lördag 28 maj 2016

Att komma hem

Nu har jag då hunnit vara hemma några dagar och börjar känna mig lite hemmastadd igen, fast det känns fortfarande väldigt konstigt och jag saknar verkligen Australien och min nyfunna vän Victoria! Mina 6 veckor i Australien har absolut varit en av dom bästa perioderna av mitt liv, har haft sååååå roligt med Victoria och verkligen hunnit uppleva mycket fast jag har "jobbat" mån-fre 8-5 typ.

Men planet landade i Gbg på onsdag 9:30 o då åkte jag till centralen för att låsa in mina väskor där för o slippa släpa med dom till skolan för det var det som gällde. Åka till skolan direkt efter flyget. Hade fått alternativet att antingen behöva skriva en inlämningsuppgift eller komma dit på em eftersom hela dagen var obligatorisk så jag valde att åka dit för o slippa uppgiften. Men dagen rullade på helt okej, trött som aldrig förr men det gick!
Kom hem nån gång efter 17 och då fick jag äntligen träffa Jakob, vilken känsla det var att äntligen få träffa honom! UNDERBART!
Vi åkte o handlade mat o sen skulle vi kolla lite på tv men jag däckade på soffan kl.21, vilket var väldigt skönt!

På torsdag var det bara att stiga upp vid halv 6 o åka till skolan och efter skolan satt jag kvar o gjorde mina instuderingsfrågor som alla andra hade gjort på tisdag då jag var borta och efteråt åkte jag till Liseberg där jag mötte upp med Lars, Annie, Frida, Amanda o Sofia. Vi skulle lyssna på Miriam Bryant vid kl.20 så vi hade med lite picknick medan vi väntade o sen uppträdde hon till 21:30 o då begav jag mig hemåt.
Det var verkligen jätte kul att se henne live, har inte så jätte bra koll på henne, mestadels från programmet "Så mycket bättre" men där var hon grym och det var hon i torsdags också! Definitivt en artist jag kan lyssna på. Så det blev en mysig kväll med gänget på Liseberg o vädret var härligt! En fin vårkväll!



Igår, fredag, var jag ledig från skolan o jag gjorde ABSOLUT INGENTING! lyssnade på musik hela dagen, lyckades faktiskt packa upp, kollade igenom lite bilder o sånt.. Allmänt bara svamlade runt i lägenheten. Vilken skön dag! Exakt vad jag behövde efter veckan som varit.

Det här med att packa upp var inte roligt, det kändes så definitivt, som ett avslut på mina fantastiska veckor i Australien. 

Idag då, lördag, har jag o Ulrica suttit och fixat med skoluppgifter. Så nu är vi äntligen klara med opponeringen av en annan grupps slutarbete, eftersom vi inte kunde medverka vid redovisningarna fick vi göra en skriftlig opponering/granskning. Vi har också förberett redovisningen av vårt slutarbete som vi ska ha på nu på onsdag. Känns verkligen skönt att allt börjar falla på plats. Sen lär det ju bli lite kompletteringar här o var men förhoppningsvis är det sista som behövs göras sen. Jag har även bokat tid med en lärare angående en uppgift som jag gjorde i Australien, vilket resulterade i att jag missade seminariet så nu får jag ett privat seminarium.

VET NI VAD?!
NU är det mindre än 2 veckor kvar tills jag får min examen och på måndag är det exakt två veckor tills min första arbetsdag som fysioterapeut! Känns otroligt skrämmande men samtidigt känner jag mig väldigt förväntansfull och jag tror det kommer bli jätte roligt. Utmanande men roligt!
Känns också overkligt att man snart är klar studierna och det livet och nu börjar ett nytt kapitel. Ett nytt steg in i vuxenlivet på nåt sätt. Samtidigt kommer jag sakna min klasskompisar något enormt och eftersom vi bor en bit ifrån varandra så kommer man inte kunna träffas lika ofta men jag har lovat mig själv att verkligen ta mig tid att åka ner o umgås med dom med jämna mellanrum och inte låta det rinna ut i sanden för det vill jag verkligen inte.

Men nu ska jag o Jakob ta en promenad upp till djurparken, båda har suttit inne hela dagen så jag känner att vi båda behöver lite frisk luft. Han kanske inte håller med men jag lyckades övertala honom iaf!

