag o Kristin, en arbetskollega ner till Göteborg för att påbörja från yoga kurs, eller nämligen medicinsk yoga. Har väldigt höga förväntningar och ser fram emot att lära mig det för egen del men även för att kunna använda det i kliniskt arbete. Återkommer med mer information efter morgondagen. På onsdag ska jag påbörja min process av ansiktsbehandlingar, först ut är en kol laser behandling som ska upprepas 4-6 ggr beroende på resultat. Håller alla tummar och tår att jag kommer få se resultat innan året är slut! På lördag är vi bortbjudna på Oktober fest i Skövde av en kompis från crossfit så förhoppningsvis blir det en rolig kväll.

Idag är det uppehåll från simningen då vår ledare är bortrest så idag stannade jag kvar och tränade lite efter jobbet och direkt jag kom hem så tog jag en 30min promenad. Såå skönt med promenaden, pricken på iet och sen en låång varm dusch! Nu ska jag äta middag/kvällsmat och kolla på ett avsnitt av Gilmore girls. Har kollat på serier eller SVT play nu i flera veckor så minns inte när jag skulle sett på tv senast ;)

TOMORROW YOGA!



tisdag 4 oktober 2016

Nu är det officiellt höst

Min plan att skriva mer i år har väl fungerat sisådär! Känns som att jag har tänkt på bloggen nästa varje dag, då jag gått till bussen från jobbet så har jag tänkt att idag då jag kommer hem ska jag sätta mig ner o skriva lite men kvällarna har gått, dagarna har gått o veckorna har gått o nu är det höst.. Det är helt otroligt vad tiden går snabbt just nu, känns skönt på ett sätt men samtidigt är det lite skrämmande.

Tänkte att jag grovt skulle sammanfatta månaderna som gått i sommar.

JUNI
Avslutade examensarbetet med Ulrica, avslutade sista kursen på fysioterapuet programmet på Göteborgs universitet och fredag 10:nde juni tog jag min examen! Den helgen firades med klassen och måndagen 13:nde juni började jag mitt första riktiga jobb som fysioterapeut. Jobbet rullade på, trivdes bra från min första dag. Helgen efter examen blev det ost o vinkväll med Frida, Annie o Amanda, vi fick inviga Fridas nya lägenhet. Midsommar spenderades i Blåhult med Adam, Camilla, Saga o Johan, super trevlig kväll med massa god mat! 28:nde juni köpte vi vår första bil, en hyundai i30, super nöjd verkligen! Det var väl gott och kort juni månad. 

JULI
Går till historien som världens sämsta sommarmånad någonsin, detta utifrån vädret. Vi hade ca 3-4 regnfria dagar på hela månaden och jag gick in i en liten "Sommardepression" Fyy faan va jag hatade den månaden pga detta! Samtidigt jobbade jag och Jakob om varande hela tiden så vi hann knappt umgås över huvudtaget. Som tur hade jag några ljusa punkter, åkte ner till Ulricas sommarstuga i Lysekil och umgicks med hennes familj en helg, åkte ner till Borås med tjejerna för att hälsa på Sofia och 24-25:e juli kom mina tjejer upp från Göteborg, vi åkte och spenderade hela lördag på Skara sommarland och på söndag spenderade vi hela dagen uppe på Mösseberg vid Pankasjön. Vi hade otroligt tur med vädret den helgen. 
Helgen efter fick jag underbart besök av mamma o pappa, som kom på snabbvisit fre-mån. Otroligt glad att dom tog sig tid för att komma o hälsa på, annars skulle jag inte träffat dem innan december.
Annars spenderade jag mycket tid med att vara ute i skogen, plocka lite bär och lite svamp. Njöt dessutom för fullt av att ha en bil! Blev en del träning efter jobbet både på gymmet som vi får använda gratis och även badhuset som låg 3min från jobbet. 

AUGUSTI
Nu började vädret att vända som tur var. Spenderade några helger i Göteborg med tjejerna. Åkte till Jönköping med jobbet och deltog i blodomloppet! Hade afterwork med jobbet. Annars hände det inte så mycket under denna månad. Jobbet drog igång på allvar och veckorna var fullbokade med patienter. Tränade på gymmet samt simmade en del. Fortsatte att åka ut i skogen och njuta av luften och friheten av att ha bil och kunna göra vad som helst, när som helst.

SEPTEMBER 
Jakob slutade jobbet i slutet på augusti på Skara sommarland och började sitt nya jobb på en skola i Skövde, skönt med likadana rutiner och liknande arbetstider, vilket gjorde att man kunde umgås igen.
Första helgen hade Lars inflyttningsfest i Göteborg. Andra helgen 10-11:e september åkte jag o Jakob äntligen till Kolmården som vi så länge tänkt på. Två intensiva dagar då vi gick o kollade på alla djur och alla informationstillfällen dom hade, spenderade kvällen på hotellets spa och åt fantastiskt god mat. Avslutade söndagen med en SNABB shoppingtur i Jönköping på vägen hem o sen pizza då både var för trötta för att laga mat! EN MYCKET BRA HELG! Lyckades också bli sjuk i september och fick stanna hemma några dagar. Började på CRAWL kurs för att lära mig simma frisim, ett väldigt bra beslut som jag gjorde. Jag och Jakob åkte på en liten vandringutflykt, så skönt att komma ut i skog och berg o vandra lite, en härlig höstdag att minnas.
Måsta också berätta att september var den finaste månaden EVER! Strålande sol nästan varje dag och varmt! Verkligen njutit! 

OKTOBER
Nu är det oktober månad och nu är det höst på riktigt. Det svängde på två dagar förra veckan från soligt o varmt till kallt och blåsigt men vi har fortfarande tur att solen lyser, så det är vackra höstdagar vi har. Jobbet är busy busy, hinner knappt med. Både positivt och negativt, samtidigt som det är roligt och spännande så är det väldigt påfrestande men börjar väl känna att jag kommit in i någon sorts rutin som underlättar lite iaf. Simkursen fortsätter och nu har det äntligen lossnat lite så nu är det bara att öva öva öva öva öva så kan jag förhoppningsvis ta mig an vansbrosimningen någon gång (skulle säkert klara det nu också men vill ta mig an och försöka få en tid jag är nöjd med och inte bara var med för att klara det). 

