tisdag 27 november 2012

MRL

Börja dagen med naturkunskap, repetera inför provet o sedan fick man spel parvis, massa kort med olika ord o begrepp som man sko förklar. Eftersom ja verkligen kom igång med läsandet igår så kunde jag så gott som allt, det kändes väldigt bra. Vi har provet på fredag så jag ligger bra till. Efter skolan blev det lunch med Jakob o hans föräldrar o farmor, trevligt :) Sen blev det några timmar att lata sig och samla kraft o motivation ör att ta se ti gymmet. Had nämligen bokad en tid ti 17:30, stretchning, men då ja kommer ti gymme får ja reda på att intresset var så litet så de fick avboka det. Men då hade de MRL-mage,rumpa,lår samma tid o det har jag länge velat pröva på så blev det då istället, GUD vilket pass! det var döden, har aldrig känt mig så klen, gav verkligen 100% men orka int häng med, tuffaste passet jag varit på tror jag. Ni kan ju tänka er att röra på benen efter det var minst sagt svårt, så efteråt blev det bastu för min del! Efter att ha kämpat mig hem i regnet så möts man av nylagad mat i dörren, då har nämligen Jakob gjort lasagne, LYX :) Nu ska ja bara vila lite o läsa mera på provet. Imorgon blir det göteborg, jag o Jakob ska åka o hämta hans väska som han fraktade hem från USA :) Jag är nämligen ledig imorgon o på torsda! NICE o dessutom ingen matte på freda utan bara prov i naturkunskap! Kan inte klaga.

måndag 26 november 2012

Naturkunskap

Jasså, då börjar denna helg sakta dra sig mot sitt slut, klockan är förstås bara 15:30 men skymningen är redan här så därför känns det så sent. Veckorna går onormalt fort o än fortare går helgerna. I fredags var jag o jobbade på Glädje igen för andra gången, kommer att jobba där de två kommande helgerna fre-sön + några vardagar. Hjälpa till med julborden o så. Bra med lite pengar ti jul iaf! O nu på fredan som kommer har vi vårt sista prov för den här terminen, nämligen Naturkunskap, så nu är det bara o börja fokusera på det o verkligen försöka, för det här är någonting jag vill ha bra i så motivation motivation!! försöker jag åtminstone intala mig själv. Är ensam hemma för tillfället så jag borde verkligen passa på o läsa men konstigt nog så hittar jag på en massa annat så "behövs" göras.. Men nu ska ja åtminstone ta o läsa igenom allt o sen kanske dra med ut Jakob på långpromenad! :)

torsdag 22 november 2012

DONE

matteprovet, CHECK! samhällskunskapsprovet, CHECK! :) Int direkt lätta prov men gjorde nu mitt bästa så får man ju si sen då hu långt de håller! Höjdpunkten denna morgon var absolut att bli utlåst, kommer hem efter att ha skrivit prov, märker att min kära har glömt att lämna nyckeln åt mig då han åkte till falköping, efter en bra stund sittande i trappuppgången fick jag till slut tag på Elisabeth. Då var det bara att traska iväg till hennes skola o hämta nyckeln, så nu är jag äntligen inne! Förhoppningsvis blir resten av dagen bättre. Igår var jag och öppnade ett bankkonto förresten, good good! Och idag på posten fick jag mitt nya bankkort, VISA kort! Tydligen hör no Finland till de få länder som har ganska höga krav på att få skaffa kreditkort, här behöva man int ens fråg, utan man får det automatiskt :) Annars, så hoppas jag ni vet känslan då man kommer på någonting otroligt bra! En fantastisk idé. Då vill man att allt ska ske på en gång o det ska ske nu. Så är tillfället för mig nu. Har diskuterat med Jakob om vårt kommande år och båda har kommit överrens om en sak. Inget är dock bestämt men nu gör jag allt i min makt för att detta ska ske, taggad till tusen! Men samtidigt vill man inte skaffa sig för höga förväntningar, för om det inte blir av så blir man så besviken! Men jag håller tummarna och om allt går som planerat, så kommer det bli BRA!! :) Nu ska jag ta o städa upp lite så man kan dammsuga, sen äta lunch och om ja orkar börja läsa lite på gå igenom vad vi har till provet nästa vecka. naturkunskapsprovet, åtminstone

