måndag 27 juni 2016

Ny vecka

3:e arbetsveckan har dragit igång och idag åkte jag med Annacarin o Suzanne till Kinnarps kontorsmöbler och inhandlade lite möbler till oss o så fick jag även välja lite grejer till mig själv också. Trevligt sånt! :) 

Efter jobbet traskade jag iväg till Badhuset i Skara som ligger typ 3min gångavstånd från jobbet. Har funderat att jag skall börja simma 1-2 ggr per vecka o nu har dom ett sommarerbjudande 400:- för alla sommarmånader så passade på. Ska testa nu i sommar o om jag tycker om det så får jag fortsätta i höst. Det var verkligen jätte härligt att få simma, länge sen man verkligen bara simmat. Blev en intensiv halv timme med längd efter längd. Så detta tror jag kan vara nåt för mig. Är ju dock inte så jätte bra, tekniskt på att simma så det vore kul om jag skulle hitta nån som skulle kunna hjälpa mig för att lära mig simma bättre, snabbare och mer energisnålt. Så får se hur detta går, känns roligt iaf! 

Kul att också kunna variera lite styrketräning på gymmet med att simma nån dag i veckan. Jag har sååån tur att jag gymmet vägg i vägg som jag får använda gratis och simhallen 3 min bort! 


Helgen har annars varit ganska lugn. Har sovit otroligt mycket 12h VARJE natt, så skönt o tydligen behövde jag väl det. På midsommarafton åt vi först lunch med Adam o Camilla, nypotatis o sill o sen jordgubbar o vaniljglass till efterrätt! Sen åkte vi vidare mot Blåhult för o fortsätta midsommarfirandet med Camilla o Adams några kompisar o deras föräldrar. Där blev chill ute på terassen, massa god mat o kvällen avslutades med ett nattbad i Bredsjön. Där jag fick chansen att hjälpa en på traven att komma i vattnet. Oj så kul det var då. Han var inte förberedd över huvudtaget :D Det förgyllde lite min dag! Deras hur låg väldigt nära Adam o Camillas sommarstuga i Hökensås där vi tillbringade en del tid förra sommaren och jag absolut älskar det. Såååå tyst och lugnt, känner en sån harmoni i kroppen så fort jag kommer dit. Hoppas kunna åka ut till deras stuga mer i sommar också :) 

Annars har helgen varit lugn, jag o Jakob spenderade midsommardagen i soffan heeela dagen o kollade på en serie. Så skönt o precis det jag behövde, dock var inte min kropp lika glad men det var  det värt. På söndag så jobbade Jakob så jag kollade på Troja som jag tjatat på Jakob att vi ska se under en vääääldigt lång tid så nu gav jag upp och kollade på den själv. Sen blev det massa fotboll o så lyckades jag faktiskt städa lägenheten så nåt vettigt har jag faktiskt också gjort :) Nu ska jag fortsätta kolla på fotboll.


onsdag 22 juni 2016

Det här med att åka buss?

Under mina tre år pendlandes till Göteborg så sa jag att jag aldrig skulle pendla igen o nu sitter jag här igen och dagligen pendlar till Skara. Så låt mig ändra mig lite, jag kommer aldrig att pendla sån sträcka igen och heller inte med tåg. Tåg är sjukt opålitliga.. Nu åker jag med buss istället och från dörr till dörr är det 40 min, 30 min med buss o 10 min promenad från Skara busstation till jobbet.

Nu är det ju så att det kommer bli tillökning i familjen från och med måndag o då hade jag planerat att börja köra själv till jobbet men efter att ha kört till jobbet en dag förra veckan så slog det mig hur otroligt tråkigt och värdelös vägen är mellan Falköping o Skara. Den är så tråkig så man kan inte hjälpa att bli trött o sömnig. Dessutom är det en av Skaraborgs mest djurtrafikerade vägar så det är väl kanske inte heller så optimalt.

