lördag 1 december 2012

Varva ner

Igår kväll blev det plötsligt jobb från 18-0.30. Ida har man skrivit prov i 2,5h, KRAMP! Ville inte börja ta pauser, för jag ville va klar kl.15 så att jag skulle hinna hem, äta lite o varva ner innan jag ska till jobbet till kl.16. Så nu sitter jag o äter pizza o kollar på Ensam hemma, vilsen i New York. Hör till en av mina absoluta julfavoriter! :) Vad vore en jul utan Kevin McCallister! Sen får jag börja bege mig ti jobbet! Har en liten dålig känsla inför kvällen, andra kvällen vi har julbord o kan säga att stället har dåligt med rutiner gällande julbord.. Förhoppningsvis är köket mera förberedda idag annars kommer det bli ett helvete! För vem är det som får ta emot skiten av gästerna då det inte finns någon mat, jo JAG! :O väldigt kul måste jag säga.. Men nu ska jag luta tillbaka en stund o slappna av! Ha en trevligt kväll :)

Varva ner

Igår kväll blev det plötsligt jobb från 18-0.30. Ida har man skrivit prov i 2,5h, KRAMP! Ville inte börja ta pauser, för jag ville va klar kl.15 så att jag skulle hinna hem, äta lite o varva ner innan jag ska till jobbet till kl.16. Så nu sitter jag o äter pizza o kollar på Ensam hemma, vilsen i New York. Hör till en av mina absoluta julfavoriter! :) Vad vore en jul utan Kevin McCallister! Sen får jag börja bege mig ti jobbet! Har en liten dålig känsla inför kvällen, andra kvällen vi har julbord o kan säga att stället har dåligt med rutiner gällande julbord.. Förhoppningsvis är köket mera förberedda idag annars kommer det bli ett helvete! För vem är det som får ta emot skiten av gästerna då det inte finns någon mat, jo JAG! :O väldigt kul måste jag säga.. Men nu ska jag luta tillbaka en stund o slappna av! Ha en trevligt kväll :)

tisdag 27 november 2012

MRL

Börja dagen med naturkunskap, repetera inför provet o sedan fick man spel parvis, massa kort med olika ord o begrepp som man sko förklar. Eftersom ja verkligen kom igång med läsandet igår så kunde jag så gott som allt, det kändes väldigt bra. Vi har provet på fredag så jag ligger bra till. Efter skolan blev det lunch med Jakob o hans föräldrar o farmor, trevligt :) Sen blev det några timmar att lata sig och samla kraft o motivation ör att ta se ti gymmet. Had nämligen bokad en tid ti 17:30, stretchning, men då ja kommer ti gymme får ja reda på att intresset var så litet så de fick avboka det. Men då hade de MRL-mage,rumpa,lår samma tid o det har jag länge velat pröva på så blev det då istället, GUD vilket pass! det var döden, har aldrig känt mig så klen, gav verkligen 100% men orka int häng med, tuffaste passet jag varit på tror jag. Ni kan ju tänka er att röra på benen efter det var minst sagt svårt, så efteråt blev det bastu för min del! Efter att ha kämpat mig hem i regnet så möts man av nylagad mat i dörren, då har nämligen Jakob gjort lasagne, LYX :) Nu ska ja bara vila lite o läsa mera på provet. Imorgon blir det göteborg, jag o Jakob ska åka o hämta hans väska som han fraktade hem från USA :) Jag är nämligen ledig imorgon o på torsda! NICE o dessutom ingen matte på freda utan bara prov i naturkunskap! Kan inte klaga.

måndag 26 november 2012

Naturkunskap

Jasså, då börjar denna helg sakta dra sig mot sitt slut, klockan är förstås bara 15:30 men skymningen är redan här så därför känns det så sent. Veckorna går onormalt fort o än fortare går helgerna. I fredags var jag o jobbade på Glädje igen för andra gången, kommer att jobba där de två kommande helgerna fre-sön + några vardagar. Hjälpa till med julborden o så. Bra med lite pengar ti jul iaf! O nu på fredan som kommer har vi vårt sista prov för den här terminen, nämligen Naturkunskap, så nu är det bara o börja fokusera på det o verkligen försöka, för det här är någonting jag vill ha bra i så motivation motivation!! försöker jag åtminstone intala mig själv. Är ensam hemma för tillfället så jag borde verkligen passa på o läsa men konstigt nog så hittar jag på en massa annat så "behövs" göras.. Men nu ska ja åtminstone ta o läsa igenom allt o sen kanske dra med ut Jakob på långpromenad! :)

torsdag 22 november 2012

DONE

matteprovet, CHECK! samhällskunskapsprovet, CHECK! :) Int direkt lätta prov men gjorde nu mitt bästa så får man ju si sen då hu långt de håller! Höjdpunkten denna morgon var absolut att bli utlåst, kommer hem efter att ha skrivit prov, märker att min kära har glömt att lämna nyckeln åt mig då han åkte till falköping, efter en bra stund sittande i trappuppgången fick jag till slut tag på Elisabeth. Då var det bara att traska iväg till hennes skola o hämta nyckeln, så nu är jag äntligen inne! Förhoppningsvis blir resten av dagen bättre. Igår var jag och öppnade ett bankkonto förresten, good good! Och idag på posten fick jag mitt nya bankkort, VISA kort! Tydligen hör no Finland till de få länder som har ganska höga krav på att få skaffa kreditkort, här behöva man int ens fråg, utan man får det automatiskt :) Annars, så hoppas jag ni vet känslan då man kommer på någonting otroligt bra! En fantastisk idé. Då vill man att allt ska ske på en gång o det ska ske nu. Så är tillfället för mig nu. Har diskuterat med Jakob om vårt kommande år och båda har kommit överrens om en sak. Inget är dock bestämt men nu gör jag allt i min makt för att detta ska ske, taggad till tusen! Men samtidigt vill man inte skaffa sig för höga förväntningar, för om det inte blir av så blir man så besviken! Men jag håller tummarna och om allt går som planerat, så kommer det bli BRA!! :) Nu ska jag ta o städa upp lite så man kan dammsuga, sen äta lunch och om ja orkar börja läsa lite på gå igenom vad vi har till provet nästa vecka. naturkunskapsprovet, åtminstone

fredag 16 november 2012

Spinning, core o bodycombat

Blev ett dödens gympass ikväll men oj så hääärligt! Strömmen for kl.4 o kom aldri tibaks så jag o Jakob gick iväg ti gymme då. Hade bokat tid ti spinning o core 1h, efteråt kommer Jakob med idèen, "Ska vi stann på nästa pass o?" Själv trodd jag e va body pump 30min men de visa se va body combat 1h :D Men int kunde man ju börja gå nå mer då sedan då man redan va där.. PLÅGSAMT! men roligt så lyckades no håll igång hela timmen men efteråt kändes e nog i hela kroppen! Tungt o varje muskel i hela kroppen bara värker! Så nu känner ja att jag me gott samvete kan ta en ledig dag från gymmet imorgon. Men nu ska ja stretcha lite så man lyckas komma upp imorgon o sen ska jag gå o lägga mig :) FYI! Blev klar med mina samhällslära uppgifter idag, vilken lättnad, nu ska jag bara läs igenom o "finslipa" dom innan ja lämnar in dem men he får no bli morgondagens projekt :) Så gonatt!