I höst är det en del saker på gång: Ska ner till Göteborg på yogakurs från jobbet och utbildning till artrosskola som jag ska hålla på jobbet samt några andra små kurser.
Ska ta mig tid och köra igång med en låång process av ansiktsbehandlingar för att förhoppningsvis får bukt på min acne, så det kommer också att bli många besök till Skövde och förhoppningsvis kommer jag bli någosålunda nöjd iaf. I december kommer jag äntligen att ta ut mina semesterveckor så v.50 åker jag hem till familjen och v.52 är jag ledig tillsammans med Jakob så får se om det blir någon skidresa över nyår som vi har lite funderat på, vore kul. Julen kommer att firas i Sverige i år, känns både roligt men samtidigt lite ledsamt men som tur är jag hemma en hel vecka innan och får umgås med familj o vänner.

Det är nudå lite vad som varit och vad som komma skall. Tror denna höst kommer gå otroligt fort och det hoppas jag verkligen, har mycket att se fram emot och känner mig väldigt förväntansfull på framtiden! 

måndag 27 juni 2016

Ny vecka

3:e arbetsveckan har dragit igång och idag åkte jag med Annacarin o Suzanne till Kinnarps kontorsmöbler och inhandlade lite möbler till oss o så fick jag även välja lite grejer till mig själv också. Trevligt sånt! :) 

Efter jobbet traskade jag iväg till Badhuset i Skara som ligger typ 3min gångavstånd från jobbet. Har funderat att jag skall börja simma 1-2 ggr per vecka o nu har dom ett sommarerbjudande 400:- för alla sommarmånader så passade på. Ska testa nu i sommar o om jag tycker om det så får jag fortsätta i höst. Det var verkligen jätte härligt att få simma, länge sen man verkligen bara simmat. Blev en intensiv halv timme med längd efter längd. Så detta tror jag kan vara nåt för mig. Är ju dock inte så jätte bra, tekniskt på att simma så det vore kul om jag skulle hitta nån som skulle kunna hjälpa mig för att lära mig simma bättre, snabbare och mer energisnålt. Så får se hur detta går, känns roligt iaf! 

Kul att också kunna variera lite styrketräning på gymmet med att simma nån dag i veckan. Jag har sååån tur att jag gymmet vägg i vägg som jag får använda gratis och simhallen 3 min bort! 


Helgen har annars varit ganska lugn. Har sovit otroligt mycket 12h VARJE natt, så skönt o tydligen behövde jag väl det. På midsommarafton åt vi först lunch med Adam o Camilla, nypotatis o sill o sen jordgubbar o vaniljglass till efterrätt! Sen åkte vi vidare mot Blåhult för o fortsätta midsommarfirandet med Camilla o Adams några kompisar o deras föräldrar. Där blev chill ute på terassen, massa god mat o kvällen avslutades med ett nattbad i Bredsjön. Där jag fick chansen att hjälpa en på traven att komma i vattnet. Oj så kul det var då. Han var inte förberedd över huvudtaget :D Det förgyllde lite min dag! Deras hur låg väldigt nära Adam o Camillas sommarstuga i Hökensås där vi tillbringade en del tid förra sommaren och jag absolut älskar det. Såååå tyst och lugnt, känner en sån harmoni i kroppen så fort jag kommer dit. Hoppas kunna åka ut till deras stuga mer i sommar också :) 

Annars har helgen varit lugn, jag o Jakob spenderade midsommardagen i soffan heeela dagen o kollade på en serie. Så skönt o precis det jag behövde, dock var inte min kropp lika glad men det var  det värt. På söndag så jobbade Jakob så jag kollade på Troja som jag tjatat på Jakob att vi ska se under en vääääldigt lång tid så nu gav jag upp och kollade på den själv. Sen blev det massa fotboll o så lyckades jag faktiskt städa lägenheten så nåt vettigt har jag faktiskt också gjort :) Nu ska jag fortsätta kolla på fotboll.


onsdag 22 juni 2016

Det här med att åka buss?

Under mina tre år pendlandes till Göteborg så sa jag att jag aldrig skulle pendla igen o nu sitter jag här igen och dagligen pendlar till Skara. Så låt mig ändra mig lite, jag kommer aldrig att pendla sån sträcka igen och heller inte med tåg. Tåg är sjukt opålitliga.. Nu åker jag med buss istället och från dörr till dörr är det 40 min, 30 min med buss o 10 min promenad från Skara busstation till jobbet.

Nu är det ju så att det kommer bli tillökning i familjen från och med måndag o då hade jag planerat att börja köra själv till jobbet men efter att ha kört till jobbet en dag förra veckan så slog det mig hur otroligt tråkigt och värdelös vägen är mellan Falköping o Skara. Den är så tråkig så man kan inte hjälpa att bli trött o sömnig. Dessutom är det en av Skaraborgs mest djurtrafikerade vägar så det är väl kanske inte heller så optimalt.

Men förutom att vägen är tråkig så att ja faktiskt inte vill köra så har jag insett att bussturen till och från jobbet är ganska så skön. På morgonen sover jag i 30 min och sen får jag ta en 10min promenad så jag vaknar till lagom till jobbet. På vägen hem sen har jag lite egen tid, kvalitetstid för bara mig, lyssnar på musik, läser lite bloginlägg, kollar instagram, facebook, mail osv.. Ibland kan det också vara skönt att reflektera över dagen som varit så att då man kommer hem sen så kan man bara vara. Det är riktigt skönt faktiskt och viktigt också för den delen, jag tror att i det här yrket o i alla andra vårdyrken speciellt så är det bra att kunna reflektera över sin dag men sen också kunna stänga av jobbet då man kommer hem. Det här är väl nåt som kräver träning men det känns som att jag hittat ett ypperligt ställe för reflektion om det så behövs efter en tung dag. Så nu känns det no så att jag kommer fortsätta åka buss o ta bilen om man vet att man ska göra nåt särskilt eller så.