Men förutom att vägen är tråkig så att ja faktiskt inte vill köra så har jag insett att bussturen till och från jobbet är ganska så skön. På morgonen sover jag i 30 min och sen får jag ta en 10min promenad så jag vaknar till lagom till jobbet. På vägen hem sen har jag lite egen tid, kvalitetstid för bara mig, lyssnar på musik, läser lite bloginlägg, kollar instagram, facebook, mail osv.. Ibland kan det också vara skönt att reflektera över dagen som varit så att då man kommer hem sen så kan man bara vara. Det är riktigt skönt faktiskt och viktigt också för den delen, jag tror att i det här yrket o i alla andra vårdyrken speciellt så är det bra att kunna reflektera över sin dag men sen också kunna stänga av jobbet då man kommer hem. Det här är väl nåt som kräver träning men det känns som att jag hittat ett ypperligt ställe för reflektion om det så behövs efter en tung dag. Så nu känns det no så att jag kommer fortsätta åka buss o ta bilen om man vet att man ska göra nåt särskilt eller så.

*The wheels on the bus go round and round*

Vet inte om jag skrivit det här tidigare men i samma byggnad som vår klinik så finns ett friskis o svettis gym som vi har samarbete med så vi får använda deras maskiner och lokaler för att träna med vår patienter. Förutom detta så får även vi anställda använda gymmet gratis när vi vill. Vi får inte delta i pass men det klarar jag mig utan. Nu är jag inte världens gym människa men med tanke på att det här gymmet har allt och det är rymligt och väldigt lite folk OCH GRATIS så känns det helt okej att gå dit 1h efter jobbet o ta nästa buss hem. LYX så då får man passa på att utnyttja det.

På måndag ska jag även gå o skaffa mig ett simkort (haha, det fick lite fel betydelse). Jag ska skaffa mig ett sommarkort till badhuset som ligger 300m från jobbet så tänkte jag pröva på att börja simma nån gång i veckan o dom har ett grymt sommarerbjudande så tänkte pröva o se om det skulle kunna vara nåt för mig.

Nu ska jag kolla vidare på EM Sverige - Belgien matchen, får se om jag orkar hålla mig vaken.

måndag 20 juni 2016

Känslan när saker och ting kommer ikapp en..

