söndag 30 mars 2014

kaos, 12h, ny lägenhet och totalt slut!!

Nu sitter jag äntligen vid mitt "nya" köksbord i min nya lägenhet och äter min första måltid här ;)  efter en 12h flyttdag så är jag helt död. Vi hade planerat denna dag så bra, med tider och flytthjälp men på grund av massa strul från tidigare hyresgäst så sket sig allt men efter många om och men är vi äntligen inne med allt.  I och med den konstiga hyresgästen som bott här så är lägenheten inte städad så det ska komma in en städfirma hit på tisdag och fixa upp allt. Efter det ska renoveringen köra igång. Som läget är nu är lägenheten inte den fräschaste men den ska putsas upp dom kommande veckorna vilket gör att vi kan inte riktigt packa upp nåt.. men men får väl leva i flyttlådor lite nu o helt enkelt göra det bästa av situationen :) 

Men nu hoppar jag i säng innan jag somnar vid köksbordet. 

lördag 29 mars 2014

film och musik

För någon kväll sen såg jag o Jakob på filmen "The secret life of Walter Mitty". En film som passar mig, en film där man kan drömma sig bort. I eftertexten spelades den här låten och jag föll för den direkt! Vilken skön låt, tror dock att det har ganska mycket med filmen o göra. Men annars så rekommenderar jag verkligen att se filmen!
Trevlig lördagskväll!



 

ENJOY! 

torsdag 27 mars 2014

Långledigt

Ledig i hela 3 dagar, åh vad underbart. Ny kurs som börjar på måndag vilket betyder att man kan lägga alla tankar på skolan helt åt sidan för några dagar.
Tyvärr finns det inte så mycket kvar att göra i lägenheten i och med att jag har packat ner i princip allt som kan packas ner. Hade ju faktiskt hoppats på att få nycklarna nån dag innan helgen men tydligen är dom som bott där innan inte dom mest effektivaste människorna så det är väl bara o vänta lite till. Men någonting hittar jag nog på o göra.

Ha en bra kväll

onsdag 26 mars 2014

GOTT GOTT

Hade seminarium idag i skolan om olika patientfall som vi alla hade läst på, fick till många intressanta diskussioner så det var en givande dag, efter skolan avslutade min grupp vårt sista arbete för denna kurs och skickade in det. Hade räknat med att vara hem halv 4 senast halv 5, men vi jobbade på så bra så jag var hemma redan halv 3. Hade planerat att göra en hel del, bla lite träning men det tyckte inte magen som krampade ihop så som den gör ibland, så det blev att vila istället.. 
Jag o Jakob har som mål att försöka äta upp det vi har i kylskåpet o frysen tills vi flyttar, så det blir mindre sånt att släpa med. Så idag blev det grönkålschips till kvällsnacks och till middag gjorde vi en paj på bacon, spenat, soltorkade tomater o lök. Massa gott :) 
Har även packat lite till idag och även börjat städa lite det som kan städas, tvättade bland annat alla fönster igår så det är gjort. ååh vill bara ha nycklarna nu så vi får börja flytta. 

Imorgon har vi sista examinationen för denna kurs. Jag o en klasskompis ska tillsammans leda en kroppsmedvetande övning för resten av klassen så får hoppas det går bra. Så eftermiddagslektion imorgon o sen ledig dag på fredag. Kan inte bli mycket bättre! 

tisdag 25 mars 2014

Senaste dagarna

Den senaste helgen måste ha varit den bästa på läänge. Hela fredagen var som jag tidigare skrev en mycket bra dag som avslutades med världens fredagsmys! :) Lördag var äntligen sovmorgon, sedan spenderade jag några timmar framför datorn och kom äntligen igång med att organisera alla foton som jag haft på datorn och flytta över till min externa hårddisk och även där gå igenom allt, ordna upp bilder från USA. Sedan var det dags för lite paus och vi åkte och tränade crossfit, tungt pass p.g.a den extrema träningsvärken jag hade från dagen innan men annars ett kul pass! Då vi kom hem lagade vi mat o sedan bänkade vi oss framför tv:n för att påbörja kvällens HOBBIT MARATON, hade planerat att se både ettan och tvåan meen i och med att jag aldrig lyckas hålla mig vaken fick vi spara halva tvåan till söndag.
På söndag spenderade vi sex timmar på Skövde arena, bad och spa! Vilken underbar och skön dag! Precis vad vi behövde. Fick verkligen njuta till max! Hade även förbeställt lunch, räksmörgås till mig o ceasarsallad till Jakob och guuud vilka portioner, fan va vi kämpade med maten, ingen av oss ville lämna heller för det var ju så gott. Efter en lång lunch hamnade jag i total matkoma så vi gick o la oss i solrummet 30min för att låta maten smälta. Nästan så att jag somnade där. Då vi kom hem så kollade vi klart filmen från tidigare och jag fortsatte med mitt organiserande av foton. Efter den lunchen som vi tidigare ätit blev ingen av oss hungriga på hela kvällen, jag åt typ 3 matskedar gröt som jag lämnat från frukosten, that's it, så vi var ganska så mätta !