*The wheels on the bus go round and round*

Vet inte om jag skrivit det här tidigare men i samma byggnad som vår klinik så finns ett friskis o svettis gym som vi har samarbete med så vi får använda deras maskiner och lokaler för att träna med vår patienter. Förutom detta så får även vi anställda använda gymmet gratis när vi vill. Vi får inte delta i pass men det klarar jag mig utan. Nu är jag inte världens gym människa men med tanke på att det här gymmet har allt och det är rymligt och väldigt lite folk OCH GRATIS så känns det helt okej att gå dit 1h efter jobbet o ta nästa buss hem. LYX så då får man passa på att utnyttja det.

På måndag ska jag även gå o skaffa mig ett simkort (haha, det fick lite fel betydelse). Jag ska skaffa mig ett sommarkort till badhuset som ligger 300m från jobbet så tänkte jag pröva på att börja simma nån gång i veckan o dom har ett grymt sommarerbjudande så tänkte pröva o se om det skulle kunna vara nåt för mig.

Nu ska jag kolla vidare på EM Sverige - Belgien matchen, får se om jag orkar hålla mig vaken.

måndag 20 juni 2016

Känslan när saker och ting kommer ikapp en..

Det senaste halvåret har varit bland de tuffaste på många många år.. Det har varit så mycket stress utifrån olika saker.. Har kämpat otroligt mycket med c-uppsatsen, ska jag vara helt ärlig har det inte varit någon positiv upplevelse över huvudtaget.. Jag har stressat, mått dåligt under heeela perioden som vi höll på med den. Samtidigt som jag stressat över skolan har även den ekonomiska stressen varit väldigt jobbig i år. Jag är väl medveten om att jag helt och hållet valt detta själv men i vår har det varit tufft och allt beror ju på Australien. Så fort jag fick reda på att jag inte hade möjlighet att få stipendium från skolan var det bara att prata med cheferna för att få jobba som mycket som möjligt.. Väl i Australien var allt slit värt varje minut jag spenderade där och jag tar med mig en av mina mest fantastisk upplevelser jag haft i mitt liv. Men samtidigt som jag njöt av resan så kämpade jag med praktiken, vilket definitivt inte var lätt, jag hade även några uppgifter från skolan som jag kämpade OCH vår underbara c-uppsats.. Jag var också bara där 6 veckor vilket gjorde att jag ville passa på att göra något varje ledig stund, jag ville inte slösa timmar eller dagar på att inte göra något. Det var en rädsla jag hade, känslan av att gå miste om något så länge jag var där. Ibland önskar jag dock att jag kunnat lyssna på min kropp någon dag iaf, för under sex veckor så var jag på gång varje varje dag. 
Då jag väl kom hem åkte jag direkt till skolan från flygplatsen o då var det bara att köra igång med sista kursen. Dom 3 sista veckorna i skolan var inte mindre stressande heller. Uppgift efter uppgift som skulle göras och sedan examineras samt att jag o Ulrica låg efter med några saker angående c-uppsatsen eftersom jag var bortrest. Vi fick aldrig svar från vår handledare vilket inte underlättade situationen heller. 
Sen då skolan börja dra sig mot sitt slut övergick skolstressen över till stressen att vara klar i skolan, dags att börja jobba självständigt som fysioterapeut och allt vad det innebär.. något jag aldrig kände mig redo för men det var bara att kasta sig in i nya jobbet, 3 dagar efter examen. Första veckan var allt spännande och eftersom man var ny var det väldigt schyssta bud så att säga.. Samtidigt som jag njöt av varje dag förra veckan så var jag sååååå obeskrivligt trött. Nu menar jag inte bara trött på det sättet att jag bara ville sova utan trött på allt.. ville inte göra något, lyckades inte göra mat en enda dag och att Jakob jobbade hela veckan o kom hem 21-22 varje dag underlättade kanske inte heller.
Är så glad att jag åkte till Göteborg på lördag för o träffa tjejerna, det var exakt det jag behövde. De ger mig så mycket energi o oj vad jag har saknat dom det här halvåret. En dos av massa god mat, massa skratt och mycket kärlek! Kan inte bli bättre än det!
På söndag var det kalas och jag var väldigt glad att bli bjuden på mat o tårta för det kändes som att det var första gången sen jag kom hem från Australien som jag ätit ordentlig mat. Något jag säkert gjort men dom 3-4 senaste veckorna känns väldigt dimmiga.. 
Mitt huvudsakliga problem just nu är att jag inte vill göra nåt, jag skulle så gärna ligga i sängen eller på soffan o inte göra nåt.. jag vill verkligen inte göra någonting, jag försöker men jag orkar inte.. jag vill inte..
O jobbet är kul, det är spännande och intressant MEN det är svårt, det är otroligt svårt!! Det känns som att allt är lite KAOS, svårt o skapa struktur, svårt o förstå vad man faktiskt gör.. Jag vet att alla säger att man är ny, det är okej att känns så i början, man lär sig.. Det är ingen skillnad hur mycket jag intalar mig själv detta. Det är fortfarande väldigt väldigt jobbigt. En stor stress! 
Nu låter det kanske som att allt är väldigt negativt för tillfälle o så är det ju inte, jag har massa underbart att se fram emot i sommar men JUST NU kan jag helt enkelt inte fokusera så långt.. Det känns som att jag tar en timme i taget tills jag får gå o lägga mig. 

Det känns helt enkelt som att allt från det senaste halvåret på nåt sätt har kommit ikapp en.

Idag var jag bara tvungen att skriva av mig, imorgon kommer jag säkert se tillbaka och kanske känna annorlunda.. eller så inte.. men just nu vill jag bara skriva.. Kan ju vara lärorikt att se tillbaka på detta någon dag, vem vet? 

Jag SAKNAR Australien, jag saknar mitt "liv" där, jag saknar livsstilen och allt runt omkring. Jag saknar min vän Victoria, hon tillförde så mycket! Jag saknar känslan av att vilja göra saker och hur trött jag än var så lyckades jag alltid hitta på nåt roligt! Det enda jag vill nu är att ta mitt pick o pack o Jakob o dra iväg! Tillbaka till ett av dom härligaste ställena jag besökt. Det känns så overkligt, så långt borta. Har jag verkligen varit där? Har allt det där verkligen hänt? 

trött... 

onsdag 15 juni 2016

FÖRSTA JOBBET SOM FYSIOTERAPEUT

Måndag morgon ringer klockan och jag stiger upp för att förbereda mig för min första RIKTIGA arbetsdag som fysioterapeut! Så som jag har väntat!
Det blev bestämt att jag skulle få lite introduktion i Falköping, Fkp först eftersom Bräcke Diakoni i Fkp o Skara är samma verksamhet. Så idag, onsdag, var min första dag i Skara.

