torsdag 30 oktober 2014

Celcius

Fick en liten gåva idag av Ida, Hon ville ge mig nåt för att jag massera henne förra veckan. Så det var ju väldigt snällt! Celsius är något jag aldrig själv skulle köpa åt mig själv, tror inte riktigt på sånt där + att det är alldeles för dyrt. Meen får man lite gratisprover av en kompis så tackar jag väl inte nej, så det var en trevligt överraskning.
Annars idag så har jag varit i skolan hela dagen o tränat inför morgondagens praktiska tenta men ska ännu gå igenom lite saker innan det är sängdags. Hann även med ett träningspass efter skolan, kändes behövligt med en liten paus från allt pluggande.

Här kommer bara en liten kort förklaring om vad Celsius är:

Drycken innehåller vitaminer, grönt te, ingefära, guarana och koffein. Den unika blandningen av ingredienser har tagits fram efter flera års forskning i syfte att höja kroppens ämnesomsättning så mycket som möjligt med naturliga ingredienser.

Så kallad energidryck, själv anser jag väl att man kan få i sig dessa ämnen med en bra kost. Tex grönt te, DRICK grönt te :)

Ha det gött!  

onsdag 29 oktober 2014

MUMIN!!

För en tid sen såg jag en liten butik mitt i Göteborg som verkade ha lite mumingrejer och nu då Jakobs syster har fått bebis tänkte jag göra ett försök o se om dom hade nåt gulligt till en liten tjej. Fick världens chock då jag kom in o märkte hur stor butiken var, den såg ju så liten ut utifrån. Men den fortsatte bara längre och längre in. Jag har aldrig sett så mycket mumin saker i hela mitt liv. Där fanns verkligen ALLT! Jag pratade med hon som ägde butiken o hon berättade att folk från Helsingfors brukar komma till hennes butik, för att dom hittar saker hos henne som dom inte hittar i Finland. Ganska lustigt. Men jag lyckades hitta en gullig lite Lilla My body som dessutom var på 50% för mumin "märket" är ju i största allmänhet dyrt men jag trodde faktiskt det skulle va mycket dyrare här men nope, förvånansvärt billigt faktiskt. Fick dessutom ta massa bilder från butiken o nu har jag dessutom inte tagit bilder från hela stället så det fanns mer ;) Känns så kul att det finns en sån butik i Göteborg, då kan jag åka dit då jag känner att jag behöver få min dos av Finland. 

Här kommer lite bilder som sagt. Några är lite suddiga, det var ju inte det optimala ljuset direkt. 











måndag 27 oktober 2014

Vintertid o mörker

Finns ju både för- o nackdelar med detta. Det är ju trevligt att det är lite ljusare då tåget rullar in i Göteborg om morgonen samtidigt är det väldigt drygt att det nu blir mörkt så fort på kvällarna istället. Kom hem halv 5 idag o jag var helt inställd på att klockan var halv 6, för så mörkt var det halv 6 förra veckan o jag kände igen det iom att jag kom hem den tiden varje dag förra veckan..

Men idag då, så slutade vi redan 12 för omväxlingsskull, så efter det har jag hunnit massera 1h, sen blev det gympass innan jag gick hem o nu är klockan bara 17:45 o jag känner att jag hunnit med en del idag så nu kan jag plugga i lugn o ro några timmar o sen göra nåt annat :) Det är inte varje dag man kan det.

Samtidigt som det börjar bli mörkare tider o vi har dragit tillbaka klockan så närmar sig oktober sitt slut men här fortsätter värmen.. Visst är det höst med både regn o blåst men  med 10-13 grader känns en efterlängtad vinter väääldigt långt borta och det verkar inte ändras dom kommande veckorna heller.

Men nu ska jag slänga mig in i ortopedins värld några timmar o hoppas jag kommer ut därifrån snäppet smartare ;)


söndag 26 oktober 2014

ULLARED!

Igår fick jag äntligen min efterlängtade resa till Ullared och dessutom med Jakob, hade nästan gett upp om att få med honom men efter att hans bror så snällt erbjöd sig sin bil så gick det lättare! Blev en tidig uppstigning, hade kommit överrens om att vi ville vara där då dom öppnar så att vi kommer hem nångång, vilket betydde att vi fick åka från Falköping kl.5. 7:15 var vi framme o parkeringen närmast varuhuset var så gott som fullt men vi slapp åtminstone köa för att komma in. Sen traskade vi o på där i några timmar o då klockan var halv 10 så kände vi att vi var klara o nöjda med dagens köp så vi gick iväg till kassan. Det gick snabbare än vad jag trott men som sagt skulle jag varit där med mamma eller någon tjejkompis skulle jag säkert lätt kunnat spendera flera timmar till där, men lite som en kompromiss för Jakobs skull så gick jag inte o kollade på massa saker som vi ändå inte alls behövde, tror plånboken i slutändan mådde bättre av det också. Sen då vi kom hem till Falköping vid halv 1 tiden, åkte vi in o köpte pizza o godis. Efter att ha käkat lunch blev det en extra lång powernap för oss båda o resten av kvällen blev det film o lite gott o äta :)

Idag har vi plockat  i ordning allt vi köpte igår, städat lägenheten o veckohandla. Fick passa på då vi fortfarande hade bilen. (CAN'T WAIT TO HAVE MY OWN CAR!) Well well, det känns i alla fall bra att vi fått gjort lite vettiga saker ihelgen också. För tidigare i veckan såg min dagar ut på exakt samma sätt, hemma klockan 18, middag o socialisera sig fram till kl.19 o sen plugga till kl.21. Efteråt tvungen att förbereda allt för nästa dag o göra mig klar för natten. Till sist kollade jag o Jakob på ett avsnitt Modern family innan vi somnade. Så såg mina kvällar ut förra veckan vilket gjorde att jag inte hann med nåt annat alls. 
Kommande vecka kommer väl i princip att se likadan ut men förhoppningsvis hinner jag träna lite mer eftersom vi har kortare dagar i skolan. För det här att gå hemifrån vid 6 o komma hem vid 18 varje dag är ingen höjdare, Men nu återstår bara två tentor kvar innan praktiken, första nu på fredag o sedan ännu en nästa onsdag :) 

Nu ska jag fixa lite käk innan det blir alldeles för sent, hoppas alla hade en bra helg :) Här kommer lite bilder från vår lilla utflykt till Ullared.