prov o läxor

Började dagen med 1,5h samhällslära, sen hem o sova lite till ^^ inte planerat, men vad gör man då sambon fortfarande ligger o sover då man kommer hem. Sen tvinga jag upp mig o började skriva på min sista fråga i hemtentamen i samhällslära, även den frågaste.. Kan ju lätt säga att jag börjar känna mig ganska medveten om Sveriges politik o sånt nu... Samtidigt känner jag att då vill jag även lära mig mera om Finlands politik.. Så nu är det nog bara att börja följa med me nyheterna där hemma lite :) Nåja sen efter att ha skrivit o kämpat i två timmar tog jag paus o jag o Jakob gick över ti hans pappa på lunch, så nu kom jag just hem tibaks, för jag kände att jag måste fortsätta med mitt skrivande.. Ska försöka ta mig till gymmet om några timmar också, för torsdag betyder spinning och core :) Men ska försöka skriva lite först o öva på matteprovet som vi har antingen imorgon eller på onsdag. (Orsaken varför jag inte vet är för vår lärare var sjuk i onsdags, sista timmen före provet så jag fick mail ida att vi behöver inte ha det imorgon utan vi kan skjuta upp det till onsdagen istället, så hinner vi ha lite repetition innan provet) Måst bara berätta lite om gårdagen, efter gymmet gick jag o Jakob till hans pappa för att se på fotboll, Sverige-England :) Riktigt bra match, sluta ganska otroligt också! Zlatan lyckas skjuta 4 mål o hans sista mål lär man inte glömma i första taget o fast man inte såg på matchen så har man följt me lite i nyheterna så tror jag inte man har missat det! Man får väl no helt enkelt erkänna att han faktiskt är en världsstjärna för det där var ett mål i absolut världsklass! Men nu SAMHÄLLSLÄRA, socialdemokraterna o moderaterna (Y) Yeeeeeeey!

tisdag 13 november 2012

WUHUU!

Fick brev från skatteverket ida, min ansökan om svenskt id-kort har beviljats :D Orsaken till att jag är så glad är för jag trodde inte det skulle gå, mitt pass var nämligen utfärdat 2005 o för att det skulle godkännas så måste det vara utfärdat 2006 o detta märkte jag då jag var i jönköping o ansökte om id-kortet. Hon på kontoret sa att det kan lyckas men hon kunde inte lova nåt. Om det inte skulle ha fungerat så skulle jag behöva förnya mitt pass hemma i finland o sen då jag fått mitt nya pass, betala 400kr igen o åka till jönköping 2ggr extra o det kostar pengar det också så nu e jag glad :) Ska åka och hämta det nästa vecka o då kan jag äntligen skaffa mig ett bankkonto här! Ibland krävs det inte mycket för att höja ens humör för det behövde jag.. Hade samhällslära idag o där fick jag reda på att provet är redan nästa torsda och inte torsdan efter som jag trodde, 90 sidor om sveriges ekonomi..... + att jag håller på med mina uppgiter till massmedia o då förklara läraren idag att svaren skall vara svarade på ett särskilt sätt, inte som jag skrivit då. Så nu måste jag skriva om dem bara för att underlätta jobbet för läraren, lat j*vl! :P Dagens projekt, massmedia frågor och jag börjar nu!

Duktig flicka!

Började morgonen med naturkunskap, läraren var nästan 45 min försenad, han hade försovit säg! LYCKAT! men hann ju prata om helgen då med Tina o Ida så det var väl inte så jobbigt. Sen slutade vi halv 12 o då åkte jag hem för att bänka mig framför datorn med mina samhällslära uppgifter :/ Hade världens ångest, innan jag kom hem. Men då jag kom hem så hade Jakob skrivit upp lite till några frågor så att jag skulle ha lite att börja med. så med hjälp av honom nu då så är jag färdig med en fråga och har en bra början på dom andra 4 så känner lite hopp inför veckan måste jag säga, allt tack vare honom :) SÅ nu har jag suttit o funderat hela dan på samhällslära, så efteråt bestämde vi oss för att baka en kladdkaka som "belöning" ;) gött! Men nu ska vi gå o lägga oss, har sett filmen TED, lika roligt som sist! (Y) Så nu säger jag gonatt, blev lite flummigt det här nu, men klockan är halv 1 o jag är trött så nigth night!

lördag 10 november 2012

Saturday night

Lördagkväll, har lägenheten för mig själv så nu försöker ja få lite skolarbeten gjort.. Ha räknat matte nu i x antal timmar, gjort en omelett ^^ och nu lyssnar på musik o sitter som en liten kanin och knapprar på morötter, mums mums :) Men nu börjar min hjärna bli överbelastad, inget blir rätt som jag räknar så jag tror jag får stänga igen boken för idag och börja dra mig mot bekvämare platser, som min säng :D Ska fixa till min spellistor på spotify, men först ska ja städa upp lite så jag kan gå och slappa med gott samvete ^^

Skyfall

Igår var jag o Jakob på nya Bond filmen, Skyfall, väldigt bra film så jag rekommenderar den verkligen :) Annars så var det väl inte så händelserik dag, mattepå förmiddagen o sedan hade vi naturkunskap, där vi fick göra massa tester om andning, blodtryck, reaktionsförmåga ovh minne. Måste säga att jag blev väldig nöjd med mina egna resultat och läraren var positivt chockad över mitt otroliga minne ;) så tummen upp för det! Sen då jag kom hem, hann ja bara äta mat o varva ner en stund innan jag o Jakob skulle skjussa hans mamma på kalas ti Falköping, sen åkte vi förbi hans farmor o sen på bio o sen hem :) Så det var min fredag. Idag då däremot så har vi sovit ut! kollat lite på tv o nu ska jag börja aktivera mig med skolarbeten, räkna lite matte och fortsätta med min hemtentamen i samhällslära :) Trevlig helg allihopa!

onsdag 7 november 2012

That's my life

Min vardag består för tillfället av skola, gym och min älskling! Inte för att jag klagar men ett jobb skulle inte sitta fel, men får se, kanske har nåt på gång nu ;) Idag var jag jätte duktig, har suttit i skolan idag me Tina o räknat matte från kl.10-14:30 med 1h paus. Vi trodde att vi hade matteprov nu på fredag men läraren sköt upp det idag till nästa fredag. Så därför tänkte vi att vi skulle repetera o räkna så att det verkligen sitter men efter att ha räknat matte så länge, finns det inte mycket energi kvar. Mitt huvud var överbelastat mina blyn va slut! Så då var det nog dags o gå hem ^^ men känns mycket bättre nu! Har man svårt me matte så kan man aldri öva för mycket! Ikväll var också jag o Jakob på boxning på gymmet, riktigt kul förutom några missöden. Allt skulle göras parvis o har man en pojkvän som tränat kickboxning i två år så har man inte mycket att komma med, har aldrig känt mig så liten o svag :D
Måste bara ladda upp en bild/tavla som jag o Tina hittade på Gallerix idag. Vet inte varför men båda tyckte den va skit bra, klockren!

