tisdag 27 maj 2014

Sommarlov

Inofficiellt åtminstone, har fortfarande två skoldagar kvar men det är bara två seminarium så ingen förberedelse krävs, vilket betyder i och med att inlämningsuppgiften är klar och inskickad så har jag i princip sommarlov! Känns så otroligt skönt :)

Idag efter skolan körde jag, Frida, Annie o Sofia ett grymt träningspass innan vi åkte hem. Körde trappintervaller i 20 min så det slutade med att våra ben skakade så mycket att vi knappt kunde gå, jobbig men ganska så rolig känsla ;P Nåja det var effektiva 20 min! Var hemma redan vi 13 så då var det bara att skriva färdigt uppgiften!

Nu ska jag med gott samvete kolla på lite tv tills det är läggdags, hade funderat på en joggingtur men det finns ingen chans att mina ben orkar mer för idag.

måndag 26 maj 2014

3 dagar kvar

3 skoldagar kvar innan sommarlovet, tisdag och onsdag den här veckan o sen nästa onsdag har vi sista dagen! Ett ännu större plus är att de är bara halvdagar! Tyvärr fungerar jag på det sättet att ju närmare lov eller ledigt som jag närmar mig ju mindre motiverad blir jag. Skulle ju vara vettigare om det var tvärtom men inte i mitt fall. Men nåja, vi har en inlämningsuppgift kvar o jag är näästan klar med den, vilket förhoppningsvis betyder att efter onsdag så är jag med gott samvete ledig i hela 6 dagar innan sista examinationsdagen på onsdag. Vad händer dagen efter det då, 5 juni?! Joo, då hoppar jag på flyget o kommer hem i EN MÅNAD! Ju mer det närmar sig ju mer blandade känslor blir det också. Ska bli så otroligt kul o skönt att få komma hem o få umgås med vänner o familj. Få va på landet^^ Men samtidigt tar det emot något otroligt att vara ifrån Jakob i 4 veckor! Men jag ska verkligen försöka att njuta dessa 4 veckor o unna mig detta sommarlov, för det är något jag verkligen behöver. För sen blir det jobb jobb jobb alla veckor innan skolan drar igång igen i slutet av augusti.

Men nu ska jag skriva lite till på min inlämningsuppgift innan jag o Jakob far o springer :) I den här värmen får man tyvärr vänta tills kvällen för man skulle inte orka något annars.

lördag 24 maj 2014

Sol o Sommar

Skogssjön uppe på Mösseberg, väldigt fint o mysigt område!


Utsikt från Mösseberg


Ny liten killing uppe på djurparken. Jaa jag är lite svag för "bebisdjur"


Årets första inhemska jordgubbar, så gott! 


REGN!

Visste att det skulle regna lite idag men så vaknar jag 5:30 o herreguud vad det låter utanför fönstret. VILKET REGN alltså! + att det även åskar o blixtrar som aldrig förr! DÅ kom jag på mina blommor som var ute på balkongen. Sprang snabbt ut för att förhoppningsvis kunna rädda dom, men mina blommor badade i en stor lermassa :( Länge sedan jag upplevt sånt regn. Nåja, gick o la mig igen o då jag steg upp vi 10 så gick jag ut för att kontrollera skadan, lyckades tömma blomlådorna på över 1 liter vatten o fylla den med lite ny jord så jag hoppas verkligen att dom klarar sig. cross my fingers! Imorgon väntar dom sol igen så förhoppningsvis kan dom torka upp ordentligt då.

Igår kväll fick vi examinationsfrågorna till min sista inlämningsuppgift för denna termin så nu har jag kört igång på allvar. Har hela dagen planerad, nu är det plugg som gäller o sen börjar Semifinalerna i hockey. Först ut 13:40 Sverige - Ryssland. Sedan 17:40 Finland - Tjeckien. Då hockeyn är slut vid 20 tiden ska jag verkligen försöka sätta mig ned o skriva nån timme till. För imorgon är det 30 års kalas o morsdagsfirande i Skövde mellan 14 o 18 så då får jag försöka skriva både lite före o efter kalasandet.