Det senaste halvåret har varit bland de tuffaste på många många år.. Det har varit så mycket stress utifrån olika saker.. Har kämpat otroligt mycket med c-uppsatsen, ska jag vara helt ärlig har det inte varit någon positiv upplevelse över huvudtaget.. Jag har stressat, mått dåligt under heeela perioden som vi höll på med den. Samtidigt som jag stressat över skolan har även den ekonomiska stressen varit väldigt jobbig i år. Jag är väl medveten om att jag helt och hållet valt detta själv men i vår har det varit tufft och allt beror ju på Australien. Så fort jag fick reda på att jag inte hade möjlighet att få stipendium från skolan var det bara att prata med cheferna för att få jobba som mycket som möjligt.. Väl i Australien var allt slit värt varje minut jag spenderade där och jag tar med mig en av mina mest fantastisk upplevelser jag haft i mitt liv. Men samtidigt som jag njöt av resan så kämpade jag med praktiken, vilket definitivt inte var lätt, jag hade även några uppgifter från skolan som jag kämpade OCH vår underbara c-uppsats.. Jag var också bara där 6 veckor vilket gjorde att jag ville passa på att göra något varje ledig stund, jag ville inte slösa timmar eller dagar på att inte göra något. Det var en rädsla jag hade, känslan av att gå miste om något så länge jag var där. Ibland önskar jag dock att jag kunnat lyssna på min kropp någon dag iaf, för under sex veckor så var jag på gång varje varje dag. 
Då jag väl kom hem åkte jag direkt till skolan från flygplatsen o då var det bara att köra igång med sista kursen. Dom 3 sista veckorna i skolan var inte mindre stressande heller. Uppgift efter uppgift som skulle göras och sedan examineras samt att jag o Ulrica låg efter med några saker angående c-uppsatsen eftersom jag var bortrest. Vi fick aldrig svar från vår handledare vilket inte underlättade situationen heller. 
Sen då skolan börja dra sig mot sitt slut övergick skolstressen över till stressen att vara klar i skolan, dags att börja jobba självständigt som fysioterapeut och allt vad det innebär.. något jag aldrig kände mig redo för men det var bara att kasta sig in i nya jobbet, 3 dagar efter examen. Första veckan var allt spännande och eftersom man var ny var det väldigt schyssta bud så att säga.. Samtidigt som jag njöt av varje dag förra veckan så var jag sååååå obeskrivligt trött. Nu menar jag inte bara trött på det sättet att jag bara ville sova utan trött på allt.. ville inte göra något, lyckades inte göra mat en enda dag och att Jakob jobbade hela veckan o kom hem 21-22 varje dag underlättade kanske inte heller.
Är så glad att jag åkte till Göteborg på lördag för o träffa tjejerna, det var exakt det jag behövde. De ger mig så mycket energi o oj vad jag har saknat dom det här halvåret. En dos av massa god mat, massa skratt och mycket kärlek! Kan inte bli bättre än det!
På söndag var det kalas och jag var väldigt glad att bli bjuden på mat o tårta för det kändes som att det var första gången sen jag kom hem från Australien som jag ätit ordentlig mat. Något jag säkert gjort men dom 3-4 senaste veckorna känns väldigt dimmiga.. 
Mitt huvudsakliga problem just nu är att jag inte vill göra nåt, jag skulle så gärna ligga i sängen eller på soffan o inte göra nåt.. jag vill verkligen inte göra någonting, jag försöker men jag orkar inte.. jag vill inte..
O jobbet är kul, det är spännande och intressant MEN det är svårt, det är otroligt svårt!! Det känns som att allt är lite KAOS, svårt o skapa struktur, svårt o förstå vad man faktiskt gör.. Jag vet att alla säger att man är ny, det är okej att känns så i början, man lär sig.. Det är ingen skillnad hur mycket jag intalar mig själv detta. Det är fortfarande väldigt väldigt jobbigt. En stor stress! 
Nu låter det kanske som att allt är väldigt negativt för tillfälle o så är det ju inte, jag har massa underbart att se fram emot i sommar men JUST NU kan jag helt enkelt inte fokusera så långt.. Det känns som att jag tar en timme i taget tills jag får gå o lägga mig. 

Det känns helt enkelt som att allt från det senaste halvåret på nåt sätt har kommit ikapp en.

Idag var jag bara tvungen att skriva av mig, imorgon kommer jag säkert se tillbaka och kanske känna annorlunda.. eller så inte.. men just nu vill jag bara skriva.. Kan ju vara lärorikt att se tillbaka på detta någon dag, vem vet? 

Jag SAKNAR Australien, jag saknar mitt "liv" där, jag saknar livsstilen och allt runt omkring. Jag saknar min vän Victoria, hon tillförde så mycket! Jag saknar känslan av att vilja göra saker och hur trött jag än var så lyckades jag alltid hitta på nåt roligt! Det enda jag vill nu är att ta mitt pick o pack o Jakob o dra iväg! Tillbaka till ett av dom härligaste ställena jag besökt. Det känns så overkligt, så långt borta. Har jag verkligen varit där? Har allt det där verkligen hänt? 

trött... 

onsdag 15 juni 2016

FÖRSTA JOBBET SOM FYSIOTERAPEUT

Måndag morgon ringer klockan och jag stiger upp för att förbereda mig för min första RIKTIGA arbetsdag som fysioterapeut! Så som jag har väntat!
Det blev bestämt att jag skulle få lite introduktion i Falköping, Fkp först eftersom Bräcke Diakoni i Fkp o Skara är samma verksamhet. Så idag, onsdag, var min första dag i Skara.