onsdag 31 oktober 2012

Puffet / suffeli

Efter att ha blivit tillrättad av min bror angående förra inlägget. Jag menade chokladen Suffeli och inte glassen puffet ;) int e det alltid så lätt int! Men tack kära bror!

tisdag 30 oktober 2012

Apelsin och minnen

Roligt hur man kopplar ihop vissa saker med olika minnen. Som idag t.ex. blev jag snål på apelsin o medan jag skalade den så dök ett minne upp från barndomen. Förr då jag var liten, då jag o min familj alltid åkte på våra årliga vintersemestrar till typ Himos, vuokatti m.fl. Så alltid då vi åkte ut en dag för o skida, längdskidor då så packade vi ALLTID med oss apelsin o puffet ;D Så väldigt ofta då jag äter en apelsin eller ser puffet i affären så tänker jag på mitt kära barndomsminne! Ett väldigt underbart sådant! (: Annars så rullar dagarna på bra här, börjar komma igång med gymmet, känns som att jag har skolan under kontroll, för tillfället iaf! Jobbsökandet fortsätter men jag har faktist ett provjobb på fredag, vilket skulle innebära några veckor i december, alltid något så hoppas på det! Idag har jag lagt undan mina "sommar" kläder o tagit fram lite mera varma kläder o så har jag dammsugat, börja ju snart se ut som ett litet råttbo här så! men men, annars kan jag väl berätta att jag själv har en ganska luugn vecka i.o.m att det är höstlov och allhelgona på fredag så är vi lediga torsda-fredag från skolan så det blir långhelg! :) Myyyycket mera har jag inte för tillfället! Nu ska ja se på filmen footlose, se om det är något! J

torsdag 25 oktober 2012

Bullar!

Idag blev e bullabakning igen, had ett jäst paket kvar från förra gången som hade gått ut 23 så då tyckte Jakob att då MÅSTE VI ju baka.. Men det blev gott! Annars idag så var jag till Jönköping för att ansöka om ID så nu va det gjort. Meeen smart som jag är så hade jag glömt bort att kolla när mitt pass är utfärdat, vilket är 2005 och för att det skall vara giltigt måste det vara utfärdat efter 2006, meen hon på skatteverket sa att det borde inte vara omöjligt så det är bara o hoppas på det bästa! Men nu ska ja se på lite scrubs o sen gå o lägga mig, har varit en lång dag och imorgon blir det skola HELA dan, matte och naturkunskap! (Y) J, Gonatt!

onsdag 24 oktober 2012

Up and down

Vari upp o ner den här senast veckan, började studera förra vecka. HATA matte, ibland åtminstone, samhällslära skulle antagligen har varit 100 ggr intressantare om man läste det i Finland, måste erkänna att jag för tillfället inte bryr mig det minsta i Sveriges politik! Men nåja, naturkunskap däremot är jätte intressant och kul så det är ju positivt iaf. Så i.o.m studierna nu då, så gäller det att hitta ett deltidsjobb för nåt studiestöd från får jag ju inte. Så det blir att vara aktiv nu o försöka hitta något. Annars så skaffade jag gym medlemsskap förra veckan så nu ska jag bara försöka komma igång med träning så lär det nog kännas bättre! I måndas var jag även till tandläkaren här, GRATIS!! Kan ni förstå att här har dom gratis tandvård tills året man fyller 23, tummen upp för Sverige där faktiskt! Men nu var det ju så, att min visdomstand har bråkat ganska länge nu men det var bara massa matrester som hade hamnat mellan tanden och tandköttet så hon rensade bara ut det. GUD vilken smärta, har aldrig upplevt sån smärta hos tandläkaren förr, trodd aldrig e sku ta så sjukt som e to! men men det är på bättringsväg o nu har jag köpt en tandborste för visdomständer så förhoppningsvis ska jag aldrig behöva va med om det där igen! Vidare då, imorgon ska jag ta tåget och åka iväg till Jönköping. SKa till deras skatteverk och ansöka om ett svenskt id och det är bara en del skatteverk som gör det så då var jönköping närmast. Så först samhällslära på morgonen o sen åker jag dit, förhoppningsvis tar det inte alltför länge :) Men nu ska jag äta nåt och räkna lite matte o sen kanske åka till gymmet! J

tisdag 16 oktober 2012

Första skoldagen

Idag då had ja min första lektion på Komvux(skolan för vuxenutbildningen), det var samhällslära som stod på schemat, prata mest om kursinnehållet o allmänna saker som e bra ti vet. fick hör på då läraren (som tidigare jobbat som yrkesofficier inom militären) prata på i en halv timma om respekt o hur otroligt respektlöst det är att komma för sent o att int meddela ifall man är borta. Han sa att han är extremt noga då det gäller hans principer, men men annars verka han helt okej. Fick iaf slut lite tidigare idag, fick en läxa om källkritik som vi kunde göra hemma så han skicka hem oss. Så då jag kom hem så var det bara och börja på, mycket svårare än va ja trodde, har ju jobbat med källkritik hur mycket som helst förr men den här uppgiften var bara jobbig så nu tar jag paus tills imorgon. O så laga jag blodpudding idag, för första gången, måst ju säg att stekt blodpudding smakar EXAKT som blodplättar där hem så med lingonsylt o potatis gick det ner riktigt bra :) Imorgon ska jag o leta jobb o sen har ja matte från 12:30-16:00. Blev inget medlemsskap ti gymme än, har varit o dragi på mig en förkylning som bäst så ska vänt tills ja frisknar till lite. Annat idag då, har gått igenom ALLA bilder nu, allt e organiserat och klart, ÄNTLIGEN! Nästa steg blir väl att böri ladd opp lite nu då, men det blir nog på facebook det. Men nu ska ja se på fotboll Sverige-Tyskland o måla mina naglar ^^

måndag 15 oktober 2012

Happy Happy!