Annars i veckan då, valde att vara hemma från skolan i veckan o läsa på egen hand. Vilket har gått jätte bra, kändes som att jag verkligen behövde komma bort från Göteborg lite. Har dessutom varit ut o sprungit några dagar nu o det känns bra! Så ska verkligen försöka o hålla kvar det o springa några gånger per vecka åtminstone. Men idag blir det nog paus från det i och med detta ÖSREGN..

Nåja hoppas alla får en fin helg o att ni hemma i Finland njuter av dagens soliga väder o hejar fram Finland till final :)

tisdag 20 maj 2014

Pictures

Älskar skärgården, satt ute på soldäck nästan hela båtresan från Strömstad, vilket man kan se på ansiktet ännu idag ^^ På bilderna från 17:nde maj så kan man lätt konstatera att Norrmännen tycker om sin flagga :)











Dop o 17:nde maj i Norge

Igår kom jag hem från Norge där jag jag varit sen fredags. Har varit en riktigt trevlig helg med massa trevligt folk :) lördagen fick jag uppleva firandet av 17:nde maj i Norge. Spenderade förmiddagen i Langesund, där vi fick lyssna, sång musik o tal o sen se tåget av alla skolbarn o även andra också. Jätte kul att få uppleva den här dagen i Norge. HELA landet stannar verkligen upp för att fira denna dag och det blir en sån stor gemenskap. På eftermiddagen skulle vi grilla hemma hos Emmha och Alexander, vädret var super så kunde sitta ute på terassen o bara njuta. På söndagen, var det dags för deras son Storm att döpas så då blev det kalas återigen med massa gott. På kvällen tog vi det bara lugnt för alla var så trötta efter helgen. Igår var det dags att åka hem och jag hade sån tur att jag kunde åka med Emmha syster för hon skulle åka via Falköping. Så var hemma redan kl.13 istället för 18 om jag skulle ha tagit buss o tåg från Strömstad till Falköping. Så igår blev det o vila/sova i princip hela eftermiddagen, skönt det också. 
Valde att vara hemma idag från skolan o själv läsa igenom dagens föreläsning. Men nu är det gjort så nu blir det lite hockey i väntan på att Jakob kommer hem. 

Ska även ladda upp lite bilder från helgen, blev inte så många men några bilder iaf

måndag 12 maj 2014

Biljett bokad

Då var biljetten över till Norge bokad, 32kr, inte så farligt dyrt!


Här kommer jag spenderar helgen, Langesund! Härligt att få åka till kusten o dessutom få träffa Emmha o hennes familj! 

Första arbetsdagen avklarad

Idag var min första riktigt arbetsdag på Willys, idag fick jag lära mig deras öppningsrutiner o även o sitta i kassan. Gick riktigt bra och fick massa beröm så jag känner mig riktigt nöjd ;) Nästa dag blir på torsdag kl.17 så då blir det dags för lite stängningsrutiner istället.
Efter att jag slutat så hade jag bestämt mig för att ta motorcykeln till Skövde o gå o kolla i lite butiker. Solen lyste då jag åkte från Falköping men ca 6km från Skövde blev det kolsvart o världens störtregn! Så då jag väl var framme i Skövde var jag så våt o kall (fast mina mc kläder som ska vara vattentäta) så jag vände om o körde tillbaka. Regnvädret som mötte mig i Skövde åkte med mot Falköping så det blev en jvlgt kall o våt tur idag.. Väl hemma var det bara o hoppa ur kläderna o snabbt tappa upp ett varmt bad :D Men nu är jag uppvärmd tillbaka o det känns gött!
Imorgon har jag kort skoldag 8:30-10:30 så tänkte jag skulle ta sväng i Göteborg innan jag åker hem o sen blir det att börja läsa lite psykologi. Hoppas verkligen att det inte regnar imorgon.. Jag kräver inte strålande sol o 20 grader men börjar bli otroligt less på allt jvla regn som bara fortsätter.
Nåja hoppas alla haft en bra början på veckan o att den bara blir bättre