Nåja efter den här helgen kändes det så otroligt skönt att gå o lägga sig på söndag kväll. Nöjd och avslappnad och tanken på att sista veckan i Skövde var påkommande gjorde allt så mycket bättre :)

Nu börjar jag ha nästan allt packat så nu väntar vi bara på samtal om att vi får komma o hämta nycklarna. Kan bli imorgon eller först till helgen så det återstår att se. Idag var jag ledig från skolan så passade på att åka till Falköping o fortsätta söka jobb till sommaren, gick väldigt bra men det är ju som sagt ganska många som söker jobb nu så det är verkligen omöjligt o säga nåt men man får helt enkelt hålla tummarna. Har dessutom gjort våfflor idag, våffeldagen till ära. Länge sen vi åt våfflor så det var väldigt gott.


Så det var väl lite vad som hänt dom senaste dagarna här hos mig. Hoppas alla där hemma har det bra!

lördag 22 mars 2014

Fredagsmys!

Igår var en riktigt riktigt bra dag! :) Hade först skola på förmiddagen, hade vår redovisning i artikelgranskning så nu får man checka av det från listan. Sedan åkte jag o Annie till Kungälv för att träna på hennes gym, körde ett riktigt hårt pass för bröst o triceps så kan lugnt säga att det känns av idag, igår kunde jag knappt lyfta mina armar utan att dom skakade. Efteråt åkte vi hem till henne o gjorde middag och gjorde oss i ordning för kvällen. Innan vi åkte in till Gbg åkte vi via systemet o köpte lite vin till mig och Annie i och med att dom andra skulle köra på alkoholfritt denna gång, men efter att ha sett fram emot denna ost och VIN kväll så länge skulle vi dricka vin! Väl inne i Gbg så möttes vi upp med Frida o Sofia på Ica Maxi där vi köpte massa ost, kex, frukt o choklad. Sen gick vi alla till Frida där Ida väntade o då kunde kvällen börja. Kan inte komma ihåg när jag senast skulle ha ätit så mycket gott o haft en sån trevlig kväll. Det blev verkligen toppen! :) Så efter att ha vräkt i oss nästan allt o suttit o pratat länge så var det dags att börja dra oss hemåt. Var hemma halv 1, riktigt lagom efter en lång dag :)

Nu är det lördag o jag har skickat in skattedeklarationen för i år, skrivit under massa papper som skall göras i och med flytten. Skönt o vara i fas med allt sånt nu! Ska snart åka o träna, får se hur mina tycker om det men imorgon blir det en dag på spat så idag är det bara o köra :)

Ha en underbar lördag!

torsdag 20 mars 2014

Gruppaudition

Idag har jag varit hemma från skolan för jag har varit på gruppaudition för sommarjobb på Skara Sommarland. Så nu är det bara o vänta o se. Efteråt var jag o hämtade några fler bananlådor så jag kan fortsätta och packa inför flytten :) Sen blev det lite promenad med Jakob, såå skönt verkligen! Båda har lyckas bli förkylda så vi har tagit det lite extra lugnt med crossfit den här veckan och gått på promenader istället. Om det är något man hittills har lärt sig på utbildningen, LYSSNA PÅ KROPPEN!
Jag var även o sa upp mitt gymkort i och med att pendlingstiden till Göteborg blir kortare så är det ju bara dumt o fortsätta åka till Skövde för att träna. Dessutom har jag Crossfit ännu i April så får väl åka till Skövde nån gång i veckan iaf. Sen blir det några månaders uppehåll från gymmet och träning på annat sätt.