Ha en bra helg !

onsdag 18 maj 2016

Fraser Island

"Fraser Island stretches over 123 kilometres in length and 22 kilometres at its widest point. With an area of 184 000 hectares it is the largest sand island in the world.
Fraser Island's World heritage listing ranks it with Australia's Uluru, Kakadu and the Great Barrier Reef. Fraser Island is a precious part of Australia's natural and cultural heritage, it is protected for all to appreciate and enjoy.
Fraser island is a place of exceptional beauty, with its long uninterrupted white beaches flanked by strikingly coloured sand cliffs, and over 100 freshwater lakes, some tea-coloured and others clear and blue all ringed by white sandy beaches. Ancient rainforests grow in sand along the banks of fast-flowing, crystal-clear creeks.
Fraser Island is the only place in the world where tall rainforests are found growing on sand dunes at elevations of over 200 metres. The low "wallum" heaths on the island are of particular evolutionary and ecological significance, and provide magnificent wildflower displays in spring and summer. "

LÖRDAG 14.5

Bussen åkte 6:30 från Noosa mot Tin Can Bay där vi skulle stanna och få chansen att mata vilda delfiner. Delfinerna kommer dit kl.8 varje morgon, det är ca 9 st så ibland kommer bara en och ibland flera men då vi var där så hade 4 st kommit dit för frukost. Eftersom de är vilda så har dom väldigt strikta regler, man får ABSOLUT INTE röra delfinerna i så fall blir det böter. Man får en fisk i handen som man stoppar under vattnet o så kommer delfinen och äter den. Men det var helt underbart att se dom på så nära håll, så otroligt fina o kloka djur verkligen. Så det var en rolig upplevelse. 
Sen åkte vi vidare till Rainbow beach för att plocka upp fler resenärer och sen tog vi färjan till Fraser Island. Kändes verkligen häftigt att köra på stranden, bredvid vågorna. Stranden heter 75 mile beach och den har verkligen fått sitt namn efter hur lång stranden är så vi körde och körde.Vi stannade på ett ställe där vi fick lite kaffe/te och småmuffins och sen fortsatte vi köra ända tills vi kom till ett ställe som hette Indian Head. Där stannade vi lite längre så att vi skulle hinna klättra upp till utsiktsstället och ta massa bilder för OJ vad vackert det var. Under mina fem veckor här i Australien så har det hänt väldigt ofta att man har svårt att ta in hur vacker omgivningen är, man förstår helt enkelt inte. Det här är var ett av dom ställena. 
Väl uppe på utsiktspunkten fick vi se havssköldpaddor och vi hade dessutom turen att få se hajar, jag lyckades se hela fem st vilket var jätte häftigt. Vi fick också reda på att man inte får simma i havet vid Fraser Island för att längs med hela "strandremsan" så är det nåt slags fortplantningsområde för just tigerhajar. så det blev alltså inget dopp i havet där ^^ 
Efter Indian Head åkte vi tillbaka för att äta lunch o sen åkte vi till en lite sjö där vi spenderade en par timmar så vi fick bada o sola lite vilket var väldigt skönt efter att ha suttit många timmar i bussen. 
Sen var det dags att åka till vårt hostel där vi checkade in och fick våra rum. Vi skulle äta middag kl.6 o vi hade ca 1,5h innan dess så jag tänkte att det vore skönt att ta en promenad i naturen. Hela stället var dock inhängnat för att hålla bort alla dingos så då jag kom till porten som ledde till "skogen" så stod det massa varningsskyltar om dingos o vad man skulle göra om man ser en eller blir attackerad. Med stor och röd text stod det dessutom DON'T WALK ALONE!! Så jag gjorde nog rätt val när jag svängde om och gick till stranden istället, där körde åtminstone bilar och det fanns andra människor där också. Så jag gick längs med stranden och såg solnedgången och bara njöt av lugnet och tystnaden. 
Sen var det middag och efteråt satt några av oss kvar och pratade lite men alla var så trötta så nästan alla gick o la sig vid 21. Skönt att få sova en ordentlig natt efter natten innan.

