lördag 30 januari 2016

SWISH!!

Den här veckan har gått så himla fort, har inte hunnit med överhuvudtaget.. 

Men jag har gjort klart alla mina 3 intervjuer för examensarbete och dessutom transkriberat två stycken av dom vilket har tagit mig nästan 15h sammanlagt.. Har hunnit jobba lite som tur är, behöver alla timmar jag kan få för Australien. Har också hunnit med några träningspass så jag är nöjd men det är helt sjukt vad veckan har gått fort! 

Annars den här veckan har vädret varit värdelöst, så otroligt tråkigt! All snö som vi hade förra veckan är nu helt borta. det har till och med varit upp mot 7 grader någon dag, det har regnat och blåst och fyy fan säger jag bara! Så får se om det var den vintern vi fick i år.. Enda positiva med allt som pågår för tillfället är att jag inte hinner reflektera över det allt för mycket, vilket gör att jag lider mindre! hehe 

Nu tänker jag ta ledigt resten av dagen, redan jobbat och suttit med tranksriberingen i 1,5 så jag är nöjd för dagen. Ikväll var det någon här bredvid mig som viskade att han skulle bjuda mig på pizza så det tackar jag inte nej till! Men först ska jag ordna upp lite i lägenheten, ser ut som kaos sen intar jag soffläge, för imorgon blir det mera jobb och sen åka till Skövde och träna. 

 

söndag 24 januari 2016

Busy busy days

Har varit full rulle igen dom senaste dagarna. Blev att jobba lite i mitten på veckan, hann också med lite träning och plugg. Igår hade vi kalas för Jakobs släkt eftersom han fyller år idag, hela 26 år!
Så igår var det bara att stiga upp o baka och göra i ordning, sen efter att gästerna hade åkt hem bänkade vi oss på soffan resten av kvällen! 

Idag, eftersom Jakob fyller år så gjorde vi födelsedagsbrunch med våfflor och hela köret så vi har suttit och käkat massa gott hela dagen och kollat många avsnitt av en dokumentärserie "The last Alaskans". Väldigt intressant. 

Nu har jag packat ihop allt för morgondagen, för då ska jag åka iväg till skolan på lite introduktionsföreläsning om sista terminen och sen åker jag direkt till Skövde och tränar på eftermiddagen. 

I typ två-tre veckor har vädret här varit helt fantastiskt! Så fort man kommit utanför dörren så har man känt sån glädje och lugn! Jag kan nog inte beskriva hur mycket jag älskar vintern, då det är vitt överallt och typ -10 o solsken. Jag blir alldeles lyrisk inom mig!

Här får ni lite bilder från min promenader till och från jobbet.

 







tisdag 19 januari 2016

En bra tisdag

Skickade in vår projektplan igår och idag fick vi svar att den är godkänd och att det bara är att köra på med examensarbete! UNDERBART! 
Så det var precis det vi gjorde så nu ska vi bara boka in tider för intervju med deltagarna  och fortsätta med skrivandet av examensarbetet, men känns så otroligt bra att få köra igång med det riktiga arbetet! 

Ikväll har jag dessutom varit på vallakurs på Intersport i Falköping. För senast jag stod på ett par längdskidor var vintern innan jag åkte till USA och då fixade pappa min valla. I somras tog jag med mina skidor till Sverige så nu har jag äntligen möjlighet att använda dom. Men eftersom jag inte vet någonting om valla så kände jag att det kan va bra o skaffa sig lite grundkunskaper och bra grundutrustning för nybörjare. Affären hade dessutom 20% på alla skidtillbehör och vallaprodukter så det var bara att bunkra upp. Passade dessutom på att köpa en skidväska, för en billig peng 99:-, så att jag har någonstans att förvara skidorna i, istället för inlindade i ett lakan. Så förhoppningsvis blir det någon skidtur i vinter iaf! 

Imorgon blir det självarbete på examensarbetet, sen träning lagom till lunch och så avslutar jag dagen med lite jobb 16-20:30 och en skön promenad hem efteråt! 

Dagens shopping









måndag 18 januari 2016

Crossfit 2016

Körde mitt första crossfit pass för året. Gick väl inte riktigt som jag hade tänkt. Idag satte astman stop för det hela totalt. Men det är bara o bita ihop för ju mer jag tränar och ju bättre kondition jag får desto bättre kommer det gå. Blir nog en promenad sen i eftermiddag/kväll. Vore skönt o hinna ut så länge solen är framme men får se hur jag hinner.
Kommer iaf att träna 3 månader crossfit nu innan jag åker till Australien och sen får jag se hur jag gör, beror mycket på var jag kommer att jobba i sommar.