Men under min första dag då så blev det mycket administrativt och pappersgrejer att fixa. Fick genomgång av inlogg, journalsystem m.m. På eftermiddag sen gick jag bredvid en fysioterapeut där, men det var ganska lugnt så pratade ganska mycket om jobbet o skolan o så vilket var trevligt.
På tisdag förmiddag gick jag bredvid en annan fysioterapeut o för varje patient började det kännas mer och mer lockande att få börja jobba själv. Samtidigt som jag är glad att dom har en lugn inkörningsperiod. Vi blev bjudna på lunch och sen hade vi fysioterapeutmöte och direkt efter APT, arbetsplatsmöte med alla anställda både i Falköping och Skara så då fick jag träffa mina blivande kollegor. Då klockan var 16 så körde vi igång med sommarfesten som jag också blivit bjuden på, så vi dukade upp ute med långbord och Bräcke bjöd på massa god mat och dessert. Vi har lite musik quiz och jag var väl hemma vid 19. En rolig dag och kväll och perfekt tillfälle att lära känna kollegorna både från Skara och Fkp.

Idag då, min första dag i Skara. Varit mycket genomgång idag också med administrativa och eftersom de bygger om och utökar hela tiden så ska dom göra om mitt blivande rum så idag har jag suttit i ett extra rum.. Haft några egna patienter idag vilket var sååå roligt. Det märks och känns att man är lite ringrostig men det kan ju bara bli bättre. Kan åtminstone säga att jag verkar ha världens härligaste arbetsgäng att jobba med. Vi har haft så kul idag, så lättsam och underbar stämning så jag tror det här kommer bli helt fantastiskt. Kom på mig själv idag, flera gånger, att jag bara satt o log över hur glad jag är över jobbet och att jag får jobba med något som jag älskar. Ska blir så underbart att få börja utvecklas, få nya kunskaper och helt enkelt, bli grym på detta!

Hade tur idag också för det är lite grejer som Skara behöver som finns i Fkp så dom kom på att jag kunde ta företagsbilen hem och hämta upp allt imorgonbitti innan jag åker till Skara. Skönt o slippa åka buss!

Åh det känns så otroligt bra! Nu ska jag försöka omdirigera min energi till att städa lite här hemma och sen kanske börja gå igenom lite papper från skolan som jag kan ta med mig till jobbet.

MEN FÖRST! Så ska jag göra rabarberkräm ^^ MUMS

Examen och vänner

Det beskriver i stort förra veckan och senaste helgen. Förra veckan var sista veckan i skolan med flera seminarium och "examinationer" och sen avslutades veckan på fredag med min och klassens examen!

Vi hade jätte tur med vädret så det var underbart att stå ute och mingla med klasskompisarna och se alla i vackra klänningar och killarna uppklädda i kostym! så stiliga. Ceremonin ägde rum i en sal/aula nära skolan och vi hade några lärare som höll tal, rektorn Anneli Gutke, Roland Thomeé och Eva Holmgren som höll ett avslutningstal till klassen. Sen hade vi i klassen ordnat med ett bildspel vilket var väldigt kul o se och Ida, Frida och Amanda uppträdde med en liten raplåt. HAHA
Till sist fick vi alla gå upp på scen en o en o få en penna och sen blev det dags för fotografering och mingel och skolan hade fixat lite cider som det bjöds på. Vi gick alla ut och tog massa foton på klassen och sen i mindre grupper. Det blev en riktigt härlig examen och jag är så glad att Jakob var med mig, en person som hjälpt och stöttat mig och varit med i varje steg under dessa tre åren. KÄRLEK
Efteråt åkte jag o Jakob till hotellet via systembolaget för lite dricka till fredagkvällens festligheter. Vi tog en mysig fika på le pain francais och sen gick vi via Göteborgs nyöppnade butik Michael Kors och där föll jag för en underbar väska som dessutom var på 50%. Har länge tänkt på att jag ska unna mig nån väska i höst men eftersom de hade erbjudande så passade jag på! På kvällen åkte vi till Annie med Frida och Lars från klassen där det blev fest och mys med alla våra respektive och vänner.

På lördagmorgon började vi med att käka världens bästa hotellfrukost, OMG! Efteråt fick Jakob åka hem och jag bytte hotell till Gothia Towers där jag och Ulrica skulle sova lör-sön. På dagen var nästan hela klassen i slottsskogen där vi hade femkamp o jag o Ulrica lyxade till det med ost, kex, jordgubbar och riktig champagne! Sen åkte vi och gjorde oss klara på hotellet för klassfesten vi skulle ha på lördagkväll men först unnade jag o Ulrica oss Gothia Towers underbara räksmörgåsar, ett glas rosé o till dessert en hot shot och då drog vi vidare till festen.
Klassen hade lyckats få tag på en garagelokal att hyra! Den var jätte rolig, mycket bättre än en tråkig lokal med bord o stolar så vi hade verkligen en underbar kväll med klassen. Mycket dans och mycket skratt. Ett perfekt avslut med klassen efter våra år tillsammans.

Efter frukosten på hotellet åkte jag o Ulrica hem från Göteborg vid 12 och resten av dagen och kvällen spenderades sovandes i sängen. förutom några korta korta besök av Jakobs föräldrar som kom med lite presenter. En OTROLIGT rolig helg som jag inte kommer att glömma i första taget.
















lördag 4 juni 2016

Lördagen 4 juni

Började dagen med en shoppingtur i Göteborg, ha aldrig sett ett så fullt tåg förut, kan ha att göra med att Håkan Hellström spelar i Göteborg idag och imorgon. Det kunde man inte missa heller för det spelades hans musik i hela nordstan o i varje butik.. Men det blev lite shopping o vid kl.13 åkte jag från Gbg, det tåget var däremot TOMT ;) Bryta normen och åker från Gbg då Håkan ska spela.. 