Men under min första dag då så blev det mycket administrativt och pappersgrejer att fixa. Fick genomgång av inlogg, journalsystem m.m. På eftermiddag sen gick jag bredvid en fysioterapeut där, men det var ganska lugnt så pratade ganska mycket om jobbet o skolan o så vilket var trevligt.
På tisdag förmiddag gick jag bredvid en annan fysioterapeut o för varje patient började det kännas mer och mer lockande att få börja jobba själv. Samtidigt som jag är glad att dom har en lugn inkörningsperiod. Vi blev bjudna på lunch och sen hade vi fysioterapeutmöte och direkt efter APT, arbetsplatsmöte med alla anställda både i Falköping och Skara så då fick jag träffa mina blivande kollegor. Då klockan var 16 så körde vi igång med sommarfesten som jag också blivit bjuden på, så vi dukade upp ute med långbord och Bräcke bjöd på massa god mat och dessert. Vi har lite musik quiz och jag var väl hemma vid 19. En rolig dag och kväll och perfekt tillfälle att lära känna kollegorna både från Skara och Fkp.

Idag då, min första dag i Skara. Varit mycket genomgång idag också med administrativa och eftersom de bygger om och utökar hela tiden så ska dom göra om mitt blivande rum så idag har jag suttit i ett extra rum.. Haft några egna patienter idag vilket var sååå roligt. Det märks och känns att man är lite ringrostig men det kan ju bara bli bättre. Kan åtminstone säga att jag verkar ha världens härligaste arbetsgäng att jobba med. Vi har haft så kul idag, så lättsam och underbar stämning så jag tror det här kommer bli helt fantastiskt. Kom på mig själv idag, flera gånger, att jag bara satt o log över hur glad jag är över jobbet och att jag får jobba med något som jag älskar. Ska blir så underbart att få börja utvecklas, få nya kunskaper och helt enkelt, bli grym på detta!

Hade tur idag också för det är lite grejer som Skara behöver som finns i Fkp så dom kom på att jag kunde ta företagsbilen hem och hämta upp allt imorgonbitti innan jag åker till Skara. Skönt o slippa åka buss!

Åh det känns så otroligt bra! Nu ska jag försöka omdirigera min energi till att städa lite här hemma och sen kanske börja gå igenom lite papper från skolan som jag kan ta med mig till jobbet.

MEN FÖRST! Så ska jag göra rabarberkräm ^^ MUMS

Examen och vänner

Det beskriver i stort förra veckan och senaste helgen. Förra veckan var sista veckan i skolan med flera seminarium och "examinationer" och sen avslutades veckan på fredag med min och klassens examen!

Vi hade jätte tur med vädret så det var underbart att stå ute och mingla med klasskompisarna och se alla i vackra klänningar och killarna uppklädda i kostym! så stiliga. Ceremonin ägde rum i en sal/aula nära skolan och vi hade några lärare som höll tal, rektorn Anneli Gutke, Roland Thomeé och Eva Holmgren som höll ett avslutningstal till klassen. Sen hade vi i klassen ordnat med ett bildspel vilket var väldigt kul o se och Ida, Frida och Amanda uppträdde med en liten raplåt. HAHA
Till sist fick vi alla gå upp på scen en o en o få en penna och sen blev det dags för fotografering och mingel och skolan hade fixat lite cider som det bjöds på. Vi gick alla ut och tog massa foton på klassen och sen i mindre grupper. Det blev en riktigt härlig examen och jag är så glad att Jakob var med mig, en person som hjälpt och stöttat mig och varit med i varje steg under dessa tre åren. KÄRLEK
Efteråt åkte jag o Jakob till hotellet via systembolaget för lite dricka till fredagkvällens festligheter. Vi tog en mysig fika på le pain francais och sen gick vi via Göteborgs nyöppnade butik Michael Kors och där föll jag för en underbar väska som dessutom var på 50%. Har länge tänkt på att jag ska unna mig nån väska i höst men eftersom de hade erbjudande så passade jag på! På kvällen åkte vi till Annie med Frida och Lars från klassen där det blev fest och mys med alla våra respektive och vänner.