SÖNDAG 15.5

Jag steg upp innan 6 för att gå ner till stranden och se på soluppgången, vilket var helt magiskt! Kan inte få nog av allt vacker jag får uppleva här borta! Satt på stranden i nästan en timme innan jag fick skynda mig tillbaka till frukosten. Kl.8 sen bar det iväg med bussen till Lake McKenzie som ska vara Öns vackraste sjö, men vår busschaufför föreslog att vi skulle åka dit tidigt innan alla andra kommer dit eftersom det verkar vara det mest populära stället att åka till. Han hade rätt, vi var enda gänget där då vi kom dit o då vi åkte därifrån vid 10:30 var det smockat med folk. Så det var vi väldigt tacksamma för. 
Efter Lake McKenzie åkte vi till Central Station som är en " regnskogs park" som man kan vandra lite i så där tog vi en guidad promenad samtidigt som han berättade om ön osv. Fint ställe det också. 
Sen åkte vi tillbaka till färjan som skulle ta oss över till fastlandet igen men först åkte vi till en mindre strand där vi åt lunch och där man faktiskt hade möjlighet att bada om man ville. 
Kl.15 åkte vi över med färjan o då hade jag turen att få se flera delfiner som hoppade längs med färjan. 
På vägen hem åkte vi ner till The north shore i Noosa o körde hem längs med stranden vilket var väldigt nice. Så vi var hemma lite efter 17 och då passade jag på att njuta av solnedgången vid Noosa river innan jag traskade hemåt. 

Under resan åkte vi med en 4WD buss (som ni får se bild på sen) Överlag var det väldigt skumpigt att sitta i en sådan men vägen till och från Lake McKenzie och sen vägen till The north shore va absolut hemsk. Det var som att sitta i en berg och dalbana och ibland kunde man lyfta nästan 20 cm från stolen för att det hoppade så. Detta ledde ju till att min rygg var så otroligt öm till slut så det var en väldigt negativ sak under resan men men som tur var det på hemresan som detta hände så tur det iaf. 
Men överlag är jag nöjd med resan, jätte glad att jag faktiskt åkte iväg och inte struntade i det som jag funderade på. Dock tror jag att det skulle vara roligare att åka dit med ett kompisgäng, hyra en 4WD själv o campa på ön. Det blev många timmar i bussen och skulle gärna spenderat mer tid på platserna vi besökte, samtidigt som jag vet att schemat är ganska tight då det bara är två dagar. Men som sagt jag är glad att jag åkte! :)  

Det här blev en ganska kort sammanfattning över min lilla resa till Fraser Island, har tyvärr inte hunnit gå igenom bilderna därifrån, har ca 1500 sammanlagt från kameran och Gopro så har en del att gå igenom så bilderna får kommer i ett eget inlägg vid senare tillfälle! 

Nu ska jag äta middag och vänta på att Victoria kommer hem, det kommer bli en lång kväll det här men det är ändå trevligare att vakna upp i The gold coast imorgon istället för att börja köra imorgon bitti. So long!



Fredagen den trettonde!

Började dagen med att åka ner till Mooloolaba med Victoria, Pete o Maude där dom skulle hålla i en föreläsning om tejpningar och braces (kommer inte på nåt ord på svenska) för 80 st läkare och vi skulle vara med och hjälpa till. Allt gick bra och det var väldigt roligt och lärorikt speciellt för mig som inte lärt mig nåt om tejpningar i skolan. Efteråt åkte vi tillbaka till Noosa för jag hade lovat att jobba fredag eftermiddag eftersom jag bett om ledigt den här veckan. Så jag o Kirra jobbade på till kl.5 och sen bytte vi om och körde ner till Noosa river där alla andra från praktiken väntade. Vi skulle ha en liten avskedsgrej för mig och Victoria. Så det blev en mysig kväll med vin, småplock och trevligt sällskap! vid 8 började folk dra sig hemåt, antingen var det hundar eller barn som de skulle hem till men jag, Victoria, Pete och Lisa (en receptionist från kliniken) åkte vidare till en bar i närheten, Village bicycle.

Där blev det en helkväll med Margarita och annat smått o gott. Då klockan var 23 lyckades jag äntligen övertala Pete o Victoria att vi skulle åka hem för jag skulle upp kl.5 dagen därpå eftersom jag skulle till Fraser Island men istället för hem så blev det tur till Hastings street. Då klockan slog 00:45 så bestämde jag mig för att ta en taxi hem själv så att jag skulle orka åka iväg till Fraser över helgen. Det blev en kort natt men jag lyckades ta mig upp vid 5. En otroligt rolig kväll men en väldigt lång dag! Trevlig överraskning man får då man stiger upp och samtidigt kommer Victoria hem! Kan ju säga att jag var väldigt glad att jag åkte hem då jag gjorde det!

Det var den fredagen!

Sjukling och sista veckan

Sista veckan är nu officiellt på G. Hänt en del sedan sist jag skrev men har bokstavligen INTE hunnit sätta mig vid datorn o skriva nåt.

Ska kort bara skriva mina planer för kommande dagar först o sen skriva några inlägg om dagarna som varit.