Väl hemma blev det lunch på balkongen och sen blev det långpromenad/springtur/djurparksbesök på Mösseberg. Var ute typ 2-3h, såå underbart väder och jag älskar att gå o hälsa på djuren uppe på berget, det är så lugnt o härligt uppe på berget. 

Så nu ska jag städa upp lite i väntan på att Jakob ska komma hem. Skara sommarland har öppnat för säsongen så nu kommer schemat bli lite annorlunda för hans del.

Hoppas på mera sol imorgon, då kanske det blir en cykeltur någonstans! 

fredag 3 juni 2016

Slutrakan!

Idag är det exakt en vecka tills jag tar examen och kan officiellt kalla mig fysioterapeut! Känns helt otroligt!

Igår blev jag klar med sista uppgifterna så nu har jag ingen uppgift mer att göra men nu är det bara o vänta till nästa vecka. Har några seminarium och redovisningar samt att jag o Ulrica väntar på att få C-uppsatsen godkänd o även vår skriftliga opponering. Vi gick upp med c-uppsatsen i onsdags o det gick jätte bra! Vi fick otroligt bra och konstruktiv kritik så igår fixade vi det sista med lite ändringar o sånt så nu hoppas vi att det räcker o att vi blir godkända!

Veckan har varit underbar måste jag säga. I måndags stannade jag o Ulrica kvar i Göteborg, köpte lite frozen yoghurt o la oss i parken o njöt av solen till kl.7 då vi fick bege oss hemåt mot falköping.
På tisdag hade vi intressanta föreläsningar och efter skolan åkte vi några från klassen, ca 15st till Slottsskogen och spelade volleyboll i många många timmar! Det var sååå roligt, älskar att hitta på saker med klassen, alla är lika ivriga och alla är också på ganska jämn nivå vilket gör att det ofta faktiskt blir spel.  Verkligen jätte kul, något jag kommer sakna.
I onsdags så hade vi då redovisning av C-uppsats, sen åkte jag, Annie o Frida in till stan o strosade omkring fram till kl.17 då vi skulle gå på en extra föreläsning, vilket var väldigt intressant.

Så det har blivit sena kvällar men härliga dagar! Jakob har jobbat långa dagar också då Skara Sommarland öppnar idag så vi har tyvärr inte sett varandra så mycket i veckan men på måndag är han ledig så då ska vi hitta på nåt, bara han orkar då.. Nu är jag i alla ledig i fyra hela dagar i och med nationaldagen på måndag och dom väntar strålande sol och 25+ varje dag så jag ska njuta av solen till max o bara ta det lugnt o vila upp mig eftersom jag snart börjar jobba påriktigt.

Hoppas alla har en underbar helg!

lördag 28 maj 2016

Att komma hem

Nu har jag då hunnit vara hemma några dagar och börjar känna mig lite hemmastadd igen, fast det känns fortfarande väldigt konstigt och jag saknar verkligen Australien och min nyfunna vän Victoria! Mina 6 veckor i Australien har absolut varit en av dom bästa perioderna av mitt liv, har haft sååååå roligt med Victoria och verkligen hunnit uppleva mycket fast jag har "jobbat" mån-fre 8-5 typ.

Men planet landade i Gbg på onsdag 9:30 o då åkte jag till centralen för att låsa in mina väskor där för o slippa släpa med dom till skolan för det var det som gällde. Åka till skolan direkt efter flyget. Hade fått alternativet att antingen behöva skriva en inlämningsuppgift eller komma dit på em eftersom hela dagen var obligatorisk så jag valde att åka dit för o slippa uppgiften. Men dagen rullade på helt okej, trött som aldrig förr men det gick!
Kom hem nån gång efter 17 och då fick jag äntligen träffa Jakob, vilken känsla det var att äntligen få träffa honom! UNDERBART!
Vi åkte o handlade mat o sen skulle vi kolla lite på tv men jag däckade på soffan kl.21, vilket var väldigt skönt!

På torsdag var det bara att stiga upp vid halv 6 o åka till skolan och efter skolan satt jag kvar o gjorde mina instuderingsfrågor som alla andra hade gjort på tisdag då jag var borta och efteråt åkte jag till Liseberg där jag mötte upp med Lars, Annie, Frida, Amanda o Sofia. Vi skulle lyssna på Miriam Bryant vid kl.20 så vi hade med lite picknick medan vi väntade o sen uppträdde hon till 21:30 o då begav jag mig hemåt.
Det var verkligen jätte kul att se henne live, har inte så jätte bra koll på henne, mestadels från programmet "Så mycket bättre" men där var hon grym och det var hon i torsdags också! Definitivt en artist jag kan lyssna på. Så det blev en mysig kväll med gänget på Liseberg o vädret var härligt! En fin vårkväll!



Igår, fredag, var jag ledig från skolan o jag gjorde ABSOLUT INGENTING! lyssnade på musik hela dagen, lyckades faktiskt packa upp, kollade igenom lite bilder o sånt.. Allmänt bara svamlade runt i lägenheten. Vilken skön dag! Exakt vad jag behövde efter veckan som varit.

Det här med att packa upp var inte roligt, det kändes så definitivt, som ett avslut på mina fantastiska veckor i Australien. 

Idag då, lördag, har jag o Ulrica suttit och fixat med skoluppgifter. Så nu är vi äntligen klara med opponeringen av en annan grupps slutarbete, eftersom vi inte kunde medverka vid redovisningarna fick vi göra en skriftlig opponering/granskning. Vi har också förberett redovisningen av vårt slutarbete som vi ska ha på nu på onsdag. Känns verkligen skönt att allt börjar falla på plats. Sen lär det ju bli lite kompletteringar här o var men förhoppningsvis är det sista som behövs göras sen. Jag har även bokat tid med en lärare angående en uppgift som jag gjorde i Australien, vilket resulterade i att jag missade seminariet så nu får jag ett privat seminarium.