På lördagmorgon började vi med att käka världens bästa hotellfrukost, OMG! Efteråt fick Jakob åka hem och jag bytte hotell till Gothia Towers där jag och Ulrica skulle sova lör-sön. På dagen var nästan hela klassen i slottsskogen där vi hade femkamp o jag o Ulrica lyxade till det med ost, kex, jordgubbar och riktig champagne! Sen åkte vi och gjorde oss klara på hotellet för klassfesten vi skulle ha på lördagkväll men först unnade jag o Ulrica oss Gothia Towers underbara räksmörgåsar, ett glas rosé o till dessert en hot shot och då drog vi vidare till festen.
Klassen hade lyckats få tag på en garagelokal att hyra! Den var jätte rolig, mycket bättre än en tråkig lokal med bord o stolar så vi hade verkligen en underbar kväll med klassen. Mycket dans och mycket skratt. Ett perfekt avslut med klassen efter våra år tillsammans.

Efter frukosten på hotellet åkte jag o Ulrica hem från Göteborg vid 12 och resten av dagen och kvällen spenderades sovandes i sängen. förutom några korta korta besök av Jakobs föräldrar som kom med lite presenter. En OTROLIGT rolig helg som jag inte kommer att glömma i första taget.
















lördag 4 juni 2016

Lördagen 4 juni

Började dagen med en shoppingtur i Göteborg, ha aldrig sett ett så fullt tåg förut, kan ha att göra med att Håkan Hellström spelar i Göteborg idag och imorgon. Det kunde man inte missa heller för det spelades hans musik i hela nordstan o i varje butik.. Men det blev lite shopping o vid kl.13 åkte jag från Gbg, det tåget var däremot TOMT ;) Bryta normen och åker från Gbg då Håkan ska spela.. 

Väl hemma blev det lunch på balkongen och sen blev det långpromenad/springtur/djurparksbesök på Mösseberg. Var ute typ 2-3h, såå underbart väder och jag älskar att gå o hälsa på djuren uppe på berget, det är så lugnt o härligt uppe på berget. 

Så nu ska jag städa upp lite i väntan på att Jakob ska komma hem. Skara sommarland har öppnat för säsongen så nu kommer schemat bli lite annorlunda för hans del.

Hoppas på mera sol imorgon, då kanske det blir en cykeltur någonstans! 

fredag 3 juni 2016

Slutrakan!

Idag är det exakt en vecka tills jag tar examen och kan officiellt kalla mig fysioterapeut! Känns helt otroligt!

Igår blev jag klar med sista uppgifterna så nu har jag ingen uppgift mer att göra men nu är det bara o vänta till nästa vecka. Har några seminarium och redovisningar samt att jag o Ulrica väntar på att få C-uppsatsen godkänd o även vår skriftliga opponering. Vi gick upp med c-uppsatsen i onsdags o det gick jätte bra! Vi fick otroligt bra och konstruktiv kritik så igår fixade vi det sista med lite ändringar o sånt så nu hoppas vi att det räcker o att vi blir godkända!

Veckan har varit underbar måste jag säga. I måndags stannade jag o Ulrica kvar i Göteborg, köpte lite frozen yoghurt o la oss i parken o njöt av solen till kl.7 då vi fick bege oss hemåt mot falköping.
På tisdag hade vi intressanta föreläsningar och efter skolan åkte vi några från klassen, ca 15st till Slottsskogen och spelade volleyboll i många många timmar! Det var sååå roligt, älskar att hitta på saker med klassen, alla är lika ivriga och alla är också på ganska jämn nivå vilket gör att det ofta faktiskt blir spel.  Verkligen jätte kul, något jag kommer sakna.
I onsdags så hade vi då redovisning av C-uppsats, sen åkte jag, Annie o Frida in till stan o strosade omkring fram till kl.17 då vi skulle gå på en extra föreläsning, vilket var väldigt intressant.

Så det har blivit sena kvällar men härliga dagar! Jakob har jobbat långa dagar också då Skara Sommarland öppnar idag så vi har tyvärr inte sett varandra så mycket i veckan men på måndag är han ledig så då ska vi hitta på nåt, bara han orkar då.. Nu är jag i alla ledig i fyra hela dagar i och med nationaldagen på måndag och dom väntar strålande sol och 25+ varje dag så jag ska njuta av solen till max o bara ta det lugnt o vila upp mig eftersom jag snart börjar jobba påriktigt.

Hoppas alla har en underbar helg!