fredag 16 november 2012

Spinning, core o bodycombat

Blev ett dödens gympass ikväll men oj så hääärligt! Strömmen for kl.4 o kom aldri tibaks så jag o Jakob gick iväg ti gymme då. Hade bokat tid ti spinning o core 1h, efteråt kommer Jakob med idèen, "Ska vi stann på nästa pass o?" Själv trodd jag e va body pump 30min men de visa se va body combat 1h :D Men int kunde man ju börja gå nå mer då sedan då man redan va där.. PLÅGSAMT! men roligt så lyckades no håll igång hela timmen men efteråt kändes e nog i hela kroppen! Tungt o varje muskel i hela kroppen bara värker! Så nu känner ja att jag me gott samvete kan ta en ledig dag från gymmet imorgon. Men nu ska ja stretcha lite så man lyckas komma upp imorgon o sen ska jag gå o lägga mig :) FYI! Blev klar med mina samhällslära uppgifter idag, vilken lättnad, nu ska jag bara läs igenom o "finslipa" dom innan ja lämnar in dem men he får no bli morgondagens projekt :) Så gonatt!

prov o läxor

Började dagen med 1,5h samhällslära, sen hem o sova lite till ^^ inte planerat, men vad gör man då sambon fortfarande ligger o sover då man kommer hem. Sen tvinga jag upp mig o började skriva på min sista fråga i hemtentamen i samhällslära, även den frågaste.. Kan ju lätt säga att jag börjar känna mig ganska medveten om Sveriges politik o sånt nu... Samtidigt känner jag att då vill jag även lära mig mera om Finlands politik.. Så nu är det nog bara att börja följa med me nyheterna där hemma lite :) Nåja sen efter att ha skrivit o kämpat i två timmar tog jag paus o jag o Jakob gick över ti hans pappa på lunch, så nu kom jag just hem tibaks, för jag kände att jag måste fortsätta med mitt skrivande.. Ska försöka ta mig till gymmet om några timmar också, för torsdag betyder spinning och core :) Men ska försöka skriva lite först o öva på matteprovet som vi har antingen imorgon eller på onsdag. (Orsaken varför jag inte vet är för vår lärare var sjuk i onsdags, sista timmen före provet så jag fick mail ida att vi behöver inte ha det imorgon utan vi kan skjuta upp det till onsdagen istället, så hinner vi ha lite repetition innan provet) Måst bara berätta lite om gårdagen, efter gymmet gick jag o Jakob till hans pappa för att se på fotboll, Sverige-England :) Riktigt bra match, sluta ganska otroligt också! Zlatan lyckas skjuta 4 mål o hans sista mål lär man inte glömma i första taget o fast man inte såg på matchen så har man följt me lite i nyheterna så tror jag inte man har missat det! Man får väl no helt enkelt erkänna att han faktiskt är en världsstjärna för det där var ett mål i absolut världsklass! Men nu SAMHÄLLSLÄRA, socialdemokraterna o moderaterna (Y) Yeeeeeeey!

tisdag 13 november 2012

WUHUU!

Fick brev från skatteverket ida, min ansökan om svenskt id-kort har beviljats :D Orsaken till att jag är så glad är för jag trodde inte det skulle gå, mitt pass var nämligen utfärdat 2005 o för att det skulle godkännas så måste det vara utfärdat 2006 o detta märkte jag då jag var i jönköping o ansökte om id-kortet. Hon på kontoret sa att det kan lyckas men hon kunde inte lova nåt. Om det inte skulle ha fungerat så skulle jag behöva förnya mitt pass hemma i finland o sen då jag fått mitt nya pass, betala 400kr igen o åka till jönköping 2ggr extra o det kostar pengar det också så nu e jag glad :) Ska åka och hämta det nästa vecka o då kan jag äntligen skaffa mig ett bankkonto här! Ibland krävs det inte mycket för att höja ens humör för det behövde jag.. Hade samhällslära idag o där fick jag reda på att provet är redan nästa torsda och inte torsdan efter som jag trodde, 90 sidor om sveriges ekonomi..... + att jag håller på med mina uppgiter till massmedia o då förklara läraren idag att svaren skall vara svarade på ett särskilt sätt, inte som jag skrivit då. Så nu måste jag skriva om dem bara för att underlätta jobbet för läraren, lat j*vl! :P Dagens projekt, massmedia frågor och jag börjar nu!