Ikväll åker jag o Victoria på vår roadtrip till The gold coast o sen vidare till Byron imorgon. Vi kommer hem på lördag och jag planerar som det ser ut nu att stanna på Australia zoo på lördag så jag får uppleva det också. Vill helst göra det på lördag så att jag har söndag och måndag att bara njuta av Noosa och allt vad det innebär innan jag åker hem. Så ser alltså min sista vecka ut.

Angående sista veckan på praktiken så i söndags på kvällen började halsen göra lite ont men jag försökte intala mig själv att inte bli sjuk men på måndag morgon vaknade jag kl.6 och kunde inte svälja, kan inte minnas att jag någonsin skulle haft så ont i halsen. Så det resulterade i att jag inte kunnat spendera mina sista dagar på praktiken tyvärr. Idag åkte jag in en timme på morgonen för att diskutera lite o få feedback från handledarna och bjuda på örfilarna som jag bakat igår kväll. Vi bestämde dock att vi skulle försöka träffas en snabbis innan jag o Victoria åker på tisdag så hoppas vi hinner det!

Angående mina örfilar som jag bakade igår så då dom var klara så la jag dom i vanliga plastpåsar på diskbänken. I morse då jag steg upp sen så hade vi haft besök av den jvla pungråttan aka "Philip" som Victoria döpt honom till. Han hade gnagt hål på två påsar och gnagat på 6 st bullar, ätit en avocado, några äpplen o några papaya frukter! Snacka om fräckhet, extremt irriterande men gud vad kul vi hade åt det iaf! Sånt här skulle aldrig hända hemma kan jag ju lugnt säga ^^ Man lär sig av sina misstag, dock har ingen någon aning om hur den kom in.. men vad har jag lärt mig, lämna inte fram mat på diskbänken i Australien! Men kollegorna tyckte om bullarna så det var ju kul iaf.

Så mina sjuka dagar har jag spenderat i soffan och skrivit på min uppgift till skolan som äntligen blev klar igår så nu behöver jag inte tänka mer på det. Jag har hunnit kolla på flera avsnitt Grey's anatomy och Game of thrones och om jag ska erkänna åkt runt lite med Victoria och legat på stranden lite. Tänkte att jag kan lika bra sova där som i sängen då det dessutom är varmare på stranden!

Men nu ska jag skriva lite inlägg bakåt i tiden och sen packa o göra i ordning tills Victoria kommer hem så vi kan åka så fort som möjligt.

onsdag 11 maj 2016

Ordbajs 11.05.2016

Idag var första dagen som jag haft kallt utanför praktiken, där fryser jag varje dag på grund av luftkonditioneringen, men idag då jag kom hem gick jag faktiskt o hämtade min hoodie! Sen hämtade jag till och med strumpor. Utanför praktiken har jag ALDRIG strumpor här, för det är helt enkelt för varmt, shorts o linne, THATS IT!
Men som alla säger så är vintern på kommande men jag hoppas den kan vänta i två veckor ännu så jag får njuta av värmen.

Enda jag gjort dom senaste dagarna förutom praktiken är att sitta framför datorn och fixat med massa saker som jag behövt göra. Fick en uppgift från Pete att leta fram massa fakta om fotledsstukningar och tejp för på fredag ska jag o Victoria åka ner till Mooloolaba med Pete o Maude där dom ska föreläsa om tejpningar till nya läkare. Så då ville Pete att jag skulle leta fram lite fakta som han kan använda på fredag. Tycker uppgiften har varit jätte jobbig för jag vet inte riktigt vad han vill ha och dessutom har han väldigt höga krav på saker o ting så man kan ju inte ta fram vad som helst, känner jag iaf. Nåja men nu känner jag mig klar med den uppgiften iaf så nu kan jag kryssa av den på min lista.

Kvar återstår nu då att skriva klart min reflektionsuppgift till skolan och det ska jag försöka göra imorgon och sen har jag o Ulrica saker att fixa med c-uppsatsen.

Det är helt otroligt hur omotiverad och ofokuserad jag blir då något närmar sig slutet. Igår var det exakt en månad kvar tills examen och då jag tänker på att jag ska hem för att gå i skolan 2,5 till så går jag nästan i taket. ORKAR VERKLIGEN INTE BRY MIG LÄNGRE!! Vill bara börja jobba!
Fick dessutom schemat för dom sista veckorna o självklart så är enda obligatoriska dagen samma dag som jag kommer hem o jag har varit i kontakt med lärarna så vi har kommit överens om att jag ska läsa några texter o delta i eftermiddagens föreläsning så slipper jag göra en extra inlämningsuppgift. MEN det här betyder att jag, efter att ha flygit i ca 26h ska åka från flygplatsen till skolan o vara i skolan till 16:15 åka hem o sova o sen stiga upp 5:30 nästa dag för att åka tillbaka till skolan. Kommer bli helt fantastiskt.....

