onsdag 25 februari 2015

Praktik och träning

Känns som att jag för en gångs skull har hittat en balans med praktik och träning och det känns så otroligt kul. Sjukhuset jag är på har faktiskt två mindre gym just för personalen. Små gym men som har det man behöver så med lite påhittighet kan man få ihop ett riktigt bra pass! Eftersom vi slutar kl.15 så går jag alltid dit direkt vi slutar o sen är jag hemma lite efter kl.17. Sen får jag varva lite med löpning med Jakob förstås eftersom kondition är något jag verkligen vill satsa på nu. Men eftersom jag har en så ypperlig tillgång till gymmet nu så passar jag på med lite styrketräning också. 

Igår hade vi utbildningsdag på sjukhuset, alla fysio- och arbetsterapeuter fick åka på en föreläsning om empati och empatitrötthet. Kände själv att jag fick ut otroligt mycket av gårdagen, fick med mig mycket funderingar och tankeställare inför framtiden, så tummen upp för gårdagen.

Samtidigt som jag har varit på praktik har jag liksom lagt allt som har med skolan att göra åt sidan för o bara njuta några kvällar, men nu börjar det kanske bli dags att börja fundera på uppgifterna som vi har så att man inte behöver stressa med dom i sista minuten. Men det är så skönt o bara njuta, känns nästan som att man nåt liknande förlängt "vår"lov. 

Men nu är det sent så dags att packa för imorgon o sen sova! 

torsdag 19 februari 2015

Löprunda

Blev en löprunda efter jobbet idag också, väldigt skönt måste jag säga. Nu är det bara en dag kvar på denna vecka o så är det helg. Men helg betyder för tillfället jobb för mig. Ska jobba både lördag och söndag kväll o nästa vecka blir det mera jobb på helgen. Kan ju ärligt säga att jag verkligen längtar till lönedagen i Mars ;)

Annars så är skid VM i gång! wuhuuu! Flera på jobbet som ska åka upp till Falun i helgen, vore jätte kul o åka men inte den här gången tyvärr.. Så dom kommande dagarna så är det SVT PLAY som gäller för mig på kvällarna i och med att längdåkning oftast visas på dagarna. Får bara vara försiktig så att man inte hör resultatet på vägen hem.

Ännu hungrig efter löprundan så ska ta o fylla på med lite bränsle nu så det inte blir för nära natten.

måndag 16 februari 2015

Tillbaka på praktik

Tillbaka på sjukhuset i Skövde för min andra praktik och denna gång ska jag spendera 5 veckor på Neuro/ Rehab. Kommer bli så otroligt spännande och roligt. Har redan fått lite "hemläxa" tills imorgon, det är lika bra att kastas in i de saker man är osäkra istället för att skjuta fram det. På så vis lär man ju sig bättre och fortare.
Efter praktiken åkte jag via biblioteket för o låna en bok åt mig. För nu, för en gångs skull, kan jag läsa nåt bara för att jag vill inte för att jag måste lära mig till en tenta osv, så otroligt skönt!

Tada! Se vad jag ska sätta mig in i nu kommande veckan. Detta är vårens projekt så det är lika bra att läsa på att jag kan behöva veta innan det blir aktuellt att börja öva praktiskt. Längtar så förbannat tills dom får bortsopat all sten från cykelvägarna och förstås tills jag köpt utrustningen som jag behöver. 



Idag var Jakob ganska gullig o väntade på mig så vi åkte hem tillsammans och då vi kom hem bestämde vi oss för att, hör o häpna, ge oss ut o springa. Så det blev en 5km länk, händer ju inte alltför ofta men det vore ju bra om vi skulle tillsammans nu börja dra iväg varandra o få in någon sorts rutin. Men det var väldigt skönt o dessutom kul o kunna göra det ihop. 