VET NI VAD?!
NU är det mindre än 2 veckor kvar tills jag får min examen och på måndag är det exakt två veckor tills min första arbetsdag som fysioterapeut! Känns otroligt skrämmande men samtidigt känner jag mig väldigt förväntansfull och jag tror det kommer bli jätte roligt. Utmanande men roligt!
Känns också overkligt att man snart är klar studierna och det livet och nu börjar ett nytt kapitel. Ett nytt steg in i vuxenlivet på nåt sätt. Samtidigt kommer jag sakna min klasskompisar något enormt och eftersom vi bor en bit ifrån varandra så kommer man inte kunna träffas lika ofta men jag har lovat mig själv att verkligen ta mig tid att åka ner o umgås med dom med jämna mellanrum och inte låta det rinna ut i sanden för det vill jag verkligen inte.

Men nu ska jag o Jakob ta en promenad upp till djurparken, båda har suttit inne hela dagen så jag känner att vi båda behöver lite frisk luft. Han kanske inte håller med men jag lyckades övertala honom iaf!

Ha en bra helg !

onsdag 18 maj 2016

Fraser Island

"Fraser Island stretches over 123 kilometres in length and 22 kilometres at its widest point. With an area of 184 000 hectares it is the largest sand island in the world.
Fraser Island's World heritage listing ranks it with Australia's Uluru, Kakadu and the Great Barrier Reef. Fraser Island is a precious part of Australia's natural and cultural heritage, it is protected for all to appreciate and enjoy.
Fraser island is a place of exceptional beauty, with its long uninterrupted white beaches flanked by strikingly coloured sand cliffs, and over 100 freshwater lakes, some tea-coloured and others clear and blue all ringed by white sandy beaches. Ancient rainforests grow in sand along the banks of fast-flowing, crystal-clear creeks.
Fraser Island is the only place in the world where tall rainforests are found growing on sand dunes at elevations of over 200 metres. The low "wallum" heaths on the island are of particular evolutionary and ecological significance, and provide magnificent wildflower displays in spring and summer. "

LÖRDAG 14.5

Bussen åkte 6:30 från Noosa mot Tin Can Bay där vi skulle stanna och få chansen att mata vilda delfiner. Delfinerna kommer dit kl.8 varje morgon, det är ca 9 st så ibland kommer bara en och ibland flera men då vi var där så hade 4 st kommit dit för frukost. Eftersom de är vilda så har dom väldigt strikta regler, man får ABSOLUT INTE röra delfinerna i så fall blir det böter. Man får en fisk i handen som man stoppar under vattnet o så kommer delfinen och äter den. Men det var helt underbart att se dom på så nära håll, så otroligt fina o kloka djur verkligen. Så det var en rolig upplevelse. 
Sen åkte vi vidare till Rainbow beach för att plocka upp fler resenärer och sen tog vi färjan till Fraser Island. Kändes verkligen häftigt att köra på stranden, bredvid vågorna. Stranden heter 75 mile beach och den har verkligen fått sitt namn efter hur lång stranden är så vi körde och körde.Vi stannade på ett ställe där vi fick lite kaffe/te och småmuffins och sen fortsatte vi köra ända tills vi kom till ett ställe som hette Indian Head. Där stannade vi lite längre så att vi skulle hinna klättra upp till utsiktsstället och ta massa bilder för OJ vad vackert det var. Under mina fem veckor här i Australien så har det hänt väldigt ofta att man har svårt att ta in hur vacker omgivningen är, man förstår helt enkelt inte. Det här är var ett av dom ställena. 
Väl uppe på utsiktspunkten fick vi se havssköldpaddor och vi hade dessutom turen att få se hajar, jag lyckades se hela fem st vilket var jätte häftigt. Vi fick också reda på att man inte får simma i havet vid Fraser Island för att längs med hela "strandremsan" så är det nåt slags fortplantningsområde för just tigerhajar. så det blev alltså inget dopp i havet där ^^ 
Efter Indian Head åkte vi tillbaka för att äta lunch o sen åkte vi till en lite sjö där vi spenderade en par timmar så vi fick bada o sola lite vilket var väldigt skönt efter att ha suttit många timmar i bussen. 
Sen var det dags att åka till vårt hostel där vi checkade in och fick våra rum. Vi skulle äta middag kl.6 o vi hade ca 1,5h innan dess så jag tänkte att det vore skönt att ta en promenad i naturen. Hela stället var dock inhängnat för att hålla bort alla dingos så då jag kom till porten som ledde till "skogen" så stod det massa varningsskyltar om dingos o vad man skulle göra om man ser en eller blir attackerad. Med stor och röd text stod det dessutom DON'T WALK ALONE!! Så jag gjorde nog rätt val när jag svängde om och gick till stranden istället, där körde åtminstone bilar och det fanns andra människor där också. Så jag gick längs med stranden och såg solnedgången och bara njöt av lugnet och tystnaden. 
Sen var det middag och efteråt satt några av oss kvar och pratade lite men alla var så trötta så nästan alla gick o la sig vid 21. Skönt att få sova en ordentlig natt efter natten innan.

SÖNDAG 15.5

Jag steg upp innan 6 för att gå ner till stranden och se på soluppgången, vilket var helt magiskt! Kan inte få nog av allt vacker jag får uppleva här borta! Satt på stranden i nästan en timme innan jag fick skynda mig tillbaka till frukosten. Kl.8 sen bar det iväg med bussen till Lake McKenzie som ska vara Öns vackraste sjö, men vår busschaufför föreslog att vi skulle åka dit tidigt innan alla andra kommer dit eftersom det verkar vara det mest populära stället att åka till. Han hade rätt, vi var enda gänget där då vi kom dit o då vi åkte därifrån vid 10:30 var det smockat med folk. Så det var vi väldigt tacksamma för. 
Efter Lake McKenzie åkte vi till Central Station som är en " regnskogs park" som man kan vandra lite i så där tog vi en guidad promenad samtidigt som han berättade om ön osv. Fint ställe det också. 
Sen åkte vi tillbaka till färjan som skulle ta oss över till fastlandet igen men först åkte vi till en mindre strand där vi åt lunch och där man faktiskt hade möjlighet att bada om man ville. 
Kl.15 åkte vi över med färjan o då hade jag turen att få se flera delfiner som hoppade längs med färjan. 
På vägen hem åkte vi ner till The north shore i Noosa o körde hem längs med stranden vilket var väldigt nice. Så vi var hemma lite efter 17 och då passade jag på att njuta av solnedgången vid Noosa river innan jag traskade hemåt. 

