torsdag 31 oktober 2013

Sista dagen

Snart är tentan för den här kursen över, ska bli så otroligt skööönt! Kan aldrig minnas när jag skulle ha pluggat såhär mycket inför en tenta, möjligtvis studenten om ens det :D haha
Varit ledig både igår o idag vilket betydde BIBLIOTEKSTID. Igår satt jag ca 5h där, sen hem för att äta lunch o sen satt jag o plugga 2-3h till så känner mig ganska nöjd med gårdagen. Och idag har jag suttit där 4h, men som vanligt, varje gång, dagen före tentan är jag lika motiverad och fokuserad på morgonen men efter att har suttit några timmar så ändras allt till "Nu har jag läst tillräckligt, det får gå som det går" 
Samma sak varje gång ^^ 
Ska ta det lugnt resten av kvällen, kanske kolla igenom några saker ännu o sen kanske gå ut o gå, känns som att det skulle sitta bra med en långpromenad. 

Imorgonkväll efter tentan blir det klassträff, får se hur många som kommer men förhoppningsvis blir det en rolig kväll :) 

söndag 27 oktober 2013

Söndag 27.10.2013

Återigen bänkat mig på biblioteket, det är  öppet 12-16 så måste ju passa på, så man får nåt läst idag iom att det inte blev nåt igår. 

Ha en bra söndag! 

lördag 26 oktober 2013

Mindre än två månader kvar till jul

Och idag var jag o Jakob o kollade på julsaker o sånt, men bestämde oss för att vänta till nästa lön. Var även o hälsade på Jakobs gudmor i Falköping o lämnade tillbaka lite grejer som vi lånat av henne. Sen åkte vi äntligen till Osteria i Falköping, ett ställe som gör ost o där har dom en ganska stor butik med massa ost o annat gott o nu har dom dessutom förberett allt för julen med juldekoration, musik o massa julgott :) fanns dessutom en avdelning med julpynt så fick världens julkänsla av att vara där, kände mig som ett litet barn, super mysigt ställe! Längtar verkligen att få pynta lägenheten, skulle kunna göra det redan nu men får nog vänta några veckor till. O så vill jag ha snö och det nu, är klar med hösten för nu är alla löv borta o det är grått o tråkigt! Dags för en vit vinter, tack! :) 

torsdag 24 oktober 2013

Skönt med ledigt

Har varit ledig idag men tillbringar flera timmar på biblioteket o läst till tentan, sen har jag också varit o tränat o städat upp lite i lägenheten :) 
Lär bli samma procedur imorgon, ska stiga upp samtidigt som Jakob så att jag är på biblioteket då det öppnar kl.10 o sen fortsätta att läsa så länge jag orkar! Har såå mycket vi ska läsa till tentan o då ska vi ännu gå igenom 3 saker till nästa vecka så jag förstår inte hur jag ska få in allt till nästa fredag, men det är väl bara o läsa o fortsätta läsa o hoppas på att det man läser fastnar :)  För som jag sa till senaste tentan, "Det är bara godkänt som gäller och inget annat"!

Idag bokade jag o Jakob hotell för natten innan vi flyger till Vasa den 20nde decemeber. Bestämde oss för att övernatta i Göteborg (vid landvetter) så att vi är där färdigt. Så behöver man inte oroa sig för att tåg eller buss blir försenade. 
Idag är det dessutom 2 MÅNADER TILL JUL :D Här har vi en glad tjej, julen är det absolut bästa jag vet. Ska bli så kul att få komma hem o fira den med familjen o med Jakob! LÄNGTAR! 

Nee, nu ska jag kolla lite Big bang theory innan jag går o lägger mig :) 

tisdag 22 oktober 2013

Biblioteket

Bestämde mig för att vara hemma idag från skolan, skulle ha haft föreläsning om energiomsättning som faktiskt är intressant men vi hade samma föreläsare förra veckan o det var tyvärr sämsta föreläsaren jag någonsin haft så jag kände att jag får ut mer av att plugga själv. Så nu sitter jag på stadsbiblioteket o läser. Går bättre att sitta här o läsa än där hemma för här har jag inget som distraherar mig :) tror jag ska gå hit mina andra lediga dagar också för här får jag åtminstone något gjort. Men nu är pausen slut så jag ska fortsätta.

Ha en bra dag!

måndag 21 oktober 2013

sovmorgon.

Inte ofta som jag hoppar över min sovmorgon för att ta ett tidigare tåg till Göteborg, men idag blev det så. Börjar egentligen 12:30 men åker till skolan till 11:30 för att plugga.  Tänkte jag skulle ta till vara min förmiddag, för är jag hemma så bara sover jag eller slöar, får alltså inget gjort!

Igår var en av dom bättre dagarna på länge! Jag o Jakob spenderade dagen på Skövde arena bad. Så det blev lite äventyrsbad o massa avslappning på deras spa! Många olika bastun o härliga pooler annat underbart! Det var precis det jag behövde efter förra veckan. Så nu känner jag mig ganska laddad för en ny kort vecka, bara 3 dagar i skolan för jag tar ledigt på fredag för det är inget viktigt som jag går miste om o så är jag ledig i 4 dagar. Så då blir det vila o tentaläsning!!
Men nu ska jag fortsätta att plugga på andning o annat roligt.