Har dessutom hunnit med förberedelser för morgondagens presentation och opponering så nu är resten av kvällen ledig! Tänkte jag skulle städa upp lite i lägenheten o ta lite bilder så att man minns, dessutom visa till er där hemma hur jag bott det senaste året.Skall försöka ta bilder på nya lägenheten så fort vi flyttar in och inte vänta ett år innan jag gör det.

Imorgon blir det en fullspäckad dag! skolan 8:30-12, efter skolan åker jag med Annie o tränar till hennes gym, sen åker vi hem till henne, äter lunch o gör oss i ordning inför kvällen. Ost o vinkväll med tjejerna för att fira Annie o Frida. Hoppas det blir en rolig kväll !
Hoppas alla får en härligt slut på veckan och en härlig början på helgen med massa vårsol!

tisdag 18 mars 2014

Tågkaos!

Beslöt idag att jag skulle ta ett tidigare tåg för att komma hem nån gång. Börjar vara så trött på dessa 6-18 dagar. Tänkte ta 15 tåget så jag  skulle vara hemma 16:30. Väl vid centralen får vi reda på att det skett en olycka strax utanför Göteborg så all tågtrafik mot Skövde var inställt. Hoppade på ett SJ tåg som skulle gått 13:55 och vi lämnade Göteborg 16:00. Så nu är jag hemma 17:30 istället för 18! YES!
Det var tydligen någon som hoppat framför ett snabbtåg så därför var allt avstängt :/

Så denna kväll blev inte alls som jag tänkt men ska åtminstone träna o sen får jag se om jag orkar och hinner med mina andra planer.

torsdag 13 mars 2014

BANAN

-lådor, lyckades samla på mig några lådor då vi var o handlade mat. Fanns en stor hög bredvid kassan så där var det bara att ta för sig. Bra o veta om det behövs fler :)

underbara vår!

Sitter på tåget mot Falköping, ska möta Jakob där för vi ska o kolla in nya lägenheten och se vad som behövs göras/kan göras innan vi flyttar in. Sen ska vi också o kolla på ett nytt gym till mig, se hur det ser ut o så. Blir även att kolla på lite motorcyklar till Jakob och så blir det antagligen en hel del andra ärenden också i och med att vi har bil idag :) hoppas alla är ute och njuter av det fina vårvädret!

onsdag 12 mars 2014

Turkiet

TORSDAG
Började med frukost på stan där vi fick te serverat i turkiska teglas 


Sen gick vi längs Istanbuls huvud shoppinggata och jag njöt för fullt av att äntligen få resa lite igen, få vara på ett nytt ställe och uppleva nya saker. Vi hade dessutom tur med vädret så det var ett stort plus. Efter en stunds promenad gick jag och Kristian upp i Galata Tower, dom andra hade varit där tidigare så dom ville inte betala igen. Väldigt fin utsikt och där uppe insåg man verkligen hur otroligt stor stad Istanbul är och hur packat allting var.





Sen var det dags för lite "fika paus", sen begav vi oss till en annan del av staden, där det fanns moskeer och palats. Började med att besöka blå moske, där jag o mamma var tvungna att täcka våra huvuden. Efteråt gick vi vidare till Haga Sofia, den mest kända mosken i Turkiet, den som alltid finns med på vykort. Men jag måste faktiskt säga att jag föredrog blå mosken, den var finare på nära håll medans Haga Sofia är mäktigare på lite avstånd.


BLÅ MOSKE





HAGA SOFIA 





Efter det här gick vi vidare till ett palats, med en stor park runt omkring.

 TOPKAPI PALACE







Sen blev det middag med en fin utsikt över blå mosken. Innan vi åkte tillbaka till hotellet besökte vi Grand bazaar, en marknad med 4000 stånd, där allt var under tak, som ett shoppingcenter.


FREDAG

Då steg vi upp tidigt för att påbörja resan till Izmit, staden där Ezgis familje bodde, efter metro, färja, taxi och buss var vi äntligen framme vid Izmit kl.12. Där blev vi varmt välkomna av hennes familj och bjudna på hemlagad turkisk mat, vilket var otroligt gott. Hade även idag tur med vädret så vi kunde sitta ute på terassen och njuta. Sen åkte vi in till stans centrum på lite ärenden och sen på kvällen blev det middag hemma hos familjen, återigen supergott. Nya och intressanta smaker! Skönt med en lite lugnare dag fast det fortfarande var planer hela tiden. 