Under resan åkte vi med en 4WD buss (som ni får se bild på sen) Överlag var det väldigt skumpigt att sitta i en sådan men vägen till och från Lake McKenzie och sen vägen till The north shore va absolut hemsk. Det var som att sitta i en berg och dalbana och ibland kunde man lyfta nästan 20 cm från stolen för att det hoppade så. Detta ledde ju till att min rygg var så otroligt öm till slut så det var en väldigt negativ sak under resan men men som tur var det på hemresan som detta hände så tur det iaf. 
Men överlag är jag nöjd med resan, jätte glad att jag faktiskt åkte iväg och inte struntade i det som jag funderade på. Dock tror jag att det skulle vara roligare att åka dit med ett kompisgäng, hyra en 4WD själv o campa på ön. Det blev många timmar i bussen och skulle gärna spenderat mer tid på platserna vi besökte, samtidigt som jag vet att schemat är ganska tight då det bara är två dagar. Men som sagt jag är glad att jag åkte! :)  

Det här blev en ganska kort sammanfattning över min lilla resa till Fraser Island, har tyvärr inte hunnit gå igenom bilderna därifrån, har ca 1500 sammanlagt från kameran och Gopro så har en del att gå igenom så bilderna får kommer i ett eget inlägg vid senare tillfälle! 

Nu ska jag äta middag och vänta på att Victoria kommer hem, det kommer bli en lång kväll det här men det är ändå trevligare att vakna upp i The gold coast imorgon istället för att börja köra imorgon bitti. So long!



Fredagen den trettonde!

Började dagen med att åka ner till Mooloolaba med Victoria, Pete o Maude där dom skulle hålla i en föreläsning om tejpningar och braces (kommer inte på nåt ord på svenska) för 80 st läkare och vi skulle vara med och hjälpa till. Allt gick bra och det var väldigt roligt och lärorikt speciellt för mig som inte lärt mig nåt om tejpningar i skolan. Efteråt åkte vi tillbaka till Noosa för jag hade lovat att jobba fredag eftermiddag eftersom jag bett om ledigt den här veckan. Så jag o Kirra jobbade på till kl.5 och sen bytte vi om och körde ner till Noosa river där alla andra från praktiken väntade. Vi skulle ha en liten avskedsgrej för mig och Victoria. Så det blev en mysig kväll med vin, småplock och trevligt sällskap! vid 8 började folk dra sig hemåt, antingen var det hundar eller barn som de skulle hem till men jag, Victoria, Pete och Lisa (en receptionist från kliniken) åkte vidare till en bar i närheten, Village bicycle.

Där blev det en helkväll med Margarita och annat smått o gott. Då klockan var 23 lyckades jag äntligen övertala Pete o Victoria att vi skulle åka hem för jag skulle upp kl.5 dagen därpå eftersom jag skulle till Fraser Island men istället för hem så blev det tur till Hastings street. Då klockan slog 00:45 så bestämde jag mig för att ta en taxi hem själv så att jag skulle orka åka iväg till Fraser över helgen. Det blev en kort natt men jag lyckades ta mig upp vid 5. En otroligt rolig kväll men en väldigt lång dag! Trevlig överraskning man får då man stiger upp och samtidigt kommer Victoria hem! Kan ju säga att jag var väldigt glad att jag åkte hem då jag gjorde det!

Det var den fredagen!

Sjukling och sista veckan

Sista veckan är nu officiellt på G. Hänt en del sedan sist jag skrev men har bokstavligen INTE hunnit sätta mig vid datorn o skriva nåt.

Ska kort bara skriva mina planer för kommande dagar först o sen skriva några inlägg om dagarna som varit.

Ikväll åker jag o Victoria på vår roadtrip till The gold coast o sen vidare till Byron imorgon. Vi kommer hem på lördag och jag planerar som det ser ut nu att stanna på Australia zoo på lördag så jag får uppleva det också. Vill helst göra det på lördag så att jag har söndag och måndag att bara njuta av Noosa och allt vad det innebär innan jag åker hem. Så ser alltså min sista vecka ut.

Angående sista veckan på praktiken så i söndags på kvällen började halsen göra lite ont men jag försökte intala mig själv att inte bli sjuk men på måndag morgon vaknade jag kl.6 och kunde inte svälja, kan inte minnas att jag någonsin skulle haft så ont i halsen. Så det resulterade i att jag inte kunnat spendera mina sista dagar på praktiken tyvärr. Idag åkte jag in en timme på morgonen för att diskutera lite o få feedback från handledarna och bjuda på örfilarna som jag bakat igår kväll. Vi bestämde dock att vi skulle försöka träffas en snabbis innan jag o Victoria åker på tisdag så hoppas vi hinner det!

Angående mina örfilar som jag bakade igår så då dom var klara så la jag dom i vanliga plastpåsar på diskbänken. I morse då jag steg upp sen så hade vi haft besök av den jvla pungråttan aka "Philip" som Victoria döpt honom till. Han hade gnagt hål på två påsar och gnagat på 6 st bullar, ätit en avocado, några äpplen o några papaya frukter! Snacka om fräckhet, extremt irriterande men gud vad kul vi hade åt det iaf! Sånt här skulle aldrig hända hemma kan jag ju lugnt säga ^^ Man lär sig av sina misstag, dock har ingen någon aning om hur den kom in.. men vad har jag lärt mig, lämna inte fram mat på diskbänken i Australien! Men kollegorna tyckte om bullarna så det var ju kul iaf.

Så mina sjuka dagar har jag spenderat i soffan och skrivit på min uppgift till skolan som äntligen blev klar igår så nu behöver jag inte tänka mer på det. Jag har hunnit kolla på flera avsnitt Grey's anatomy och Game of thrones och om jag ska erkänna åkt runt lite med Victoria och legat på stranden lite. Tänkte att jag kan lika bra sova där som i sängen då det dessutom är varmare på stranden!