J

söndag 11 maj 2014

Motorcykel

Efter nästan två års uppehåll från motorcykelkörandet blev det en liten åktur denna söndag eftermiddag :) Tyvärr var vädret inte det roligast så det blev inte en alltför lång tur men roligt var det iaf! Får åka mer imorgon o på tisdag då jag slutar tidigt, förhoppningsvis blir det lite regnuppehåll.

Nu ska jag bänka mig i soffan o kolla på lite hockey!

Söndag o det fortsätter att regna

Fast igår höll det faktiskt upp, så vi passade på att gå ut o gå lite på berget o hälsa på djuren ;) börjar komma lite bebisdjur nu så,  något jag är väldigt svag för! haha
Men som sagt, idag regnar det igen så jag ska åka iväg med Elisabeth till Lidköping, till Rörstrand och Iittala outlet o se om jag hittar nåt att ta med till Norge till nästa helg då jag ska dit på dop. Om det håller upp lite i eftermiddag så kanske jag tar ut Jakobs mc på en liten åktur eftersom försäkringen gäller från och med idag. Det är väl det som jag har planerat för idag. Annars är det morsdag hemma i Finland så jag vill ännu en gång säga Grattis på morsdagen till mina underbara mamma! 


fredag 9 maj 2014

WOOOP WOOOP

Igår var det exakt 4 veckor tills jag kommer hem till Finland för en hel månad, vilket betyder att idag är det mindre än 4 veckor kvar :D



torsdag 8 maj 2014

Neverending rain

Valde att stanna hemma idag på grund av att läraren vi hade var inte den bästa direkt. Nämen grymt duktig och kompetent psykolog o psykoanalytiker som verkligen kan sitt område, men som tyvärr aldrig föreläst tidigare. Utifrån tidigare erfarenhet under denna utbildning har jag lärt mig att det är ingen skillnad hur duktig denna person är och hur mycket han kan om inte han kan lära ut det och det är en tråkig sanning men så är det. Hade en 4h föreläsning igår om utvecklingspsykologi som jag annars tycker är jätte intressant men kände att jag inte fick ut nåt av alla dessa timmar och idag skulle vi fortsätta på samma ämne så valde att stanna hemma o skriva på uppgiften som ska lämnas in i helgen. Så idag har jag suttit framför datorn i princip hela dagen + att det har regnat nonstop så det har inte varit så lockande att gå ut o gå eller liknande. Vilket har resulterat i världens degigaste huvud :D Förhoppningsvis blir det lite uppehåll imorgon så man kommer sig ut lite iaf.

Annars då, så har jag köpt lite blommor till vår balkong men ska vänta lite tills jag planterar ut dom för nätterna är inte att lita på ännu. Har dessutom fått två stora krukor av Jakobs mamma och till dom köpte jag en tomatplanta och två jordgubbsplantor så får se om jag får lite eget i år, spännande! Lovar att ta lite bilder sen då allt är planterat o klart :D Igår köpte jag också ett par trädgårdshandskar, dom var tydligen inte alltför uppskattade av Jakob ^^ Men jag tycker dom var jätte fina!


Men nu ska vi kolla på filmen "The Bourne Legacy" i och med att jag är ledig imorgon så har jag inte bråttom att gå sova. Sen hur länge jag hålls vaken efter 22 är en annan sak! 

J

söndag 4 maj 2014

Pictures


Nya skorna som jag krigade om ;) Som sagt, kanske inte den färgen jag själv skulle ha valt men grymt sköna skor, som gjorda för mina fötter och billigt dessutom. Så kan inte vara annat än nöjd!


Mina små krukor med nysådda frön, förhoppningsvis får man lite egna o färska örter om någon månad. Valde att så basilika, timjan o persilja. Så får se vad det blir!


