torsdag 29 augusti 2013

ANATOMI!

Är hur roligt som helst då man fattar o oftast är det faktiskt inte så svårt, men det är ju självklart att dom två första dagarna på kursen (då jag är borta) så går dom igenom det svåraste till första provet så nu har jag suttit några timmar med min anatomibok på ca 1300 sidor som är på engelska och latin! ^^ Och försökt fundera ut alla latinska begrepp, termer, rörelser, riktningar osv. Måste ju faktiskt säga att det känns tusen gånger bättre nu än vad det gjorde för ca 2h sen. Har dock lite jag måste kolla upp imorgon så att det faktiskt stämmer.
Så ihelgen blir det bara läsa läsa läsa o läsa lite till! Fick tips av läraren att vi skall kunna allt till nästa onsdag eller iaf känna oss säkra på det vi hittills gått igenom för då börjar vi med den sista delen inför provet. Så iom att jag inte jobbar ihelgen, förutom sittning på lördagkväll så ska jag verkligen försöka läsa! :) Men nu håller mitt huvud på att sprängas på grund av både förkylning och dom senaste två timmarna så tror jag ska göra mig klar för sängen så jag orkar imorgon på nytt. Men som tur är det kort skoldag 8:30-11:45 så är väl hemma 3-4 tiden då!
Gonatt

J

onsdag 28 augusti 2013

Nu börjar det

Idag drar det igång. Första skoldagen för mig iom att jag o Jakob var på kryssning mån-tis.
Så nu är det är det väldigt tidiga morgnar som väntar så bäst för mig att bli en morgonmänniska. Men idag gick det ganska så lätt för Jakob hade bestämt sig för att stiga upp samtidigt och ge sig ut o springa :)
Fick förresten världens bästa nyhet igår då jag kom hem från kryssningen, ett brev från Kela där det stod att jag beviljats studiestöd!!!! :D Går inte att beskriva vilken enorm lättnad jag kände igår kväll, de senaste veckorna har jag gått och halvt mått dåligt med tanke på hösten o hur fan jag ska orka med allt! Iom att jag trodde jag skulle vara tvungen att jobba så fort jag hade möjlighet och det skulle bli väldigt svårt att fokusera på skolan då man hela tiden skulle ha i bakhuvudet att jag måste nog försöka slänga in några timmar nu för att klara av det ekonomiska men nu kommer kan jag fokusera 100% på skolan o jobba ibland då det passar! :)  Underbart! TACK FINLAND ((:
Men nu ska jag göra mig klar så jag hinner med 6:30 tåget!

Ha en bra dag!

tisdag 20 augusti 2013

Studier

Har beställt hem min första studentlitteratur :) Atlas of human anatomy. En bok som man kommer att ha nytta av hela livet så därför kände jag att jag vill ha en ny sådan. Resten av böckerna ska jag försöka hitta billigare på skolans andrahandsbokhandel.  
Idag var det Nollningsdag nr 2 = 7 kamp. Samlades vid slottsskogen i Göteborg, en enorm "park" som var hur härlig som helst o dessutom hade vi super tur med vädret, hur varmt som helst! Där blev vi indelade i olika lag o sen fick vi tävla i lite olika grenar. Bl.a irländsk julafton, stafett, ordlekar, vilket lag som kunde spotta grodan längst ^^ m.m! Sen blev det hejjaramsor o lite sång och efteråt utsågs ett vinnande lag o lite priser delades ut. Vi var klara 2h tidigare så det kändes skönt att kunna ta ett tidigare tåg så man fick komma hem nån gång. 
Imorgon blir det stadsvandring genom Göteborg för att lära sig mera om staden och att hitta bättre, kommer bli väldigt intressant o kul tror jag.
Nu ska jag kolla på filmen "The Rock" tills jag somnar ;)