Men nu ska jag skriva lite inlägg bakåt i tiden och sen packa o göra i ordning tills Victoria kommer hem så vi kan åka så fort som möjligt.

onsdag 11 maj 2016

Ordbajs 11.05.2016

Idag var första dagen som jag haft kallt utanför praktiken, där fryser jag varje dag på grund av luftkonditioneringen, men idag då jag kom hem gick jag faktiskt o hämtade min hoodie! Sen hämtade jag till och med strumpor. Utanför praktiken har jag ALDRIG strumpor här, för det är helt enkelt för varmt, shorts o linne, THATS IT!
Men som alla säger så är vintern på kommande men jag hoppas den kan vänta i två veckor ännu så jag får njuta av värmen.

Enda jag gjort dom senaste dagarna förutom praktiken är att sitta framför datorn och fixat med massa saker som jag behövt göra. Fick en uppgift från Pete att leta fram massa fakta om fotledsstukningar och tejp för på fredag ska jag o Victoria åka ner till Mooloolaba med Pete o Maude där dom ska föreläsa om tejpningar till nya läkare. Så då ville Pete att jag skulle leta fram lite fakta som han kan använda på fredag. Tycker uppgiften har varit jätte jobbig för jag vet inte riktigt vad han vill ha och dessutom har han väldigt höga krav på saker o ting så man kan ju inte ta fram vad som helst, känner jag iaf. Nåja men nu känner jag mig klar med den uppgiften iaf så nu kan jag kryssa av den på min lista.

Kvar återstår nu då att skriva klart min reflektionsuppgift till skolan och det ska jag försöka göra imorgon och sen har jag o Ulrica saker att fixa med c-uppsatsen.

Det är helt otroligt hur omotiverad och ofokuserad jag blir då något närmar sig slutet. Igår var det exakt en månad kvar tills examen och då jag tänker på att jag ska hem för att gå i skolan 2,5 till så går jag nästan i taket. ORKAR VERKLIGEN INTE BRY MIG LÄNGRE!! Vill bara börja jobba!
Fick dessutom schemat för dom sista veckorna o självklart så är enda obligatoriska dagen samma dag som jag kommer hem o jag har varit i kontakt med lärarna så vi har kommit överens om att jag ska läsa några texter o delta i eftermiddagens föreläsning så slipper jag göra en extra inlämningsuppgift. MEN det här betyder att jag, efter att ha flygit i ca 26h ska åka från flygplatsen till skolan o vara i skolan till 16:15 åka hem o sova o sen stiga upp 5:30 nästa dag för att åka tillbaka till skolan. Kommer bli helt fantastiskt.....

Men nu ska jag inte tänka mera på det, kände bara att jag måste skriva av mig så nu då jag har gjort det så tänker jag fortsätta njuta av mina två sista veckor i Australien o allt det jobbiga med skolan tar vi tag i sen då jag landar i Göteborg 25 maj! :D

Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon o gå på promenad i nationalparken. Soluppgångarna har varit helt fantastiska flera morgnar nu men jag har varit uppe o skrivit uppgifter på datorn så nu tänker jag inte gå miste om en fin soluppgång igen! Så upp med tuppen!


tisdag 10 maj 2016

Två veckor kvar

I skrivande stund sitter jag o inser att om exakt två veckor kommer jag vara påväg hemåt. Det är med blandade känslor som jag tänker på detta. Ska bli jätte härligt att få komma hem till Jakob igen, vad jag saknar honom! Men samtidigt känner jag att jag inte är klar här, det optimala vore ju att Jakob kom hit så vi kunde resa runt lite. Men förhoppningsvis kan han o jag åka hit en dag så jag får visa honom detta underbara ställe!

Men mina kommande två veckor är mer eller mindre fullbokade med aktiviteter, vilket jag tycker om! Så den här veckan är normal på jobbet förutom att jag o Victoria åker med Pete o Maude till Mooloolaba på fredag där dom ska hålla i nån sorts tejpkurs o sen på kvällen ska vi ha lite avskedspicknick med kollegorna främst för Victoria men lite för mig också.
Sen på lördag morgon åker jag på weekendresa till Fraser Island med en buss, ska bli spännande att åka själv men det blir nog bra. Jag hoppas på strålande sol o värme så att det blir en grym helg!

Nästa vecka är min sista vecka på praktiken o jag har faktiskt fixat ledigt tors-fre så jag o Victoria ska åka på roadtrip till Byron Bay på onsdag direkt efter jag slutat praktiken. För hon har bil hela veckan så vi tänkte det skulle va kul att göra nåt tillsammans o det tyckte min handledare med så jag är så otroligt glad att jag fått ledigt! Så vi stannar antagligen i Byron från ons till fre eller lör, får se. På lördag tänkte jag iaf åka till Australia Zoo.

Efter allt detta så har jag alltså sön o mån som jag inte ÄNNU har något bokat, så får se vad man hittar på då eller om det blir lugna dagar på stranden.

Är så förväntansfull över mina två kommande veckor! WUHUUUUU!

Mt Tinbeerwah

Söndag 8.5

Hade ju som sagt planerat att åka till Australia Zoo men eftersom det blev så mycket aktiviteter på fre o lör så bestämde jag mig för att vara hemma o vila. Så jag sov ut sen gick jag o Victoria på promenad till Tewantin, sen efter lunch åkte jag på en liten shoppingtur, köpte mig äntligen en bikini! Efter shoppingturen gick jag o Victoria till parken o låg o latade oss i eftermiddagssolen o lyssnade på musik. Båda låg o ojjade oss över hur vackert och härligt det är osv osv osv! 

Sen åkte vi med Jenny o David till Mt Tinbeerwah för att se på solnedgången, blev lite bråttom så hann tyvärr inte se så otroligt mycket av solen men det vi hann se var otroligt vackert! 

Så det var en lagom lugn söndag men samtidigt fick jag lite saker gjort och kunde vara ute vilket är huvudsaken.

Bilder från Mt Tinbeerwah
 Älskar hur grönt det är inåt landet här omkring!

Jag o Victoria! Fråga mig inte vad jag gör.

 Solnedgången

 My Australian family!

 My Australian family!

 Toppen ni ser till vänster är Mt Cooroora som vi klättrade i fredags. 

 Noosa och Noosa river, längst ut ser man Noosa main beach och nationalparken.


Happy me!

Jag och min "rumskompis" Victoria.

Vackra vi är då!

David, Victoria o jag.