Börjar få lite ordning på live nu, blivit studerande på heltid. Ska läsa matematik, samhällslära och naturkunskap nu fram till 25 januari. Blev så nu pga att om jag vill söka in till fysioterapeut (eller sjukgymnast som det heter i Sverige) så behöver jag ha betyg i dom ämnena + en kurs i idrott och hälsa som jag ska få ta på gymnasie då. Så nu ska ja bara försök få nå deltidsjobb, som jag skulle kunna syssla med under mina studier. Men jag måst säg att jag mår riktigt bra för tillfälle, senaste tiden har kanske varit lite tuff för min del, för jag är verkligen int van o int ha nå ti gör o he påverkar mig mer än va man sku kunna tro. Men i fredags då det blev så att jag måste börja studera och jag va och skrev in mig i skolan så känd jag mig riktigt glad. Så idag ha jag vari på introduktion till skolan och imorgon har jag Samhällslära, spännande :) Måst dessutom säg att jag ha blivit lite av en husmor här, i.o.m att jag int har haft nå ti gör så har ja börjat me såna sysslor. Städar och går igenom ofta så att e ji ordning på stället, bakar och lagar mat oftare än va jag gjort på år. Tar gärna tag och tvättar kläderna och jag trivs verkligen med allt det här! Och pricken på i så imorgon ska jag o skaffa medlemsskap ti gym :D Jag o Jakob va dit och fick en liten rundvandring förra veckan o he verkar verkligen jätte bra o i.o.m att jag e heltidsstuderande nu så blir det såå mycket billigare! Åååh va roligt allt är! Verkar ju nästan lite för positiv nu men precis såhe känns e för tillfället :D O JAA köpte mig en dator i fredags o, gött ti ha en egen dator så igår gick ja igenom tusentals bilder från mina sista veckor i USA, skönt att äntligen fått he gjort. Så nu då i.o.m min nya egna dator så ska ja verkligen försök ta tag i bloggen! I promise :) Men nu ska jag fortsätt och gå igenom bilder, kanske ladda upp nå på facebook om ja orkar och hinner, men nu säger jag gonatt för idag (:

onsdag 26 september 2012

Germany

Nu sitter jag på hotellrummet i Tyskland, flög hit från göteborg idag o imorgon fortsätter jag vidare till södra tyskland där jag ska tillbringa en vecka med Nadine :) kommer bli hur bra som helst, tror jag iaf!
Men för tillfället sitter jag o kollar på TYSKA desperate housewifes, dubbning borde förbjudas! Otroligt hur nånting kan va så hemskt! Haha men en stooor påse haribo underlättar ju lite, förutom att det e min middag idag. Bara massa restauranger här i område som int har dom billigaste priserna o alla matbutiker stängd 8-9 sååå idag är det godis som gäller ^^
Så imorgon kl.10 åker jag vidare så med hjälp av shuttle, bus o några tågbyten borde jag anlända ca 15:30 i Nürnberg :) får se då vad vi hittar på, ska bli kul o träffa Nadine åtminstone. Men nu ska ja fortsätta se på mitt tyska program o sen gå o lägga mig så att morgondagen kommer snabbt :) Gute nacht

tisdag 18 september 2012

Vardagen

Jaa ska väl försöka börja skriva här igen nudå, lovar inte mycket men det e väl tanken som räknas, brukar man ju säg! Men jaa, kom hem från USA 22 augusti, va hem i 3 veckor o nu har jag flyttat till Sverige :) här går det undan, kom hit förra torsdagen 13 sep. Åkte ti Jakobs mamma i Skövde o på fredan for jag, hon o hans pappa för o hämta honom till flygplatsen för då va det hans tur o komma hem :)) så nu e vi no bara hemma om dagarna, umgås me varandra, hans familj o vänner. Igår va jag till skatteverket så nu e jag inskriven i Sverige o nu e det bara o vänta på mitt svenska personnr då :) ska snart också börja söka jobb, för själv åker jag till Tyskland 26 sep o kommer tibaks 3 okt så då förhoppningsvis har jag väl nåt så jag får böri på. Har vari ledig nu sen 11 juli i princip, längsta ledigt jag haft på kanske 7 år? Visst ha e vari skönt men känner nog att ja vill böri jobb snart, få tibaks nån rutin i livet. Så det va lite kort uppdatering, ska försök o bättra på mig nu iaf!

lördag 7 juli 2012

OJDÅ

insåg just att mina kommande månader e extremt fullbokade, which I LOOOOOOVE!!! E så otroligt lycklig, ser fram emot varje dag som kommer! for tillfallet sitter i ja i Michigan, min vardfamilj bestamde sig for att flytta tidigare till Michigan så vi kom hit på tisdagen.. men på onsdag sager ja hejdå till min vardfamilj, kommer bli extremt svårt o saga hejdå ti lillen! we got a special bond so to say. kommer bli svårt att saga hejdå till dom andra ocksa men samtidigt e ja redo for det o borja på med mitt nya aventyr. så på onsdag flyger ja tillbaka till San Francisco, ska få va ledig en vecka men ja får bo i huset, SJALV :D AWESOME! så det ska bara njutas av min lediga vecka! umgås med vanner, ta det lugnt o jobba lite extra åt andra familjer. Sen torsdagen 19 juli flyger jag o Nadine ivag ti Hawaii, Maui for en vecka. Vi kommer att va dar me två kompisar till Nadine. Sen då vi kommer tibaks 25 juli så har vi alla hyrt en campervan for 2 veckor. Så dom två veckorna blir det LA, Disneyworld, San Diego, Las Vegas and Grand Canyon. 8 Augusti hoppar vi på flyget igen o sticker till Miami dar jag kommer att stanna bara for 3 dagar innan ja igen flyger till New York for att spendera min två sista veckor i USA me Jakob. forst blir det en vecka i New York o sen flyger vi tillbaka ti Miami o stannar dar 1 vecka. Sen åker ja forhoppningsvis hem 23 Augusti, o med forhoppningsvis så menar ja att ja inte vill flyga hem tidigare for 23 e min sista dag i USA pa mitt visum. :) Sen åker ja hem, ska va hemma 3 veckor, ta det lugnt, spendera tid me familjen o vanner o bara njuta av god mat o livet dar! sista helgen i August åker jag o mamma ti finska lappland for att se på RUSKA, hostfargerna! ska bli harligt o bara åka ivag hon o jag. Sen 13 September åker ja ti Skovde, ti Jakobs mamma for att sen åka o hamta honom från flyget nasta dag! så vi ska bara ta det lugnt o njuta av livet kan man val saga :) Sen sista veckan i September flyger ja ti Munich for att halsa på Nadine o åka på oktoberfest me henne. så ja stannar val dar en vecka innan ja åker tillbaka ti Sverige! I'm soooooo excited about every little thing in my life right now, every thing that is happening and is going to happen! Har varldens storsta leende på lapparna nu då ja skriver allt det har! :)) Så det har e då mitt liv de nasta kommande månaderna! LOVE IT!