Helgen var annars ganska händelserik. I fredas så hade vi några timmar i skolan på förmiddagen o sen på eftermiddagen åkte ca 20 personer från klassen och spela beachvolley på ett ställe i Göteborg. Vi hade hyrt 2 banor i 2 timmar o det var så jvla roligt! Det kommer vi definitivt att göra om. Efter spelandet åkte jag o Sofia hem till Annie o Frida, där blev det tacos o lite annat smått o gott till efterrätt. Mot kvällen skulle de vidare till en klasskompis dit flera skulle men jag bestämde mig för att åka hem vid 21 för jag skulle upp o jobba nästa dag. 
Så på lördag blev det först jobb 8-17 o sen snabbt hem o gör "alla hjärtans dag" middag med Jakob. Så det blev en lugn o mysig kväll framför tv:n med massa god mat o lite chokladfondue till efterrätt. På söndagen fortsatte lugnet för kl.15:45 skulle jag o jobba igen o då jag kom hem vi 22 så var det bara att göra sig i ordning för morgondagen o gå o lägga sig :)






torsdag 12 februari 2015

Shopping

Idag efter skolan blev jag bjuden på lunch hos Ulrica o sen åkte vi till Kinnarps presentshop. Där blev det lite fynd för min del. Hittade en röd klänning för 100kr och några vita söta burkar till köket. Har fått lite dille på dom, har redan två stycken i badrummet. Men ibland måste man få unna sig. Jakob hade även haft lite besök av sin gudmor idag som hade med sig en så otroligt vacker tulpanbukett! Älskar att ha lite blommor hemma, händer ju inte så ofta man får njuta extra mycket då man väl har lite.




Annars så har vi bara en skoldag kvar imorgon eller ett seminarium på 1,5h o sen är det paus från skolan i 5 veckor. Men först ska klassen ha lite kvalitetstid och imorgon eftermiddag blir det beachvolleyboll. Kommer bli väldigt kul o ett bra avslut på kursen, får ju dessutom fira lite i och med att jag lyckades med tentan i tisdags. Men nu ska jag fortsätta kolla på min serie "Norges damer mot Falun". Sen blir det väl en promenad o lite träning på det.

måndag 9 februari 2015

Sista veckan

innan praktiken drar igång. Har ännu en praktisk tenta imorgon o sedan lite obligatoriska lektioner denna vecka men sedan är det klart. Då slipper jag åka till Göteborg på 5 veckor, kommer självklart åka o hälsa på tjejerna men det blir ju inte dagligen! Ser så fram emot den här praktik perioden med både mycket nervositet och spänning. 
Idag har det varit pluggdag på hög nivå. Egen träning idag på skolan från 8:30-14:30. Kom hem vid 16:30 o mellan 18-21 så var Ulrica här o vi gick igenom allt praktiskt en gång till. Måste ju påpeka att jag dessutom pluggat på tåget fram o tillbaka också! Så om inte det här sitter imorgon nu blir jag på riktigt ledsen! 

Det är förresten 9 Februari idag o det verkar som att våren är på väg till Göteborg, fågelkvitter, värmande vårsol o sånt som hör våren till anlände idag så får se då. Måste ju erkänna att det är ganska mysigt med att åka ner till Göteborg under dagarna då vädret är så o sen får åka hem till vintriga Falköping igen till kvällarna! 

Men nu ska jag göra mig klar för natten o vakna upp till en ny dag. Denna vecka kommer bli fantastisk! Det har jag bestämt :) 

måndag 2 februari 2015

Dagarna rullar på o det känns bra!

Varit mycket nu dom senaste dagarna. Mycket o läsa till skolan, rullstolsträning (en av de jobbigaste sakerna jag prövat), jobb, kalas (förberedelser inför det), fest för vännerna i lördas, mera skolarbeten. Kommande dagarna är det skola, jobb o tentaläsning som gäller! Men av någon konstig orsak så får jag mycket mera energi till skolan då jag får jobba, är så otroligt skönt o kul att få jobba lite ibland o bara få stänga av tankarna på skolan o fokusera på jobbet :) Märker att jag behöver lite jobb för att orka med skolan, Jakob har själv kommenterat hur bättre humör jag är på då jag får jobba lite, fast det ibland blir långa dagar.
Måste även säga att nu har vi fått ut alla tentor från termin 3 och alla var godkända vilket betyder att jag nu är officiellt klar med tredje terminen aka HALVA UTBILDNINGEN! :D Så otroligt skönt, hittills har allt gått så fort så om det fortsätter i samma takt så är jag ju snart legitimerad fysioterapeut! Men först ska jag ha lite fler praktikperioder och min andra börja faktiskt om två veckor, då blir det 5 veckor på neuro rehab på sjukhuset i Skövde. Kommer bli en spännande och utmanande period, mycket o se fram emot.

Men nu är det dags o packa för morgondagen o se leta mig till sängs så gonatt från grannlandet i väst!