tisdag 25 juni 2013

måndag 24 juni 2013

Pictures


Här kommer lite bilder från Kryssningen :)
















söndag 23 juni 2013

Midsommar 2013

Midsommar firades iår i Falköping hos Jakobs bror. Tog tåget 10:50 på fredasmorgon o åkte iväg till Falköping, där gick vi sedan ti Adam, Jessica o deras dotter Tuva, som fyllde 3 år så då blev det lite presenter innan  vi gick ut o gå. Medans dom andra gick för att äta lunch så gick jag o Jakob upp på berget , va upp i ett utsiktstorn, sen o hälsa på djuren i djurparken, "Josefine, 5 år igen" :D Sen gick vi o  åt lunch på ett ställe där dom senare skulle resa midsommarstången o dansa. Kan inte få en mer svensk midsommar än det, Så där satt vi några timmar o umgicks o kolla på då alla barnen med föräldrar dansa runt stången. Sen då Adam o dom också varit där en stund återvände vi till dom för att göra oss i ordning innan resten av gänget skulle komma. Skulle bli ca 7pers, slutade med att vi va 22 st. Så blev en trevlig kväll med gott sällskap o massa god mat, hade köpt nypotatis, sill o så gjorde vi grillspett o en jätte god sallad :)
Blev dock inte så sent, för Jakob skulle ju jobba på lördagsmorgonen så vi tog tåget tillbaka ca halv 2.
Sen efter att ha sovit ut på lördagen steg jag upp full med energi o började stor städa lägenheten, för det behövdes verkligen. Så då Jakob kom hem ca 18 tiden så var stället fläckfritt o maten just tagits ur ugnen, POÄNG till mig ;) Sen blev det mys o filmkväll resten av lördagen.
Idag var det arbetsdag för Jakob igen, själv spendera jag morgonen med att kolla på "Modern family", sen ca 13 tiden så slutade det regna o solen kom fram o då bestämde jag mig för att gå på långpromenad. Först gick jag ca 3,4km o sen sprang jag hela 4,3 km utan att stanna! Är jävligt nöjd, tränar i princip aldrig kondition o kan inte ens komma ihåg när jag sprang senast så får verkligen vara nöjd! Sen då jag kom hem så kände jag mig på så topp så åkte vidare till gymmet där jag körde ett grymt pass. Avslutade med avslappnade stretchning o lite bastubadande. Sen medan jag väntade på att Jakob skulle komma hem så blev jag extremt sugen på pannkaka så denna söndag blev det pannkaka till middag ^^ Så nu har vi ätit gott o kollat lite film, men nu börjar min ögonlock kännas ganska så tunga så jag tror jag skall börja avsluta här, har en lång arbetsvecka framför mig. Är förstås ledig på dagarna nu mån-tis så länge jag inte blir inringd o jobba lunch. Så jag hoppas på sol o mera sol så jag kan vara ute! Men hoppas alla hade en bra midsommarhelg, det hade jag iaf!

/ Josefine

Kryssningen

Har inte alls hunnit uppdatera min sida nu dom senaste veckorna, men kan väl börja med vår kryssning vi åkte på förra tisdagen 18.6-19.6! Var så otroligt härligt att få komma bort, bara jag o älskling. I och med att vi båda haft en otroligt lång arbetsdag innan så var vi ganska så trötta så det blev en lugn kryssning. Båten åkte ut från stockholm kl.18 o då bara satt vi o njöt av Stockholms skärgård o drack goda drinkar, sen blev det stor shopping på tax free, bestämde oss för att bunkra upp med lite smått o gott, allt var ju så billigt. O då hade Birka "Handla för 800kr o få en gratis kryssning" o den summan var ju inte direkt svår o komma upp till. Så det blev en ny kryssning för oss som vi måste använda innan 28.8. 
Sen gick vi o åt buffè där även alkohol ingick, inte så dåligt. Så där satt vi en bra stund o jag fick äta min midsommarmat, sill o fisk o nypotatis! Sen gick vi ut på däck för att kolla på solnedgången, så där satt vi o myste tills båda blev så trötta så vi bestämde oss för att gå o lägga oss. 
Sen vaknar vi båda två kl.3 av att det spelas hög musik utanför vårt rum o självklart har VI högtalaren utanför VÅR dörr! Där spelade dom dansbandsmusik fram till kl.7 på morgonen då vi anlände till Mariehamn. Vi bestämde oss för att stiga upp o gå o kolla lite på mariehamn för att sen gå o äta en ordentlig frukost. JAG ÄLSKAR BUFFÈ FRUKOST, BÄSTA SOM FINNS! Så där satt vi ett bra tag, så att jag fick gå flera gånger. 
Sen blev det återbesök på taxfree, jag ville ha en ny parfym o då blev Calvin Klein "Shock for her" 