fredag 15 juni 2012

North Carolina

Igar akte vi fran belvedere 5am o efter 10,5h resande kom vi antligen fram ti var stuga i north carolina, narmare sagt Blowing rock.. Har en jatte fin stuga me en otrolig utsikt over bergen i NC. Vi ska stanna har ti onsdan o hela Kellys familj kommer hit over helgen for vi ska fir kellys bror som fyller 40 o walker som fyller 3 ;) sen aker vi ner ti Alabama, to the beach, dar vi ska stanna 1 vecka till! Sa vi kommer hem 26 juni o da blir det nagra veckor kvar i belvedere innan min resemanad borjar. Idag da sa ha vi varit ute o gatt runt "bass lake" sedan tog vi barnen ti en park, lat dem springa omkring innan vi gick o at lunch.. Sedan akte vi hem, ja fick ledigt 2h sa jag fick ta kellys mammas bil sa ja akte ti "THE blowing rock" en turist attraktion som ja ville se, tog nagra nice foton o akte tibaks.. Sen 4 tiden akte vi o kopte glass, kolla in deras farmers market o sen akte vi o handla mat. Sen hem, middag o efter att ha kampat 1,5h for att fa barnen o sova sa somna dom till slut halv 9.. Da blev det vin, middag o sa kom Jordan, kellys bror som jag into traffat forut sa det var ju trevligt.. Sa nu vantar ja bara pa att Jakob ska komma hem sa ja hinner prata me honom innan ja somnar :) far se hue morgondagen blir? Men nu sager ja gonatt for mig har o bilder kommer sen da vi kommer hem :)

måndag 11 juni 2012

Min blogg lider!!

I know, I know! har inte tid langre o sitta vi datorn o skriva om min vardag, så kanns det iaf, jobbar mycket o då ja inte jobbar så e ja ut o på, umgås me Nadine, Jakob eller Johanne, full rulle hela tiden, bara planer planer o mera planer :) Ihelgen har jag varit ti Tinsley me Nadine o hennes vardfamilj, Kelly va snall o gav mig ledig halva fredag så jag kunde åka me dom. Forst korde vi ca 1h, sedan tog vi Aimees o chris grymma båt ti en o som ags av San Francisco yachtclub :) dar forflytta vi oss bara ti deras husbåt/yacht som vi bodde i, niiiiiice boat :D jag o Nadine sovde på ovrevåningen helt sjalva, vilket va skont. så jag ha nu bara umgåtts me Nadine o barnen, tagit de lugnt, atit god mat o druckit margarita for Aimee o chris bjod hela tiden.. Igår då jag o Nadine va lediga mitt på dagen så låg vi vid poolen en stund o sen visa hon mig on, vilket va ganska speciellt. On e inte så varst stor, de finns en par stugor som folk kan hyra men di flesta så sover i sina egna båtar. men på on då så finns det 2 pooler, en bar, stoort grillområde dar alla får ta med egen mat o grilla :) dom har en park for barnen, volleyboll o andra olika spel man kan sysselsatta sig med. valdigt trivsamt faktiskt. Igår traffa jag o Nadine en "kandis" ^^ Jonny Moseley, han har varit med i US SKI TEAM o vunnit os guld osv. Googla honom om ni vill veta mera, men iaf valdigt kul :D så de har varit en bra helg! o imorgon ska jag forsta jobba lite på morgonen o sedan ska jag o Nadine åka o segla i the bay area, 90 min inkluderat vin o ol ^^ blir nice! sen ska vi aka runt i sf o kolla in sånt som vi inte riktigt hunnit gora annu. sen på tisdag, blir det nu o umgås me Jakob o packa for på onsdag morgon åker vi på resa ti North Carolina o sen ti Alabama o vi kommer tibaks 26 juni. Så jaaa det har hunnit handa ganska mycket sedan sist, ingen aning var ja ska borja men men.. då kelly o Dustin kom tibaks från New York så beratta dom att dom ska flytta ti Michigan :O dom har haft lite svårt o bestamma sig om dom ska flytta direkt efter alabama eller komma tibaks o va har over Juli, men tack o lov, efter måååånga om och men så kommer vi att komma tibaks efter Alabama, så jag har annu några veckor kvarh har <3 så nu e de bara busy busy busy hela tiden, imorgon ska dom tomma så gott som hela huset, dom haller på o fixar badrummet o allt annat smått som ska fixas, vi håller på o packar ihop allt.. CRAZY! men nåja forutom det då, ja hade barnen sjalv over en helg for K o D va i tinsley, men Jakob va har så det underlatta valdigt mycket.. jag har varit på hike ti Mount Tamalpais, på hike i Muir Woods, sett solnedgången på stinson beach, varit o tagit kort pa Golden Gate i morkret, vi har firat Walkers 3 årsdag, Walker o Kate har haft sina sista dagar i skolan. har varit ti Clear Lake från fre ti son me 130 pers, which was AWESOME!! :D sådar kort o snabb uppdatering om den senaste månaden.. ska forsoka gå igenom foton o ladda upp lite, bara ja orkar ^^ men nu ska ja iaf hoppa i duschen o sen gå o saga hej ti familjen, ha de bra! :)

tisdag 22 maj 2012

jobb jobb jobb jobb

har jobbat 11h nu varje dag nu sen i onsdas for att K o D e i New York, tur så kommer dom hem imorgon, nog for att allt har gått valdigt bra men nu e ja fan slut! Har haft hjalp av Kellys mamma, som va valdigt bra, gick mycke battre an planerat, faktiskt varit riktigt trevligt :) o ihelgen va Jakob har också, så i lordas for han o jag me barnen ti blackies o va ut o gick typ 1,5h så att babsie skulle få vila lite. Tror aldrig jag har varit så har mycket ut o på me barnen som jag varit denna vecka, vi har varit ute varje dag, nastan hela dagarna, parken, blackies, tpc, discovery museum eller bara ute i "tradgården", barnen har varit helt fardiga på kvallarna så dom har gått o lagt sej utan problem :) så fast he ha vari en tung vecka me långa o fulla dagar så ha e endå vari en bra vecka! O jobbet bara fortsatter, jobba hela veckan.. for ihelgen så åker K o D ti Tinsley me Aimee o Chris så då blir e ti va sjalv me alla 3 o di kommer tibaks på sonda ca 12-1 tiden så då får ja va ledig några timmar o så ska ja jobba sonda kvall igen men då på måndan e ja antligen ledig! :) yaay! men nu e ja sa slut sa ja ska no ga o lagga mej tror ja, saa gonatt!