Ha en bra måndag!

J

torsdag 17 oktober 2013

Nu börjas det

Idag fick Jakob lov att köpa säsongens första julmust. Det kom väl till butikerna för några veckor sen men jag tycker det har varit alldeles för tidigt :D men idag hamnade en flaska i korgen o oj va gott det var! 
Idag så tog jag paus från träningen, tillräckligt med träningsvärk från igår så kan bra vila en dag. Har istället börjat läsa till tentan som jag inte fått gjort innan förutom på tåget. Kände denna vecka att jag behöver tänka på mig själv lite, så jag har tränat, vilat, gått på kvällspromenader varje kväll med Jakob o verkligen slappnat av. Hur underbart som helst men nu tillbaka till pluggandet om man ska hinna lära sig allt till 1.11 :) men nu är klockan 11 o det blir en lång dag imorgon så dags att säga gonatt.

tisdag 15 oktober 2013

Sömn

Klockan är 22 o jag är i säng, händer inte alltför ofta men om det är någonting jag behöver dessa kommande veckor så är det sömn! Tidiga morgnar o sena kvällar o en väldigt svår o intensiv kurs. Jaa, då är det bara o fokusera. Tre veckor kvar o sen blir det lugnare :) Can't wait! 
Så nu säger jag gonatt! 

J

fredag 11 oktober 2013

Bära eller brista

för nu kan jag inte göra mycket mera o jag känner verkligen att jag gjort så gott jag kunnat dessa två veckor så hoppas bara det räcker. 
Dagen blev kanske inte riktigt som jag tänkt, hade ont i halsen då jag vaknade imorse så bestämde mig att hoppa över gymmet o istället bara gå ut på promenad. Sedan har jag läst väldigt mycket idag, så har tyvärr inte diskat eller städat men läsandet var ju definitivt prioriteringen idag. 
Ha vari helt underbart höstväder idag så det var skönt med promenad :) Hade bara min ipod med idag så den fick duga som kamera. 



Men nu får jag börja fundera på att göra mig iordning, tar tåget om 45 min till Göteborg så.
Idag kommer vår lägenhet att va tom för Jakob har åkt iväg till Kolmården med personalen från sommarland. Jobbet bjöd dom på något roligt nu så där efter säsongen som ett Tack så får se vad allt kul de får göra. Själv är jag bara lite avundsjuk, har får åka iväg på sånt kul o själv sitter jag här en fredagkväll o läser på tenta som jag har på lördag. 

Hoppas alla får ha en trevligt helg, det kommer jag iaf att ha från och med imorgon eftermiddag :)


torsdag 10 oktober 2013

SOVMORGON

Ledig imorgon så det betyder bara en sak: SOVMORGON! Har förstås tenta på lördag så det är väl en mening med vår lediga dag, läsa läsa läsa.. Men skönt o sova ut iaf. Har läst ganska mycket idag iaf så det känns helt okej, gjorde en gammal tenta från exakt ett år tillbaka o det kändes väldigt bra, hade ju väldigt tur för typ alla frågor handlade om just det jag kunde så kan ju bara hålla tummarna o hoppas att provet ser gaanska liknande ut på lördag. Så imorgon har jag ett eget lite schema som jag tänkte jag skulle försöka följa, har fixat så att jag har lite olika grejjer att göra imorgon, diska, städa, tvätta, träna, gå ut o gåå o lite sånt. Ska försöka varva dessa saker med läsningen o förhoppningsvis fungerar det.
Sen på kvällen kommer jag att åka till Göteborg o sova över hos Sofia, kollade tågschemat för någon dag sedan o märkte att första tåget anländer till Göteborg kl.9 o då börjar vår tenta så därför är jag tvungen att åka dit imorgon kväll men det blir nog bra, får ju sova lite längre då dessutom. 

Idag bestämde jag o Jakob att vi ska försöka gå ut o gå varje kväll, ingen långpromenad eller så utan bara ca 30min. Så det gjorde vi ikväll o det var hur skönt som helst, fick verkligen ny energi att läsa lite till på provet. För går jag ut på långpromenad 1-1½h så är jag alltid så trött efteråt så jag orkar ändå inte göra nåt, samma gäller gympass, om jag gjort ett ordentligt vill säga. Så hoppas det håller i sig. 

Men nu ska jag koppla av hjärnan från allt som har med fysiologi o nervsystem att göra o kolla på lite tv innan jag går o lägger mig.

Gonatt

tisdag 8 oktober 2013

tenta tenta tenta..