Men nu ska jag inte tänka mera på det, kände bara att jag måste skriva av mig så nu då jag har gjort det så tänker jag fortsätta njuta av mina två sista veckor i Australien o allt det jobbiga med skolan tar vi tag i sen då jag landar i Göteborg 25 maj! :D

Nu ska jag sova, ska upp tidigt imorgon o gå på promenad i nationalparken. Soluppgångarna har varit helt fantastiska flera morgnar nu men jag har varit uppe o skrivit uppgifter på datorn så nu tänker jag inte gå miste om en fin soluppgång igen! Så upp med tuppen!


tisdag 10 maj 2016

Två veckor kvar

I skrivande stund sitter jag o inser att om exakt två veckor kommer jag vara påväg hemåt. Det är med blandade känslor som jag tänker på detta. Ska bli jätte härligt att få komma hem till Jakob igen, vad jag saknar honom! Men samtidigt känner jag att jag inte är klar här, det optimala vore ju att Jakob kom hit så vi kunde resa runt lite. Men förhoppningsvis kan han o jag åka hit en dag så jag får visa honom detta underbara ställe!

Men mina kommande två veckor är mer eller mindre fullbokade med aktiviteter, vilket jag tycker om! Så den här veckan är normal på jobbet förutom att jag o Victoria åker med Pete o Maude till Mooloolaba på fredag där dom ska hålla i nån sorts tejpkurs o sen på kvällen ska vi ha lite avskedspicknick med kollegorna främst för Victoria men lite för mig också.
Sen på lördag morgon åker jag på weekendresa till Fraser Island med en buss, ska bli spännande att åka själv men det blir nog bra. Jag hoppas på strålande sol o värme så att det blir en grym helg!

Nästa vecka är min sista vecka på praktiken o jag har faktiskt fixat ledigt tors-fre så jag o Victoria ska åka på roadtrip till Byron Bay på onsdag direkt efter jag slutat praktiken. För hon har bil hela veckan så vi tänkte det skulle va kul att göra nåt tillsammans o det tyckte min handledare med så jag är så otroligt glad att jag fått ledigt! Så vi stannar antagligen i Byron från ons till fre eller lör, får se. På lördag tänkte jag iaf åka till Australia Zoo.

Efter allt detta så har jag alltså sön o mån som jag inte ÄNNU har något bokat, så får se vad man hittar på då eller om det blir lugna dagar på stranden.

Är så förväntansfull över mina två kommande veckor! WUHUUUUU!

Mt Tinbeerwah

Söndag 8.5

Hade ju som sagt planerat att åka till Australia Zoo men eftersom det blev så mycket aktiviteter på fre o lör så bestämde jag mig för att vara hemma o vila. Så jag sov ut sen gick jag o Victoria på promenad till Tewantin, sen efter lunch åkte jag på en liten shoppingtur, köpte mig äntligen en bikini! Efter shoppingturen gick jag o Victoria till parken o låg o latade oss i eftermiddagssolen o lyssnade på musik. Båda låg o ojjade oss över hur vackert och härligt det är osv osv osv! 

Sen åkte vi med Jenny o David till Mt Tinbeerwah för att se på solnedgången, blev lite bråttom så hann tyvärr inte se så otroligt mycket av solen men det vi hann se var otroligt vackert! 

Så det var en lagom lugn söndag men samtidigt fick jag lite saker gjort och kunde vara ute vilket är huvudsaken.

Bilder från Mt Tinbeerwah
 Älskar hur grönt det är inåt landet här omkring!

Jag o Victoria! Fråga mig inte vad jag gör.

 Solnedgången

 My Australian family!

 My Australian family!

 Toppen ni ser till vänster är Mt Cooroora som vi klättrade i fredags. 

 Noosa och Noosa river, längst ut ser man Noosa main beach och nationalparken.


Happy me!

Jag och min "rumskompis" Victoria.

Vackra vi är då!

David, Victoria o jag. 

måndag 9 maj 2016

Bilder från stranden och solnedgången

Här kommer lite bilder från stranden, lyckades ta lite bilder av mig själv också. Alltid kul att ha! 
