onsdag 16 maj 2012

HAWAII

Som sagt, kanns som att ja int hinner skriv jer på bloggen na meir men ska forsok o skarp me :) helgen ha nu vari o fari. På lordan jobba ja 4h hos Aimee o Chris, for Nadine had sin sista lektion i USA ^^ direkt ja va fardig dar så borja ja jobb for min egen vardfamilj, for K o D sko ut på kvallen.. gick riktigt bra, forutom att di int kom heim foran halv 1 på natten, som tur had ja nu sallskap iaf, så he underlatta nu e.. Sedan på sondan sko jag o Jakob åk ti Six flags men så på vagen dit skicka hans vardmamma att hon behova hjalp på kvallen o då vi int veta va tid så issa int vi bori far, i.o.m att he endå tar 1h ti six flags. Så vi vila int kom dit, betal dyrt intrade o bara kona va dar några timmar så he blev en sloo sonda, va o shoppa lite, sedan umgicks vi me hans vardfamilj o jag spela fotboll me hans yngre vardbarn David som e 7 år, hu kul som helst :D o sedan for vi på bio, "Dark Shadows", vet int riktigt va ja tyckt om den, varken dålig eller bra men konstig va den, men he e ju en Tim Burton film o så va kan man forvant se.. igår då så for ja in ti SF o traffa Nadine, vi for o shoppa lite, o bara tala om allt som hant di senast vikona, fundera på vår resemånad i Augusti som kommer ti var så SJUUUUKT BRA! o så åkt vi Cabel car, antligen :D så nu kan vi check av he från vår "to do list" riktigt trevlig dag me Nadine o sedan på kvallen for ja tibaks ti Jakob så ida ha ja nu bara vari dar o ikvall då ja kom hem så va ja inne o halsa på familjen :) o ida ha ja också skicka in min flight request så nu kanns e ganska officiellt att ja kommer heim i slutet av Augusti, which scares the hell out of me!! men var no ti jar na nytt sen i host, vet int vad annu men tanker nu int stann heim iaf :) Nya aventyr vantar Josefine!! men nu e Nadine har så vi ska bok vår hawaii resa! AWESOME!!

lördag 12 maj 2012

Mycket på gång

Ha vari mycki på gång di senast veckorna, min kara familj kom hit 25 april, så då jag ha vari ledig sa ha ja no bara umgåtts me dom, forsta helgen for vi ti Sonoma, Healdsburg o provsmaka lite vin o had e jatte trevligt :) sen for di på egna aventyr langs kusten o jag jobba som vanligt o forra helgen for vi ti Yosemite for två dagar, en av di mest otroliga platser ja nånsin sett! fantastiskt vackert, verkligen :) Nastan så att Norge kan kast se i vaggen men bara nastan ^^ o nu i onsdas så åkt min kara familj hem igen, tungt ti sag hejdå.. men kommer ju ti få se dom igen i augusti så underlatta no ganska mychi! O nu ti min huvudnyhet, efter många om och men så har ja beslutat mej for att kom hem i Augusti, alltså kom hem påriktigt! Ska int forlang me min vardfamilj som forst va planerat, ska istalle kom hem, traff vanner o familj :) far o besok vanner i sverige, norge, danmark o tyskland o sedan var e ti bori planer mitt nya aventyr som kanske blir Australien, who knows ;D sååå dar had ni he, Josefine kommer hem! men forst ska ja till Hawaii me Nadine sedan kor ner langs kusten, santa cruz, santa barbara, L.A, Las Vegas, San Diego, Arizona, Miami, New York o Miami igen :D:D:D:D It's gonna be the best month of my life! Helgen nu då, ha vari ledig idag men bori typ 4:30 for K o D ska ut o at. Imoron ska ja ta hand om Holdie 3-4h på dan o sedan jobb hela kvallen for min familj, men Jakob ska kom o håll me sallskap så he var no bra :) Sen på sondan ska vi åk ti Six Flags, YAAAAY! o på måndan kanske jag o Nadine far på nå litet aventyr, har ju en lång "to do before we go home list" som vi verkligen måst ta tag i nu! :) bara ja sko ork nån da så ska ja ladd opp lite bilder från mina två veckor me min underbara familj! men nu ska ja hoppa i duschen, hej svej!

tisdag 24 april 2012

Skydiving

wuhuu i helgen hoppade ja ut ur ett plan :D fan, det mest fantastiska ja någonsin gjort, kicken då man hoppa ut, går int ti beskriv, helt otroligt!! o e va 36 grader varmt så vi hoppa i shorts o va barfota. o då vi landa på stranden kom Sara springande me en kall ol åt mej :D kona int bli battre! Kanns nastan overkligt att ja faktiskt ha gjort e nu, ha dromt om e i flera år o nu ha ja gjort e, men ja måst fortfarand påminn me sjalv att e faktiskt ha hant. Men ja har både video o 300 foton från då ja hoppa så ja verkligen int ska glom e o så att ja har bevis. Så lordan nu då så vi kom ti Santa Cruz ett tiden, checka in på motellet o sedan gick vi ner ti stranden, va dar i halv 4, sola o simma, super kul! Sedan for vi o hamta bilen o kord dit vi sko hopp, forst skrev vi alla under massa papper så ifall nånting sko hand så tar vi fullt ansvar for det o vi kan int stam om osv.. Jag o Jakob sko hopp forst så vi fick vår utrustning o så gick vi igenom hu vi gor då vi e i planet o ska hopp osv, sedan så gick vi ut o dom filma o fråga frågor o to massa foton o sedan va e bara ti hopp i planet o far opp! Jakob hoppa forst o e va forst då han hoppa som ja insåg att nu galler e o då va e min tur, o då vi hoppa så snurra vi runt 1-2 varv, helt otroligt, man hann knappt forstå va som hand men e va verkligen fantastiskt, vet int hu lang vi had fritt fall men sedan oppna han fallskarmen o då fick ja styr sjalv o, vilket va valdigt kul. vi gick igenom landningen o under hela hoppet så filma han o to massa foton o ja bara njot av utsikten :) Blev landning på stranden då som sagt efter att ha hoppat från 14000 feet, (4300m)! SO NOW I'VE DONE IT AND NO ONE CAN TAKE THAT AWAY FROM ME! då alla hoppat så korde vi tibaks ti Santa Cruz, åt middag o laga oss klara.. drack o spela olspel på rummet o sedan sko vi gå ut, men klockan had hunni bli valdigt mycki så jag o jakob for o at o di andra gick ti en bar på nån drink o sedan kom di me oss. men roligt had vi! På sondan då så checka vi ut kl.11, for o åt tidig lunch, sedan spela vi lasertag :D haha e va meningen att vadre sko va jatte fint, stralande sol o 30 grader men he blev aldri så, va kallt o mulet så vi bestamd oss for ti bori kor hemåt o så stanna vi på massa olika stallen o to foton osv.. Sedan på kvallen for ja ut o at o sedan på bio, vi såg "21 jump street", konstig men an va no rolig :) Så det va min helg, igår spendera ja dan i Oakland o sedan traffa ja Nadine på kvallen. O imoron kommer min kara familj hit, går int ti beskriv hu glad ja e ti få traff di! men nu ska ja at lite frukost, bori jobb om ca 1h o sen blir e jobb heeela långa dagen!

fredag 20 april 2012

9:30 o 25 grader

de e 9:30 på morgonen o de e redan 25grader varmt o ja ledig tills 1-2 tiden, det firar ja me att ata en super frukost ute på balkongen o fortsatta att lasa min bok :) Battre kan det inte bli! Trevlig helg allihopa