Har pluggat hur mycket som helst, men fortfarande känt mig väldigt osäker vilket bevisades idag då jag skulle öva mig på gamla tentor, inget av det jag läst den senaste veckan har fastnat :/ Så bestämde mig för att ändra taktiken, har massa gamla tentor som jag kan öva på så jag kommer bara att svara på frågorna o ta reda på svaren o sen hoppas att det kommer ganska många liknande frågor. Blev förvarnad innan kursen började att det är en svår kurs så därför bestämde jag mig för att läsa på i god tid o jag har verkligen gjort det. Men detta ämne vill INTE fastna i mitt huvud. USCH! Får bara hoppas att min nya taktik fungerar nu för tentan är på lördag och det finns inget annat än GODKÄNT för mig så det är bara o fokusera några dagar till.
Imorgon har jag sovmorgon, har skola 13-15:30 o sen ska jag sova över hos Sofia för vi har bara 2h skola på torsdag, obligatorisk närvaro för vi har ett seminarium, så stannar i Göteborg så jag slipper pendla 4h för att va i skolan 2h.. Känns löjligt. Så imorgon ska vi träna o sen plugga till tentan så kan ju va bra att läsa tillsammans med nån, få hjälp med nåt man har svårt med. Ska också passa på att träna på Nordic Wellness gymmet, fick ett "1 veckas gratis träning" där av Ida o Sofia är redan medlem så det blir bra.

Bestämde mig faktiskt i söndas att jag måste ta tag i mitt liv, mina rutiner = TA TAG I TRÄNINGEN! Inga mer ursäkter, så nu är väskan packad varje morgon då jag åker till skolan så det är bara att komma hem, byta väska o gå iväg till gymmet. Har fungerat jätte bra nu i hela två dagar ;) hehe men förhoppningsvis så fortsätter jag på samma spår.

Men nu ska jag packa väskan för imorgon så att det är gjort o sen börja fundera på natten :)

Ha en bra dag !


onsdag 2 oktober 2013

Idag tycker vi inte om tåg

Idag slutade vi skolan 11:45, skulle jag vetat att  vi slutat tidigare än 12 så hade jag smygit iväg o så att jag hunnit med 12 tåget hem men nåja, fördrev tiden på stan lite innan jag tog 13 tåget hem. Skulle sedan byta tåg i falköping som jag alltid gör och det är alltid bara ett tåg som kommer från skövde samma tid och som åker tillbaka till skövde. Kollade på tavlan o allt var iordning, tåget kom o jag steg på, då jag väl satt mig så börjar tåget åka iväg, men ÅT FEL HÅLL o dessutom 4min för tidigt :O Får halvt panik och går o frågar vad som händer. Konduktören förklarar att tåget är påväg till Göteborg, det var 20min försenat, därför kom det strax innan skövde tåget och iom detta blev det lite fel på tavlan så dom bytte tågnummer och destination samtidigt då tåget kom men hur fan ska man veta det då ?! :O hade ju 2min innan kollat på tavlan o då var allt i sin ordning..
Kunde inget annat än att åka tillbaka samma väg jag kom o stiga av i Herrljunga 20min från falköping o invänta nästa tåg som skulle komma 20 senare men då var detta också försenat så blev tvungen att vänta 45 min :O Så kom hem kl.16 istället för 14:30!! Jag var minsann inte glad!
Roligt med äventyr...
Ikväll så är Jakob återigen i Falköping o hjälper sin bror att fixa om lägenheten, skulle ju då ha gett mig en ypperlig chans att läsa till tentan men då han åkt iväg så fick jag världens knyck, städade lägenheten, organiserade alla papper o all annan skit o även diskat så nu är lägenheten fin igen o jag tänt massa ljus, mysigt :) Men nu ska jag no sätta mig o plugga lite så har jag läst lite ikväll iaf.

J

tisdag 1 oktober 2013

läggdags

Så har denna tisdag passerat, lika trött som vanligt om dagarna.. Min kropp tycker inte om det här med att bara sova 6h per natt o som vanligt är jag super trött då jag kommer hem, men istället för att gå o sova en stund så tänker jag att jag håller mig vaken o går o lägger mig tidigare men sen till kvällen är jag ju pigg igen så fast jag sko gå lägga mig tidigare så somnar jag ändå inte före 11-12 tiden.. Suck! Nå, oktober månad kvar att hålla ut, sen blir det lite lättare tider, hoppas jag på iaf!
Men har åtminstone läst igenom allt som vi gått igenom dessa två dagar, vill inte påstå att jag förstår så jätte mycket så förhoppningsvis blir det bättre till nästa lördag. Men nu är det sängdags om man ska orka upp ännu en dag, på torsdag har jag sovmorgon :D börjar först kl.13 så då kan jag åka hemifrån halv 11 ^^ inte dåligt det inte.
Idag är det förresten FÖRSTA OKTOBER! Vart tar tiden vägen?! Hänger inte alls med. Men nu är det verkligen höst, kyligt varje morgon då man går till tåget, iskallt då man stiger ur centralen i Göteborg! Skulle gärna ha på vinterjackan ^^ men tänker nog försöka ha höstjackan oktober månad ut iaf!
Men som tidigare sagt, sängdags nu!

Natti natt
J