Litet insidejoke som jag tror bara min mamma förstår ;) 


torsdag 16 oktober 2014

praktik


Ett steg närmare praktiken, 4 veckor på ortopedin i Skövde :) 



onsdag 15 oktober 2014

Change of plans!

Blev smått ändrade planer idag än vad som var tänkt från början.  Istället för skola, tenta, träning o sen fixa med massa grejer hemma så blev det jobb efter skolan. Hann bara hem o så ringde dom. Men som tur är det en lugnare vecka nu så då kan jag passa på o jobba lite så man får ihop lite timmar i oktober också :)

Men nu ska jag sova såå godnatt allesammans!

måndag 13 oktober 2014

Tadaaaaa!



Här ska det börja masseras! Har en sambo som inte alls klagar ;) 

Woop Woop

Klockan är två, jag har varit ner till Gtb o skrivit tenta, hunnit med ett träningspass o käkat lunch, allt detta innan kl.14 :O Har inte hänt på lääänge! På grund av massageutbildningen och otroligt mycket i skolan så fick jag sätta träningen åt sidan helt o hållet så idag kändes det riktigt bra att vara tillbaka! Då det kommer till regelbunden träning så funkar det väl kanske inte riktigt i mitt liv för tillfälle men det känns okej. Första prioritering är skolan o så kommer det också vara i ett o ett halv år till. Så vissa veckor blir det 5 träningspass o andra veckor nada men så får det vara o jag har accepterat det :) Men som sagt, idag kändes det riktigt bra o jag hoppas det känns ännu bättre om några dagar. Den här veckan har dessutom plötsligt blivit såå mycket bättre än planerat på grund av lite avbokade undervisningar.. tråkigt o gå miste om praktiska saker som säkert skulle va intressant men samtidigt är det helt underbart o sluta 12 både onsdag o torsdag!

Tentan idag gick riktigt bra åtminstone en av dom. Vi skulle skriva två tentor men någonstans har det gått fel så det fattades frågor på den ena tentan o då fick vi informationen om att vi får ta om hela den tentan vid nästa tillfälle så återigen har vi en extremt upprörd klass! Men personligen så klagar jag inte, för den delen som vi ska skriva om var en del som jag inte alls förstår, biomekanik o matte är väl inte min starka sida direkt så nu har jag en chans att öva mer, kanske få lite mer hjälp så att jag börjar förstå något så lite tur i oturen kan man säga :)

Fick också ett samtal i förmiddags om ett stort paket som väntar på mig på posten, så förhoppningsvis får vi låna Adams bil ikväll o hämta den så jag får visa :D Roligt!

Nu ska jag njuta av min LEDIGA eftermiddag med några avsnitt av Gossip girl o sen försöka få lite saker gjort i lägenheten så har lämnat lite på hälft dom senaste veckorna.

Hoppas alla haft en bra start på veckan!

söndag 12 oktober 2014

Busy busy busy doing nothing at all..

Om jag skulle ha såå roligt! Nee istället har jag varit extremt upptagen dom senaste veckorna.. Började en ny kurs för två veckor sen, förberedelse kurs inför praktiken som snart är aktuell. Det har varit mycket med grupparbeten + läsning inför tentan som vi har imorgon.. Dessutom hade jag anmält mig till en liten extra utbildning på sidan om detta, nämligen massageutbildning, som vi då hade förra helgen. Två hela dagar lör o sön o sen kvällarna mån o tis. + skolan också.. Var kanske inte det smartaste o slänga in massagen just nu men det är något jag verkligen velat göra o jag visste ju inte att vi skulle ha så mycket i skolan. Men det var bara o ta en dag i taget o vila så mycket jag bara hann. men nu börjar det kännas av att man missade en vilohelg.. Den här helgen har inte heller blivit mycket till vila i och med tentan.. Så jag ser fram emot o komma hem imorgon efter tentan o ha EN HEL dag o inte behöva tänka på nåt!

Angående massageutbildning nu då, så gör jag det här för att bli diplomerad massör. Så efter utbildningen så måste man utföra 20st helkroppsmassager 60min o göra en hemtenta innan man kan ansöka om att få diplomet. Jag har 3mån på mig så det borde inte vara några problem, åtminstone inte att hitta massageoffer iaf, sen är det lite svårt med tiden i och med att vi har fulla skoldagar nästan hela tiden o sen har vi praktik 6.11-3.12 men det ska no gå bra :) Senare i framtiden innan jag är klar i skolan planerar jag att gå en triggerpunktsutbildning för att sen bli certifierad massör, men det är en senare mål.

Men nu är det söndag, fick våffelfrukost för andra dagen i rad. Har en liten frukostkock hemma ;) har redan slängt i 4 tvättar med kläder så det har varit en ganska produktiv förmiddag så nu är det dags att ta tag i läsandet :)

Have a nice sunday!