Good Night

måndag 19 augusti 2013

"Första" skoldagen

Har idag varit ner till Göteborg på min "första" skoldag eller närmare sagt första nollningsdag. Först blev det samling för alla nollor på parkeringen utanför skolan. Där delades vi in i klassgrupperna, sen kom våra faddrar och delade in oss i ännu mindre grupper. Då fick vi en egen "Guide" som visade runt oss i hela skolan och gav oss bra tips inför starten. Sen då rundvandringen var över samlades alla klasser återigen i en sal i skolan, där vi gjorde våra "Nolleband" som vi ska ha med oss på varje nollning. Sen satt vi bara o pratade och lärde känna varandra lite bättre o efteråt så presenterade studentkåren sig o efteråt var vi klara för dagen. Då skulle några av tjejjerna på kaffe så jag bestämde mig för att åka med för var ändå tvungen att vänta på 18 tåget hem. Sen då jag skulle ta spårvagnen tillbaka till centralen lyckades jag först hoppa på fel spårvagn men frågade i sista sekund om han skulle till centralen "Nej då får du gå över på andra sidan" SHIT! hoppade ut o sprang över till andra spårvagnen o hann just o just med den. Då var dessutom klockan ganska så mycket o spårvagnen jag hoppade på till slut så skulle ta längre än den andra som jag hade missat då jag stått på fel sida av vägen. Så då jag väl kom till centralen var det bara o springa! MEN jag hann! Tur det, annars skulle jag varit tvungen att vänta en timme till på nästa tåg och det kändes inte så lockande.
Så nu har jag tagit det lugnt o ska börja göra mig klar för sängen. Har inte direkt varit en lång dag men det har varit mycket nytt att ta in så det tar på krafterna!
Imorgon är det nya tag, då är det 7-kamp som står på schemat. Så tack för denna dag för nu säger jag gonatt :)

J

söndag 18 augusti 2013

Skolstart

Då var denna arbetsvecka över, kommer antagligen inte att bli nå mera jobb i augusti men sen i augusti är det bara att börja jobba igen så fort jag hinner o kan om man ska få detta studentliv att gå runt.
Idag har jag gått igenom hela schemat för höstterminen, skrivit ner allt på papper och andra viktiga saker som är bra att komma ihåg. Har även skrivit upp ett schema för september när jag kan jobba som jag ska ge vidare till Linda i veckan. Har även kollat upp tågtidtabeller och spårvagnar inför veckan så jag vet vart jag ska o lite sånt. Så nu känner jag mig ett steg närmare studentlivet ^^
I fredags var jag även och köpte mitt tågkort och även en ny mobil :D Blev en Samsung Galaxy S4 Mini, men tyvärr hade dom inga vita så det fick bli en svart. Men är verkligen supernöjd, än så länge iaf ;)
Idag på schemat så är det städning som gäller iom att man har en underbar sambo som diskade och gjorde iordning köket igår, som såg ut som värsta bombnedslaget ^^ Så det ska städas, tvättas o så ska jag även ner på stan o köpa ett par höstskor till mig själv :)

Ha en bra söndag!

J

onsdag 14 augusti 2013

Sista arbetsveckan

Det är onsdag och jag är på min sista arbetsvecka. För sen drar skolan igång! :) LÄNGTAR!
Känns som att jag äntligen börjar ha koll på allt inför skolan, hoppas jag i alla fall.
Igår fick jag även svar från CSN att jag inte har rätt till nåt studiestöd! jätte roliga nyheter verkligen! Så nu är det bara o försöka med Kela i Finland men tvivlar på att det kommer ge resultat :/ Så detta kommer bli tufft! Studera på heltid, pendla till Göteborg 3h per dag och antagligen tvungen att jobba så mycket jag hinner. Men på ett eller annat sätt skall det gå! Försöker motivera mig själv nu inför hösten! ;)
Annars så känner jag mig väldigt motiverad över träningen. Så nu ska jag faktiskt byta om och gå iväg och köra ett pass!
Ha en bra dag!

J

torsdag 8 augusti 2013

The past vs. the future

Igår blev det ett långt samtal med Nadine över skype. Pratade om en massa o mera därtill. Gick även igenom vår resemånad som vi höll på med för exakt ett år sedan. Härliga minnen o det var så kul att få prata om det igen med henne o skratta åt allt vi gjorde :) Går inte att förklara hur mycket jag saknar dom veckorna! Önskar jag kunde vrida tillbaka klockan o göra om allt igen! Utan tvekan höjdpunkten på hela mitt år i USA! Inget går upp mot dom sista 5 veckorna!