LÖRDAG

Började dagen med en stor "frukostbuffè" som Ezgis familj förberett o sen blev det lite promenad på området där dom bodde. Idag hade tyvärr vädret svängt så det bjöds på regn. På eftermiddagen åkte vi tjejer in till stan för att fixa håret inför förlovningsfesten, efter många timmar och många om och men kom vi äntligen hem och fick snabbt göra oss i ordning för släkten som skulle komma. Då alla hade kommit, den "lilla" närmaste släkten på ca 50 personer började förlovningsceremonin. Det var väldigt kul o få träffa alla och dessutom få uppleva alla traditioner som dom har. Vilket resulterade i en oförglömlig och super trevligt kväll! 






SÖNDAG + MÅNDAG

Då umgicks vi bara med familjen tills vi skulle åka tillbaka till Istanbul, då vi kom till hotellet vid 5 tiden så åt vi lite middag som Ezgis mamma hade skickat med oss. Sen bestämde jag o mamma för att gå på lite shopping i och med att vi inte hunnit det tidigare och eftersom butikerna där stänger vi 22-23 tiden så behövde vi definitivt inte skynda oss. Så vi avslutade vistelsen med lite shopping och en tidigt kväll för på måndag var det bara stiga upp och åka iväg till flygplatsen. Och efter många många många timmars resande kom jag äntligen hem till Jakob, hann prata lite och äta middag innan jag totalt däckade och då var det lika bra att gå o lägga sig i och med att jag hade full lång skoldag på tisdag. Så det har varit några väldigt intensiva, intressant, roliga och upplevelsefulla dagar i Turkiet.  Men skönt att vara hemma och få "vila" upp sig lite. Haha

Så detta var min resa till Turkiet, ett försök till en kort sammanfattning. Enjoy!





Vilodag

Efter att ha pratat med några i klassen om dagens föreläsning så bestämde jag mig för att vara hemma idag o verkligen vila upp mig, något som definitivt behövdes efter min visit i  Turkiet. Så idag har jag sovit ut, packat två väskor inför flytten ^^ Varje gång Jakob ser en ny fullpackad väska så bara skrattar han, men jag känner att om vi får möjligheten att flytta in tidigare än 1.4 så vill jag vara redo. 
Snart kommer Jakob hem från jobbet och då ska vi ut o gå i detta underbara vårväder, min termometer visar 14.8 grader och det i skuggan då dessutom så ska verkligen passa på o njuta idag. Sen kanske det blir lite ryggrehabilitering på gymmet ikväll i och med att det halkat efter lite den senaste veckan. 
Senare ikväll tänkte jag skriva en summering över mina dagar i Turkiet och kanske ladda upp lite bilder också :) 

onsdag 5 mars 2014

koll på saker och ting

Är något jag i normalt fall har, speciellt då det kommer till att resa o packa.  Men sent igår kväll då jag pratade med mamma så frågade hon om pass och biljett, SHIT! Hade helt glömt bort det viktigaste av allt! Men nu är det med så förhoppningsvis kommer jag fram till Turkiet utan större  problem. Nu på morgonen så lyckas jag också packa ner båda laddarna till ipoden så nu har Jakob inget att ladda sin mobil med, hoppas att hans mamma eller pappa har någon extra.. bra gjort av mig! Nu sitter jag på tåget och hoppas att resten av dagen går lite smidigare.