Santa Cruz

Pa lordag sticker ja ti Santa Cruz me 7 svenskar :D kommer ti bli jatte kul! for på lordag blir de FALLSKARMSHOPPNING :D:D:D AWESOME! Va meningen att ja sku fir att ja fyllt 21 i sf ihelgen, men alla mina narmaste kompisar jobbar ihelgen o ja har verkligen int alls lust ti far ut ihelgen så ja tror vi får ta de en ny gång! dessutom for 2 veckor sen blev ja bjuden att kom ti Santa Cruz denhe helgen o igår så insåg ja att he sko va mycki roligare så ja skicka o fråga om e fortfarande fanns plats for mej o he gjor e så Now I'm going :D Så lorda-sonda = Santa Cruz, skydiving, beachen, baren o annat roligt! o sonda ti månda sover ja i Oakland hos en kompis o sen kanske far ti San Francisco på dagen, detta kommer bli en bra helg har ja på kann! Måst sag att far o hopp fallskarmshoppning då man fyller e ingen dålig present ti se sjalv ^^
Så ja i tisdas då så blev ja officiellt myndig i USA, fylld namligen 21 o den dagen firades me Kelly, Dustin, Nadine, Aimee o Chris :) Traffades 5:30pm, for ti en vinbar i Sausalito, drack champagne, sen for vi vidare till Sushi Ran, basta sushi ja nainsin jiti, oj jesstas va gott e va :) o dar blev e ol o Sake :) Efteråt for vi ti en bar i narheten, spela biljard, drack mera ol o bara umgicks, had verkligen en super super rolig fodelsedag! verkligen minnesvard!
O nu till hojdpunkten i mitt liv, GUESS WHO'S COMING IN ONE WEEK :D MY FAMILY! :) <3 oj va langtar ti få traff di o få vis di van ja bor o allt fint som finns ti vis har omkring! ska bli jatte kul ti få ha di jer 2 vikor! kommer antagligen ti var 1 år innan ja får si di igen då så :/ :) Så he e no bara bra nu kanns e som, lycklig josefine.. men nu måst ja stad opp den he lagenheten, staderskorna kommer på månda o ja ska va bort hela helgen o ja kan verkligen int lamn e såhe åt di! Så stadning o Modern Family (Y) o sen natten!

måndag 16 april 2012

Rekord

Kan ju me handen på hjarta sag att ja aldri ati 6 bananer på en da :D haha Återhamtar me annu från tå ja va sjuk i vikon o for tillfalle forsoker ja bara fyll magan tibaks utan ti bori må dåligt igen o banan verkar funger valdigt bra så ja ha kort på he ida nu, men nu har int ja na meir så tror ja tar ti appel tå ;)
Igår slappa ja bara fo ja jobba pa kvallen så ja orka int bori jar na, o ida ha ja vari me familjen opp ti "The winecountry" på lite vinprovning, så fast ja va lite irritera over att ja måst jobb på en sonda så kan ja no int klag då ja får far på gratis vinprovning ti privata vinodlingar, oj oj oj va gott e va :) så nu ha ja bara stada opp lagenheitin o taji e lognt, ska snart far o socialiser me na lite o imoron e man ledig så då ska ja hitt på nå me Nadine, kanns som att e ji evigheter sen ja traffa hon, men e va forr måndan he då vi va ti zoo, men e ji lang he for ti va hon o jag :) Sen på tisdan fyller Josefine o kelly år så då blir e fodelsedags firande + att Dustins foraldrar kommer ;D Blir no bra dehe! men nu ska ja far, hejdå

fredag 13 april 2012

THUNDER BUT NO LIGHTNING...

Harligt vader man har i Belvedere ikvall, regnar o blåser som aldrig forr o som pricken på i så åskar e ganska hårt, men inga blixtar for fast e kan va åskvader har nån gång (otroligt sallsynt men e hander) så blixtar e aldrig. Men sjalv ha ja faktiskt lyckats si blixtar har, i hostas, men då man borja tal me folk som bott har i 5 år eller mer så va he aven forsta gången di sitt blixtar har så ja antar e hander vaaaldigt valdigt sallan ;)

onsdag 11 april 2012

My package from the easter bunny :)

Påsk i USA

I lordas va ja ledig, så ja spendera dagen vi tpc for e va så fint vader. Forst ett traningspass på gymme, sedan gick ja o ligg i solen o las min bok o seemd mellan varven, va dar ca 4h o sedan kl.4 gick ja ner ti familjen for di sko ha Mexican evening med en annan familj så ja gick ner o at middag me di så e blev massa god mat o massa margarita :D Sedan senare på kvallen kom Nadine hit, så vi umgicks nu bara o satt o tala om allt mojligt. Så de va min lordag..
På sondas moronin skicka Kelly att påskharen had vari på besok o att di sko la frukost så ja gick ner o åt en riktigt god o ordentlig frukost o sedan hjalpt barnen me ti hitt min påsk korg, som inneholl massa choklad o champagne ;) Niiiice easter bunny in the US! Sedan kl.10 gick di ut o gå men ja stanna hem me bear for han sovd. Sedan kl.1 for vi ner ti yachtklubben på deras påsk tillstallning, så dar spendera vi resten av eftermiddan, kom val heim en 5-6 tidin. Laga middag o to e lugnt resten av kvallen så he va en riktigt bra påsk måst ja sag :)
had bytt min lediga dag så ja jobba igår, jag o Kelly to barnen ti Oakland zoo, had aven sallskap av Nadine, Aimee, Piper o Holden.. då vi kom heim ca 1 tidin to Kelly me se Bear på arenden o ja stanna heim me Kate o Walker, gick ut o gaa o na tålde.. Sedan på kveldin va e meningen ja sko jobb for Kelly sko ut o Dustin sko far o spel hockey men han bestamd se for ti int far, så ja fick far kl.7 vilket ja ji otroligt glad for.. Had mådd dåligt hela dan o ti kvallen blev e bara varr o varr så kan val helt enkelt sag att ja fick spring ti wc många gånger under kvallen o natten. Bear spydd i lordas så ja lyckades var smitta åv han tå så ida va ja som tur ledig så ja ha bara vila, men kanner me annu valdigt ostadi så kelly sa ja fick va ledig imoron o så att ja hinner var fullt frisk! Som tur så regna e ida så ja behover ju int kann att ja gick miste om min lediga dag :) men nu ska ja si fardigt Friends o sedan ga sov så gonatt

lördag 7 april 2012

Such a nice day!