Snart bara en vecka kvar till skolstart, känner mig som ett litet barn som ska börja ettan igen. Ser så otroligt mycket fram emot det! Har inhandlat en hel del skolgrejjor också, penal, pennor, mapp, kalender. Förhoppningsvis börjar jag ha allting under kontroll. Har också kollat upp tågkort så det ska inskaffas om någon vecka. O nu som bäst väntar jag på svar från CSN, angående studiestöd, om jag har rätt att få och hur mycket. Spännande det här!
Idag var jag på stan med Jakob lite o gick förbi Stadium där dom hade Adidas väskor för 199kr, vilket är ingenting. O en sån väska kan va bra o ha till skolan också så då köpte jag en sån.



Sen har jag även varit runt o kollar på lite mobiler dom senaste dagarna, känns som att det är dags att inskaffa sig en mobil med abonnemang nu då skolan drar igång så man slipper vara beroende hur mycket pengar man har kvar på kortet + internet. Så det lutar verkligen mot en Samsung Galaxy S4 Mini, Skulle jag ha massa massa extra pengar så skulle jag utan tvekan köpa en S4 men känner att jag behöver inte den nyaste mobilen som finns ute på marknaden o skillnaden på dessa två mobiler är väldigt få. Priset däremot är mycket lägre på Mini så därför får det nog bli den. 



Så det här var väl lite vad som pågår för tillfället förutom jobb jobb o ännu mera jobb! :) 
Nu ska jag kolla på polisskolan med Jakob o sen blir det nog sängdags, låång dag imorgon. 

J



torsdag 1 augusti 2013

Ooopps! Vart tar tiden vägen?!

Senaste inlägget jag skrev var 8 juli, nästan en månad sen! Kan ju säga att det hänt mycket mycket sedan det. Varit till Stockholm en dag med Kristian o Ezgi. Haft en lite minisemester med Jakob som bestod av en heldag på Skara sommarland, sen på besök till Göteborg o sen vidare till Grebbestad med hans halvsyster o hennes pojkvän! 4 underbara dagar !
Sen blev det en vecka med jätte mycket jobb för oss båda så vi hann inte ens se varandra, fast vi bor ihop ^^
21.7 åkte jag, Jakob o Elias till svalnäs, en udde i vänern med kilometer lång sandstrand o helt underbart vatten! Där låg vi o njöt i några timmar. På kvällen kom äntligen mamma o pappa så då gick vi ut o åt middag, trevlig dag.
Sen blev det en intensiv vecka med mamma o pappa på besök. Sightseeing varje dag o på onsdag åkte vi till Köpenhamn, alla utom Jakob för han var tvungen att jobba.
I Köpenhamn blev det några härliga dagar med ännu mera sightseeing. På vägen hem på fredag åkte vi förbi ULLARED :D haha Tror ingen gått igenom Ullared så snabbt som vi, antagligen för att vi bara ville åka förbi, vi var ju inte direkt där för att storshoppa! Samtidigt som vi var där så höll dom på att filma från TV 5, men som tur så slapp vi kameran. Men lite shopping blev det iaf.
Sen på lördag morgon åkte mamma o pappa hemåt o jag STORSTÄDADE lägenheten, kände att det var dags o dessutom väntade vi besök av Jakobs arbetskompisar från sommarland. Så på kvällen blev det utgång, blev verkligen en jätte rolig kväll.
Söndag däremot så ösregnade det heeela dagen så det blev en dag framför tvn ;) Eller på kvällen kom vi oss faktiskt iväg på bio, The Wolverine ^^

O så måst jag såklart skriv om det största som hänt! 12 juli fick jag reda på att jag kommit in på Göteborgs universitet, på sjukgymnast linjen :D Blir bara mer förväntansfull för varje dag som går. 19 augusti börjar "nollningen ", något som håller på i nästan 3 veckor för ettorna, massa roliga program, fester, sittningar o annat roligt. den 23.8 så ska man till skolan o registrera sig o få scheman o all sån information o sen kör väl skolan igång på riktigt typ 2-3.9 :)
Detta betyder att jag bara har 2 veckor kvar på Glädje, kommer såklart att fortsätta att jobba där samtidigt som jag studerar, får ju se hur mycket jobb man hinner o orkar med :) Så ser fram emot en ny och spännande höst, ett nytt kapitel i mitt liv!

Så kan säga att det har varit en rolig o händelserik månad! Hoppas på flera sådana.

J