J

tisdag 4 mars 2014

Tisdagen 4.3.2014

Idag har det varit en bra dag! Först jobbade vi på bra i skolan, fick inlämnat en uppgift så då fick man kryssa av den från listan och blev nästan klara med en annan så den blir definitivt klar nästa gång gruppen träffas, känns så jvla skönt att det går framåt och så att man slipper spara allt till sista minuten! I och med att vi arbetade på så bra idag så var jag hemma redan halv 4 istället för halv 5 som jag hade räknat med. Då jag kom hem gick jag och Jakob iväg till rådhuscafeèt för o äta en fastlagsbulle :D Blev dock väldigt besviken på bullen men det var ändå mysigt. Senare gick vi iväg till Crossfit, där träningen gick otroligt bra och var ett väldigt roligt pass. Då vi kommer hem tillbaka så ringer vår hyresvärd och säger att dom skrivit på kontrakt med den nya hyresgästen och att hon flyttar in 1.4 vilket betyder att vi också får flytta 1.4, dessutom hade han bestämt sig för att köpa tvättmaskinen av oss så det var bra så blir vi av med den på ett smidigt sätt! Efter det var det bara att ringa vår nya hyresvärd och berätta den goda nyheten så han skulle återkomma när han visste mera när vi kan flytta in, om det blir 1.4 eller tidigare i och med att dom som bor där nu har redan börjat flytta. Denna dag kan inte bli mycket bättre förutom att jag packar för att åka till TURKIET imorgon, åh så spännande det ska bli!

Ha det gött så kanske jag lyckas komma med lite uppdateringar medan jag är i Turkiet :)

måndag 3 mars 2014

Kontrakt

Idag skrev vi på kontraktet till nya lägenheten, åh så roligt! Så nu får vi bara hoppas att vi får flytta in 1.4 förutsatt att tjejen som ska ta över vår lägenhet blir av med sin. Vi håller tummarna!
Idag var det full dag i skolan, började förmiddagen med lite grupparbeten och vi kom väldigt långt så det känns jätte positivt i och med att jag åker till Turkiet på onsdag och kommer därmed att missa 3 skoldagar. Så imorgon har vi skola till 12 men vi ska stanna kvar igen och fortsätta lite på ett av grupparbetet. Så som det känns nu är vi ute i god tid och det var det jag hoppades på så det är bra att dom andra känner likadant.
Även fått börja packa lite inför turkiet idag, tyvärr kommer det ju inte va sommarväder där men vårkläder definitivt så nu slipper man vinterjackan för några dagar o få njuta av lite sol iaf.
Men nu ska jag fortsätta o packa lite o sen kanske det blir lite film med älskling :)

J

söndag 2 mars 2014

Oj vad tiden går

Känns som att det hänt ganska mycket den senaste veckan. På den positiva sidan dessutom.
Efter en 5 veckors period med badrumsrenovering i vår lägenhet och massa strul och skit med hyresvärden så fick vi nog. Var ledig några dagar från skolan förra veckan, alltså v.8 o då satt jag mig ner o började kollar runt på lägenheter, men utan några resultat så efter att ha diskuterat situationen tillsammans beslöt vi oss för att börja leta i Falköping. Där nappade det direkt och vi åkte och kollade på några lägenheter men inga som kändes bra men i måndags då så var vi o kollade på en 3:a i Falköping o det kändes rätt för både jag o Jakob så vi skrev på en intresseanmälan för att dom skulle kunna göra en kreditupplysning för att se om vi fick bo hos dom, detta är nu då inget privat utan ett företag med massa lägenheter vilket känns mycket tryggare jämfört med vad vi har nu. Nåja, på tisdag ringde vi o sa upp vår nuvarande lägenhet o dagen efter var det en tjej som var o kollade på den och vi får svar på imorgon om hon vill ha den. I fredags så ringde dom från Falköping o sa att vi blivit godkända och om vi fortfarande vill ha lägenheten så är den vår så imorgon ska vi o skriva på kontrakt! Så förutsatt att nån tar över vår lägenhet så får vi flytta 1.4, mindre än en månad dit nu o jag är så obeskrivligt glad för tillfället :) Jag då, som inte har världens längsta tålamod, speciellt då det kommer till saker jag längtar till då vill jag att det ska ske NU, så jag har redan börjat packa ihop lite saker, lite porslin och allt möjligt.
Så det är väl den stora förändringen som sker för tillfället i våra liv.
Förutom detta då, så på onsdag kväll flyger jag till Turkiet för att träffa familjen, ska bli så otroligt kul o få träffa dom igen, dom är redan där medans jag bara kommer att vara där i 5 dagar. Så då blir det intensiv sightseeing i Istanbul på torsdag och lite shopping och sen på helgen blir det förlovningsfest för min bror och hans fästmö. Kommer att bli en spännande och rolig helg så det ser jag fram emot.

Men nu ska jag fortsätta med lite skolarbeten och sen ta natten så att man orkar med en lång dag imorgon. Hoppas alla haft en bra helg :)

J