Morgonen borja me att jag o Kelly for o seemd me pojkan. Efteråt lamna Kelly i SF o jag fick uppmaningen att om Walker o Bear somna på vagen hem sko ja bara kor omkring o he gjor di så ja for via Mcdonalds drive thru, bestalld lunch åt me o sedan for ja hem, parkera bilen i garage, gick o hamta min bok. O sedan satt ja o last i en o en halv tiima medan pojkan sovd ^^ Dustin kom heim ca halv 3 så då vackt vi di, sedan for han efter Kate o då Kelly kom heim 3:45 blev ja ledig :) o familjen for ut o at me en annan familj. Sjalv for ja ut o spring, laga me klar o for o hamta Nadine från farjon, hon kom heim från LA ida, skont ti hav hon tibaks :) Forst for vi ti Sausalito, kopt varsin kaff o satt oss ner på bryggan. Satt o tala om allt som hant di senast dagan, satt o kolla ut over vattne, Angel Island o San Francisco, superfin kvall verkligen! då solen gick ner ca 7:30pm så for vi ti en italiensk restaurang i Sausalito, som va heilt okej faktiskt. Efteråt for vi heim ti mee, satt o planera allt vi vill ha gjort foren Nadine far heim, vilket e om 15 veckor :( Så vi satt o planera he, skrev en lååång lista, o så borja vi funder på min fodelsedag o så tala vi me Johanne på skype. Ha verkligen vari en skon o slapp dag, mera såna tycker ja^^

torsdag 5 april 2012

April

kanns som om he ha vari mychi dihe senast dagan, men endå int.. Men om ja ska ta o uppdater lite så i lordas had ja min sista kurs for mitt forsta au pair år så nu har ja alla timmar ja behover! Antligen :) Efteråt for ja in ti San Francisco, bestamd me fo ti far o klipp håre. Sedan på eftermiddan for ja ti Haight-Ashbury ( SF:s hippieområde) for ti traff Nadine o hennes kompis Caro som e på besok från tyskland. Efteråt kord vi opp ti Twin Peaks, vars utsikt over San Francisco e fantastisk! Men e borja var dimmot o samre vader så utsikten kona ha vari battre men nåja. På vagen hem bestamd vi oss for att far ti Sausalito o at, had en riktig trevlig midda o sedan avsluta vi kvallen ganska tidig for att vi sko alla upp tidigt nasta moron o kor ner ti Santa Cruz ;) Så på sondan, for jag, Nadine, Caro, Joanna o Goncha ti Santa Cruz o planen for dagen va SKYDIVING :D meen efter att ha vanta i fleir tiimar fick vi reda på att vi int kan hopp for vindan va for stark :( Grymt besvikna for vi ti stranden o låg tar nain tiima o bara lata oss o sedan borja vi sakta kor heimåt, stanna på lte stall har o var o sedan for vi in ti SF o had en sen middag innan vi for heim. Så dagen va bra men valdigt besviken då int vi kona hopp but safety first..
På måndan va ja en valdigt bra kompis ^^ steg opp kl6 o skjussa Nadine o Caro ti the airporter, ja va forstås skyldig Nadine he o for hon had gjort he åt me en gång. Efteråt for ja heim, sovd in par tiimar teel, tala lite me familjen o sedan for ja ti San Rafael o traffa Paris, vi for ut o spring o sedan had vi lunch. va riktigt trevligt ti catch up, had int traffa han på lang så o sedan på kvallen umgicks ja me familjen :) nice day! Gårdagens moron spendera ja me Bear, vi for o handla mat o umgicks. kl.2 for vi sedan allihop ti tpc, dar vi spendera resten av dan. Efter middan for kelly ut på sitt o ja hjalpt Dustin me barnen o resten av kvallen borja Dustin forklar reglerna for baseball så att ja ska va lite redo då sasongen bori så nu fostar ja no ganska mychi, tror ja iaf!
Ida for vi me pojkan på musiklektion, sedan ti parken o efter att vi had hamta Kate fick ja ledigt ti kl.3 så då for ja o handel Kellys fodelsedagspresent så nu behover ja int funder på he nå mer. Då ja kom tibaks for vi alla ti tpc o vi va dar ti halv 7, kom heim, la barnen o sov o sedan fick ja at min andra middag ^^ Resten av kvallen bestod av mat, vin o American Idol :)
Så dehe va då lite uppdatering, imoron blir e kvallsjobb så forhoppnings e ja ledig nain tiima på dan. Men nu ska ja gå soov så gonatt

torsdag 29 mars 2012

Personligt rekord!

Ida sprang ja 4,2mi vilket motsvarar 6.8km non stop :D wuhuuu Josefine e super super stolt over se sjalv ^^ Ha aldri haft sånt flow tå ja ha sprungi forr, allt fungera perfekt! O sager ja he som ja sagt varje gang ja ha vari o sprungi: "Ska no ta tag i heje springase nu!" Ha ja nainsin gjort e? nej nej, lyckas allti ha flera veckor millan ja e o springer men ja har ju e i tankarna iaf ^^ Nåja fick slut redan 12:30 ida, Kelly had lite dåligt samvet då ja måsta jobb 14,5h igår.. Så efter jobbet for ja ti DMV, återigen o faxa mina papper ti Sacramento så forhoppningsvis had di komi fram så kanske men bara kanske har ja mitt korkort i brevlådan om några veckor, kan allti hoppas! Ikvall blir e midda me tjejjerna så nu ska ja bara viil tills alla andra e lediga också.. Sko behov stretch lite tror ja, annars kommer ja val int ner i bassangen imoronbitti då pojkarna har simlektion xD

onsdag 28 mars 2012

Motsatsen ti vilodag

Steg opp 7.30am igår o borja jobb 8am. Sluta jobb 10.30pm o va i sang 10.35pm. Så igår kan ja no bara sag att e va jobb som galld. Tillbringa nu moronin me Bear o skjussa Babsie ti The airporter(buss som far ti flygplatsen). Sedan tala ja lite me familjen så di sko få si Bear, sedan la ja han o sov kl.11 så tå stada ja o tvatta lite klader o anna roligt^^ Sedan på eftermiddan had ja all 3 barnen o sedan kl.5 for Kelly ivag ti yachtklubben o kom int heim foren 10.30pm så tå gick ja opp ti mett o ge o sov direkt! :) Men ida så har ja eftermiddan ledig iaf så he kanns bra ti vejt!

tisdag 27 mars 2012

Vilodag

Ida ha e vari en riktig vilodag, spendera moronin me ti tal me familjen :) Sedan gick ja ner ti Tiburon o åt lunch o sedan satt ja vi tiburon Cafe i fleir tiimar o last, håller på o laser boken "The Hunger Games". Sedan på ettmiddan gick ja ner ti Kelly o barnen o halsa på, åt midda me di o sedan skåda vi på en film o jag låg o myst me Kate o Walker i soffon :) Sedan då barnen gick o sov så gick ja ut o gå me Nadine o hennes van Caro från tyskland som e jer o halsar på :) O denhe senast tiiman ha ja gaji igenom bilder o ladda upp på bloggen o lyssna på musik :) Så nu ska ja skå på tv, at nå o sedan ga ligg så ja ji utvila ti den nya veckan, så nu sager ja gonatt for ida!

Bildregn från Seattle 10.3-12.3.2012














Bildregn från Tahoe 2.3-4.3.2012