Mjöden som jag gjorde för några dagar sen blev precis som jag hade tänkt! 


Till slut, vår nya familjemedlem! Jakob har köpt en liten leksak men för tillfället är det bara jag som får köra ;) hehe Detta kommer bli en bra sommar! 

Söndag

Nu har jag varit ledig i fyra dagar och jag har ingen aning om vart dagarna försvunnit men men skönt har det varit. 
Igår åkte jag o Jakob iväg till Skövde på morgonen för vi skulle vara vid Intersport då de öppnade kl.10, för de hade ett erbjudande som gällde löparskor för dam o herr, kostade normalt 1399 men var nedsatt till 499 så vi bestämde oss för att köpa ett par var. Men det stod att de hade begränsat antal och att det var först till kvarn som gällde. Vi kom dit 9:35 o då var det redan typ 20 personer utanför dörren och innan dom öppnade hade det hunnit bli så jvla lång kö, minst 100 personer, det var helt otroligt!! Men som tur var stod vi nära dörren så då dom öppnade var det bara att springa in o försöka få tag på rätt storlek, så man inte skulle bli utan. Skulle kunnat ha en halv storlek mindre men de fungerar bra, och färgen är väl kanske inte den jag själv skulle ha valt men de hade bara en färg för dam o en för herr. Sen fick vi också stå i kö till kassan i typ 20 min :D Intressant morgon men vi kom ut därifrån med nya och väldigt bra skor så vi var nöjda. Efteråt åkte vi iväg för o köpa mc utrustningen till Jakob, så nu är det bara motorcykeln (som han får idag) o körkortet som fattas, för hans del då ;) Innan vi åkte hem till Falköping blev vi bjudna på lunch av hans mamma. Då vi kom hem så lånade vi bilen o åkte och handlade lite mat o då passade jag på att köpa krukor, frön o jord till mina örter som jag ska så och till mina blomlådor som jag har på balkongen. Så nu är det bara blommorna som fattas :D 

Idag lyxade vi till frukosten lite med nybakade scones o äggröra, ååh så gott det var :) Scones gick väldigt snabbt o laga så det får vi nog börja göra mera. Sen tog vi en promenad uppe på berget, så härligt där uppe, för man kan verkligen stänga av stan en stund o bara njuta av lugnet o naturen! o vi bor bara 5min därifrån så det kan inte bli mycket bättre! Men nu ska jag försöka börja ta tag i kommande studieuppgift som skall vara inlämnad nästa söndag, mycket som skall läsas och skrivas till det så det är lika bra att börja med en gång istället för att spara det till sista minuten. 

J

fredag 2 maj 2014

Första arbetsdagen

på lääääänge! Har inte jobbat en dag sen mitten på oktober. Var väl kanske inte en så givande arbetsdag, gick iväg till jobbet 4:30 fick inventera i 6 timmar. Men jag fick jobba och jag fick betalt så klagar verkligen inte! Har också bokat in några nya arbetspass då jag ska lära mig kassan, så förhoppningsvis blir det nog några timmar i maj månad. Har inte berättat var jag fått jobb men förra veckan ringde dom från Willys o berättade att jag fått jobbet, blev så otroligt glad för nu har jag jobb alla veckor efter att jag kommer från Finland och har dessutom möjlighet att jobba nu i maj och även fortsätta i höst + att det är nära där jag bor ca 5-10 min med cykel så då behöver jag inte fundera på det. Hade fått jobb på Skara sommarland i 4 veckor i sommar men tackade nej till det då jag fick Willys jobbet.
Idag lyser solen men det är jätte kall vind så det är inte alltför kul o va ute så idag tvättar vi och fixar lite där hemma. Igår gjorde jag också mjöd som jag idag hällde upp på flaska så jag hoppas det blir lika gott som mammas ;) Men nu ska jag fortsätta med mitt men hoppas alla har en bra helg

J