Köpte även en refill flaska. Man fyller den med sin parfym så är den lätt o ta med istället för hela parfym flaskan, definitivt min nya favorit, ryms med överallt :) 



Sen tog vi det lugnt resten av färden, satt o njöt av skärgårdsutsiken o det fina vädret! 
Båten anlände till stockholm 15:45 o då var det bara att hoppa på bussen som körde till Mariestad o därifrån blev vi upphämtade av hans mamma. Två underbara dagar med Jakob, ser fram emot vår nästa  kryssning i höst ^^  Ska även ladda upp lite bilder bara jag får dem överförd från kameran. 

torsdag 13 juni 2013

Tankeställare



Hittade detta på facebook, har läst det flera gånger innan men det är verkligen värt att minnas, att tänka på ibland. Det ger en liten tankeställare! 

"När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade; -Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän."

Liseberg

Igår spenderades hela dagen på Liseberg med älskling, fick även sällskap några timmar av hans en arbetskompis på sommarland. Var en riktig super dag faktiskt! Fick åka massa roligt, o iom att jag köpte min biljett online dagen innan så fick jag tre expresspass, så att man får gå i dom snabba köerna istället, o då fick även Jakob o Johan tre var. Skulle ju varit så dumt om bara jag kunde använda dom,  såå det va bra service ;) Sen då vi åkt alltihop så bestämde jag mig för att pröva lyckan o spela lite, vilket gick mer eller mindre åt helvete. Medans jag stod o tog ut pengar så sket en jvla mås på min arm :O Så det var väl där min otur började! Så inget godis o inget kramdjur åt Josefine :( Sen då klockan var  ca halv 9 gick vi och träffade Jakobs halvsyster Elin o hennes pojkvän Joakim på ett väldigt mysigt uteställe. Så där satt vi o drack lite vin o hade det jätte trevligt innan jag o Jakob fick åka tillbaka till centralen för att ta 23 tåget hem. Så efter en lång dag med mycket ståhej så kom vi hem lite efter halv 1 och båda var så trötta så vi somnade no genast vi la huvudet på kudden :)
Idag då så är jag ledig igen, har varit på fotmassage. Måste få unna sig lite lyx också ibland o nu sitter jag bara o kollar flyg till thailand för dec-jan! Vi har lite fundera på att åka o fira jul hemma i Finland iår o sen skulle vi åka vidare till Thailand efter jul och spendera några veckor där. O så fick vi höra att Elin o Joakim ska vara där över jul o nyår så det skulle ju passa perfekt! Så nu sitter jag o drömmer mig bort o hoppas att denna dröm/plan går i uppfyllelse!

Ännu en god nyhet, fick ett mail från högskolenämnden för någon dag sedan. Så då fick jag reda på att jag har behörighet att kunna börja studera i höst! Så nu är det bara o vänta på antagningsbeskeden som kommer nån gång i Juli, spännande! :)

Allt känns så otroligt bra för tillfället!