Duktig flicka!

Började morgonen med naturkunskap, läraren var nästan 45 min försenad, han hade försovit säg! LYCKAT! men hann ju prata om helgen då med Tina o Ida så det var väl inte så jobbigt. Sen slutade vi halv 12 o då åkte jag hem för att bänka mig framför datorn med mina samhällslära uppgifter :/ Hade världens ångest, innan jag kom hem. Men då jag kom hem så hade Jakob skrivit upp lite till några frågor så att jag skulle ha lite att börja med. så med hjälp av honom nu då så är jag färdig med en fråga och har en bra början på dom andra 4 så känner lite hopp inför veckan måste jag säga, allt tack vare honom :) SÅ nu har jag suttit o funderat hela dan på samhällslära, så efteråt bestämde vi oss för att baka en kladdkaka som "belöning" ;) gött! Men nu ska vi gå o lägga oss, har sett filmen TED, lika roligt som sist! (Y) Så nu säger jag gonatt, blev lite flummigt det här nu, men klockan är halv 1 o jag är trött så nigth night!

lördag 10 november 2012

Saturday night

Lördagkväll, har lägenheten för mig själv så nu försöker ja få lite skolarbeten gjort.. Ha räknat matte nu i x antal timmar, gjort en omelett ^^ och nu lyssnar på musik o sitter som en liten kanin och knapprar på morötter, mums mums :) Men nu börjar min hjärna bli överbelastad, inget blir rätt som jag räknar så jag tror jag får stänga igen boken för idag och börja dra mig mot bekvämare platser, som min säng :D Ska fixa till min spellistor på spotify, men först ska ja städa upp lite så jag kan gå och slappa med gott samvete ^^

Skyfall

Igår var jag o Jakob på nya Bond filmen, Skyfall, väldigt bra film så jag rekommenderar den verkligen :) Annars så var det väl inte så händelserik dag, mattepå förmiddagen o sedan hade vi naturkunskap, där vi fick göra massa tester om andning, blodtryck, reaktionsförmåga ovh minne. Måste säga att jag blev väldig nöjd med mina egna resultat och läraren var positivt chockad över mitt otroliga minne ;) så tummen upp för det! Sen då jag kom hem, hann ja bara äta mat o varva ner en stund innan jag o Jakob skulle skjussa hans mamma på kalas ti Falköping, sen åkte vi förbi hans farmor o sen på bio o sen hem :) Så det var min fredag. Idag då däremot så har vi sovit ut! kollat lite på tv o nu ska jag börja aktivera mig med skolarbeten, räkna lite matte och fortsätta med min hemtentamen i samhällslära :) Trevlig helg allihopa!

onsdag 7 november 2012

That's my life

Min vardag består för tillfället av skola, gym och min älskling! Inte för att jag klagar men ett jobb skulle inte sitta fel, men får se, kanske har nåt på gång nu ;) Idag var jag jätte duktig, har suttit i skolan idag me Tina o räknat matte från kl.10-14:30 med 1h paus. Vi trodde att vi hade matteprov nu på fredag men läraren sköt upp det idag till nästa fredag. Så därför tänkte vi att vi skulle repetera o räkna så att det verkligen sitter men efter att ha räknat matte så länge, finns det inte mycket energi kvar. Mitt huvud var överbelastat mina blyn va slut! Så då var det nog dags o gå hem ^^ men känns mycket bättre nu! Har man svårt me matte så kan man aldri öva för mycket! Ikväll var också jag o Jakob på boxning på gymmet, riktigt kul förutom några missöden. Allt skulle göras parvis o har man en pojkvän som tränat kickboxning i två år så har man inte mycket att komma med, har aldrig känt mig så liten o svag :D
Måste bara ladda upp en bild/tavla som jag o Tina hittade på Gallerix idag. Vet inte varför men båda tyckte den va skit bra, klockren!