Men nu ska jag äta lite lunch och invänta Ulrica så vi kan fortsätta med projektplan.


söndag 17 januari 2016

Ledig helg

Var meningen att jag och Ulrica skulle jobba med examensarbetet idag men vi bestämde att unna oss en ledig helg och köra igång imorgon istället. Var verkligen rätt beslut!
Idag har jag o Jakob verkligen storstädat, packat undan julpynt osv. Skönt att lägenheten äntligen är i ordning igen, har varit riktigt kaos under en längre tid. 

Har haft bil hela helgen så igår kunde vi fixa med lite ärenden som vi haft planerat o sen åkte vi upp till mösseberg på en kort promenad. Så otroligt fint, då träden och allt var så vitt! Jätte många i skidspåren så fick sån otroligt lust att åka skidor. Kanske man ska kunna komma iväg på en skidtur eller två i vinter. Till kvällen sen åkte vi till Adam och Camilla på mat :)

Skönt med en lugn helg samtidigt som man har fått e del saker gjort.

Lite bilder från igår










fredag 15 januari 2016

Äntligen börjar allt falla på plats

Sitter på tåget påväg hem efter en otrolig seg dag! Haft redovisningar idag från 8-16 om olika arbetsplatser och deras problem kring ergonomi. Men nu är termin 5 officiellt avklarad. Alla uppgifter inlämnade, om det inte blir någon komplettering då förstås. 

Har skickat iväg massa email som jag har tänkt på i flera dagar så nu kan jag checka av det från listan samt flera andra grejer också, Vilken underbar känsla då allt börja falla på plats och listan blir kortare och kortare. Nu kan man börja lägga fokus på projektplan och examensarbetet och däremellan ansöka om stipendium. 

Ikväll blir det ett välbehövt bad och sen film!

En bild säger mer än 1000 ord







torsdag 14 januari 2016

3 dagar kvar

Läget är så gott som oförändrat förutom att veckan närmar sig sitt slut för varje timme som går! Idag har jag suttit framför datorn i ca 10h och skrivit ihop en redovisning för morgondagen, skrivit på projektplan inför examensarbete, skickat in stipendie ansökningar och skrivit lite på en inlämningsuppgift. 

Till det mera positiva i allt detta är att jag fick mitt visum till Australien igår så på kvällen passade jag på att boka flygbiljett för dom var väldigt billiga just nu. Så nu känns det faktiskt lite mer som att det påriktigt, att jag faktiskt kommer att åka iväg om mindre än fyra månader. Men samtidigt har jag inte riktigt tid just att reflektera över det men så fort jag känner att det börjar lugna ner sig tänker jag bara sitta ner och njuta av att planera vad jag ska se och göra då jag är där.
Igår fick vi också godkänt en del av projektplanen samt blev klar med en gruppinlämningsuppgift så det är två saker mindre på chechlistan, vilket självklart känns jätte bra! 


Såhär känns det ungefär varje vaken timme just nu! 

tisdag 12 januari 2016

2016

Funderar starkt på att återuppta bloggandet detta år eftersom jag tror att det kommer att vara ett väldigt händelserikt år och för min egen del tycker jag det är jätte kul att titta tillbaka på åren och läsa om vad man gjort, var man varit och vad man upplevt.
Men för tillfället är det extremt mycket kaos i och med att vi är inne på sista veckan i termin 5 med examinationer och inlämningsuppgifter. Samtidigt som vi ska fixa med det här så håller vi på med projektplan inför kommande examensarbete som ska göras nu sista terminen. Förutom det så är det planering inför Australien, det är ansökan och väntan på visum. Det är ansökningar för stipendium och många timmar spenderas framför datorn för att försöka hitta stipendium. Men då jag inte vet om jag kommer att kunna få stipendium så behöver jag ju jobba för att ha råd att åka till Australien så försöker slänga in så många arbetspass jag bara orkar, hinner och kan. Eftersom jag dessutom får min examen och legitimation i sommar så gäller det att försöka hitta jobb så det får man inte glömma bort i allt det andra.

Kan erkänna att jag aldrig suttit så mycket framför datorn som jag gjort den senaste veckan. Det är mail, personliga brev, research, telefonsamtal och massa annat hela hela tiden.

Men nu är det bara 3 dagar kvar på näst sista terminen och då kan jag äntligen checka av några uppgifter och kunna lägga all min fokus på examensarbete, Australien och jobb!

Så ska verkligen försöka skriva lite nu som då och det gör jag enbart för mig själv, för jag tror att det här kommer att vara ett år jag vill kunna se tillbaka på och minnas!

KRAM