/Josefine

tisdag 11 juni 2013

Skönt att vara ledig

Igår jobbade jag bara kväll så hade hela dagen att göra nåt. Började med en klippning 9:30. Blev väldigt nöjd men ska nog vänta o se hur det ser ut efter första duschen innan jag säger för mycket. Sen gick jag en tur på stan o köpte lite sommarkläder, toppar o sånt. Efteråt gick jag hem o åt lite lunch för sen gick jag o träffa Louise och i och med att det var så fint väder så bestämde vi oss för att gå o sola. Så vi gick ner till parken o låg där några timmar, very nice! :) Sen blev det jobb kl.17 så det var min måndag. Var en bra dag.
Idag är jag helt ledig och även imorgon o då ska jag o Jakob åka till Liseberg :D wihuuu! Så nu har jag köpt biljett, sen ska jag gå o köpa tågbiljetter. Ser såå fram emot imorgon, kommer bli AWESOME ! 
Men idag då ska jag gå o boka tid för fotbehandling, var en kvinna som kom in till jobbet med rabattkuponger till hennes ställe så man måste ju passa på. Har ju ganska slitsamt jobb, speciellt för fötterna så nu ska jag unna mig lite lyx för en gångs skull! Sen får jag se hur resten av min dag blir. Men det är väldigt fint väder så blir no att gå ut iaf, kanske gå till parken o läsa min bok. 
Ha en bra dag allihopa! 


/ Josefine 

söndag 9 juni 2013

Dagar som denna tycker jag om!

Vaknade ganska tidigt imorse eftersom Jakob gick o la sig redan halv 9 på kvällen. Men det var nice, åt frukost i lugn och ro. Sen åkte vi iväg till Tranum där hans pappa har ett torp på landet. Vädret var fint så vi spendera dagen där, kastade frisbee o lite amerikansk fotboll. Härligt o bara ligga ute o sola, prata med varandra om allt och inget :) sen åkte vi o köpte milkahakes för att sen åka vidare och storhandla. O nu sitter vi hemma, mätta o belåtna o kollar på lifeguards at bondi beach. More days like this please! 

torsdag 6 juni 2013

Sveriges Nationaldag

Har det varit idag, kan väl inte påstå att man firat det direkt! Fick iaf var ledig idag, inte Jakob då för nu har han börjat sitt nya jobb på skara sommarland så nu blir det lååånga dagar för honom. Så nu hoppas jag själv på att jag inte jobbar så mycket kvällar o så för i så fall kommer vi knappt att hinna se varandra.. Men om två veckor åker vi på kryssning tillsammans, ska bli så kul att komma bort bara han o jag!
Som sagt, var ju ledig idag så gick först lite på stan idag o försökte hitta lite kläder till sommaren men nee-e :/ blev istället lite solkräm. Sen tog jag med mig en bok o lite musik o gick ner till parken, där jag låg o solade några timmar innan jag gick hem o kollade några avsnitt Desperate housewives. Sen städade jag lägenheten o diskade, för nu blir det låånga dagar för båda jag o Jakob så ingen av oss lär varken orka eller hinna med sånt! Men nu ska jag gå o lägga mig så jag kommer upp imorgon. Tänkte jag skulle laga mat så att Jakob har till kvällen då han kommer hem.

/ Josefine

tisdag 4 juni 2013

4 Juni 2013

Så nu är vi inne i juni, tiden går så otroligt snabbt. Äntligen har vädret blivit bättre mera sol o mindre regn så det känns bättre :) Blev en lång vecka förra veckan, men fick va ledig söndag o månda så då fick jag passa på o vila ut lite så nu blir det ganska mycket jobb denhär veckan också men sen nästa vecka blir det ganska så lugnt o då kommer dessutom två kompisar från Californien (Som är i Sverige över sommarn), så dom kommer till Skövde ons-tors o både jag o Jakob är lediga då så får åka o hitta på nåt med dom då!
Ikväll ska jag o Jakob gå o kolla på nya "fast and furious". Kom ihåg att jag fortfarande har kvar min biobiljett som jag fick från Subway så tonight MOVIE TIME AND SNACKS!