Boot camp, jetski, stranden o Pizza

Lördag 7.5

Alarmet gick av 4:45 och då var det bara att stiga upp och cyklar iväg till Maude för jag o Victoria skulle åka med henne på Boot camp på stranden vid Sunshine beach. Efter fredagskvällens alla vinglas så kändes det mindre bra att åka iväg på bootcamp, kände mig ärligt talat lite rädd! Men det gick bra och vilken magisk upplevelse att få träna barfota på stranden och se en sån otroligt vacker soluppgång. I slutet låg vi alla i armkrok vid vattnet och gjorde situps och med jämna mellanrum kom vågorna o sköljde över en. Sen fick alla bilda en tunnel (bild 2) som man skulle krypa igenom och samma där med vågorna, själv missade jag då vågen kom och fick mig en rejäl dusch! Efteråt var man helt underbart genomvåt och sandig överallt och då menar jag verkligen ÖVERALLT! Sen blev det en lätt frukost o kaffe till dom andra och cyklade jag o Victoria hem o skulle ta varsin powernap så vi skulle orka hitta på nåt på dagen sen. 



Vi hann bara säga "gonatt" o 5 min senare får vi varsitt meddelande från Pete (vår chef) att han skall ut med jetskin och om vi vill hänga med. SJÄLVKLART! Han skulle komma 10:30 så vi bestämde oss för att vila till kl.10 (klockan var då 9:30). 9:45 skickar han att han kommer nu istället så då fick vi flyga upp, byta om o fixa lite saker o så åkte vi iväg. 
Under mina resor som jag tidigare har gjort har jag ändå hunnit med en del "häftiga" och minnesvärda saker men det här är absolut top 3. Går inte att beskriva vilken härlig känsla det var och vilket adrenalin. Vi hoppade och "surfade" på vågorna vilket var helt otroligt. Det var så kul att få åka med någon som känner vattnet o vågorna lika bra som jag typ känner platt mark! Han visste exakt hur han skulle köra, gasa, bromsa osv. Så vi åkte omkring i typ 1,5h o vi var också över till North shore som är på andra sidan Noosa river. 
Där gick vi omkring en stund och fick se hundratals små blåa krabbor som kröp omkring på stranden, man såg blåa fläckar här och där, väldigt häftigt! 
Sen visade Pete oss hur vi skulle "drifta" i havet, alltså åka med strömmen. Så vi bara la oss på rygg och flöt iväg och fort gick det, väldigt skönt o häftig känsla. Sen åkte vi tillbaka och aah vet inte vad jag ska säga, går tyvärr inte att beskriva och att dessutom få se Noosa från havet, vilket upplevelse! Jag o Victoria kunde inte få nog av hur vackert allting var. Kan säga att jag är evigt tacksam för att Pete tog sig tid och tog med oss ut på jetskin. En upplevelse jag aldrig kommer glömma och att dessutom ha film o fotobevis från detta är bara för bra för att vara sant. Gopron är absolut bästa köpet för denna resa! 

Då vi kom hem var klockan bara 12 så vi åt lunch o sen fixade jag lite ärenden o sen cyklade jag iväg till stranden själv för Victoria skulle vila. Själv kunde jag inte tänka mig det då det var strålande sol ute, går liksom emot allt jag står för! Vila kan jag göra sen. Så spenderade eftermiddagen på stranden och sen stannade jag kvar för att se solnedgången vilket var helt underbart. Det är så otroligt vackert här.

Efter att solen gått ner var klockan bara 17:30 (jaa det är höst här så solen går ner väldigt tidigt och det är tråkigt så därför får man passa på att vara ute då det är ljust). Jag cyklade hem o såg fram emot en varm o skön dusch o att inte göra något mer på kvällen o gå o sova tidigt. Men då jag kom hem så skulle Jenny o David iväg och dom hade inte gjort middag så jag o Victoria bestämde att gå ut o äta. Så vi gick till ett italienskt ställe och beställde varsin pizza och vitlöksbröd till förrätt för vi var så hungriga! 

Jag hade egentligen bestämt att jag skulle åka till Australian Zoo på söndag men efter fredagens och lördagens aktiviteter så var jag totalt 100% slut så jag bestämde att stanna hem o ta det lugnt, vilket visade sig vara ett bra val! 

Bilder från vår tur med Pete och hans jetski




























Sista bilden togs innan äventyret. 
Blev väldigt många bilder från vår tur med jetskin nu så bilderna från stranden får ni se i ett annat inlägg!