torsdag 28 augusti 2014

Vecka 1

Första skolveckan är förbi o det har varit en mjuk start med bara 3 skoldagar. Kursen för tillfället är Neurologi så vi får lära oss om olika neurologiska sjukdomar o skador såsom Stroke, MS, Parkinsons, Demens m.m. Mycket som skall in på dessa två veckor, men det är så otroligt intressant o kul så det underlättar mycket! Idag åkte jag hem tidigare, lyckades bli förkyld imorgon, helt oväntat o pang på! Hoppas det går över lika fort som det kom för jag har inte tid att bli sjuk.. Men är ledig imorgon så då är det vila o plugg som gäller!

Igår var jag ledig o hade tillgång till Adams bil hela dagen för han är bortrest så passade på att skriva en lista på allt som vi tänkt skaffa den senaste tiden men som krävs att vi åker till Skövde så igår blev det en heldag i Skövde. Köpte lite nödvändigheter + en grön stor växt till vardagsrummet som vi länge velat ha! Köpte även en självbevattningskruka så ska plantera om den idag. Efteråt åkte jag ut till Tranum för att plocka lite äpplen så att jag kan göra mos, men kom idag på att vår frys är överfull så hade inte riktigt tänkt igenom det här men det löser sig :) På kvällen sen slog förkylningen till som en käftsmäll så då var det bara soffan som gällde för resten av kvällen, aldrig varit med om att det gått så fort. Ingen förvarning som ont i halsen utan allt verkligen på en gång..

I helgen har dom matfestivalen i Skövde så bara jag mår bättre så tänkte vi åka dit o kollar vad dom har att erbjuda det här året :)

torsdag 21 augusti 2014

Torsdag

vilket betyder att den här veckan börjar närma sig slutet. Har fått ganska mycket gjort idag. Gjort en utbildning för jobbet så nu har jag lite mera kunskap om Svenska spel, så att jag kan göra ett bättre jobb i spelbutiken. Har även cyklat till stan, där jag hittade en kruka för ynka 13kr till mitt fikus träd o var dessutom tvungen att köpa ett anteckningsblock inför nästa vecka så har spenderat eftermiddagen med att skriva av anteckningar för kommande två veckor. Brukar kalla mig lite old fashion då det kommer till skolan, tycker inte alls om att ha anteckningar på datorn utan vill ha dom på papper så att jag kan läsa o kolla igenom dom utan att behöva släpa med datorn överallt. Skulle säkert vara lättare att skriva ut dem, men har märkt att jag lär mig otroligt mycket av att bara skriva ner allt en gång så därför har jag valt att göra såhär. Förutom detta har jag även fått tvättat 3 maskiner med kläder som nu är på tork. Efter att ha haft lite paus o kollat på tv så ska jag nu fortsätta o skriva av anteckningarna :)

Have a happy thursday!

onsdag 20 augusti 2014

Regn o regn!

Vaknade inatt av riktigt åskväder, rummet till och med lyste upp då det blixtade. Så fick ligga o lyssna på det en stund tills det åskvädret hade dragit vidare o vi kunde somna om. Sen då Jakob steg upp för att åka iväg till Skövde så ösregnade det o åskan var tillbaka så det kändes inte alltför roligt att han åkte iväg meen det gick bra :) 
Själv ska jag jobba idag 12-21:15, kan ju hoppas att regnet har lugnat i sig då man ska promenera bort. 

Igår köpte jag mig en elektrisk fotfil :D Har lite problem med förhådnader under foten o det blir aldrig bra med en normal fotfil så jag bestämde mig för att pröva på Scholls nya velvet smooth. Hade en 50% rabatt kupong till ett apotek så passade på o köpa den där så att jag kunde få den lite billigare. Har inte hunnit använda den ännu men ska berätta sen vad jag tyckte :) 



Ha en bra onsdag! 

måndag 18 augusti 2014

Dille...

..på gröna växter är något jag har fått på sistone! Tycker det gör ens hem så mycket mera hemtrevligt o mysigare. Så istället för att gå på shopping på min lediga dag har jag gått på växt sökning och faktisk hittade två gröna små bollar ^^ Så nu känns vårt sovrum direkt mycket mysigare. Får se vad jag hittar nästa gång, överst på önskelistan är en aloe vera!
Förutom mina växter har jag spenderat dagen på soffan medan det regnat var o varannan timme. Är ju ledig en vecka nu om de inte ringer från jobbet förstås o de väntar ostadigt o regn varje dag så har bestämt för att kolla alla avsnitt från Gossip Girl :D från början till slut. 






Hoppas alla får en bra vecka!  

lördag 16 augusti 2014

Jobb

Har haft mycket jobb på sistone så har varken hunnit eller orkat sitta mig ner vid datorn.. Mina dagar har i det stor hela sett ut så att jag börjat morgonen med ett avsnitt av Grey's anatomy o Private Practice o sen åkt iväg till jobbet. Då jag kommit hem på kvällen har jag bara ätit nåt o umgåtts med Jakob innan läggsdags för att sedan upprepa detta nästa dag ;) Men nu har jag bara en dag kvar på jobbet, åtminstone så som jag är schemalagd. Sen blir det ledigt en vecka innan skolan börjar så då hoppas jag på lite timmar iaf.
Jakob jobbar sista dagen på Skara sommarland imorgon o sen återgår han till jobbet som elevassistent. Jag tycker iaf att det ska bli skönt att återgå till lite mera normala rutiner där han jobbar mån-fre, samtidigt som jag är i skolan om veckorna :) Men nu ska jag mysa ner mig i soffan medans det regnar där ute o kolla på friidrott i väntan på att älskling kommer hem !

Hoppas alla får en fin helg :)

onsdag 6 augusti 2014

Uppdatering

Denna dag resulterade i den absolut mest oproduktiva dag på lääänge! Samvetet har pendlat lite åt olika håll så har fått intala mig själv att det är okej med en sån dag ibland :)


THIS IS ME TODAY

Ledig

Ledig idag o vädret är faktiskt helt okej, ca 19 grader vilket är så otroligt skönt! :) Kanske tar en lång promenad sen om jag känner för det, men annars blir det en lugn dag. Kommer bli mycket jobb nu i två veckor så bara o vila då man kan :)

Ha en bra dag!

Skolan börjar om mindre än 3 veckor.. Inget jag ser fram emot men ska bli kul o träffa klassen igen :)

söndag 3 augusti 2014

Regn, åska, sol, regn, åska, sol

Så har dagen sett ut idag, vaknade kl.7 av världens spöregn, sprang ut för o rädda mina blommor. Sen vaknade vi igen vid 10 av åska. Förmiddagen idag spenderades i soffan för o kolla film. Sen då klockan var 3 så lyste solen o molnen verkade ha försvunnit så vi for ut med motorcykeln till ett ställe nära Ulricehamn där vi stannade o åt lite glass. Mitt i allt blir börjar himlen bli mörk så vi hoppar på cykeln o åker hem. Annars är jag en som tycker om blixt o dunder men det här med att köra motorcykel o det blixtrar runt omkring en, NOT SO NICE!
På hemvägen ser vi plötsligt flera bilar som stannat i båda riktningar o då vi närmar oss så ser vi tre iller ungar som har "parkerat" mitt på vägen. För att göra situationen ännu bättre så hörs brandbilen komma, så då de kommer fram springer en brandman ut o försöker sparka lite snällt på ungarna så de ska flytta på sig o då kommer mamman rusande o flyger på brandmannens ben så han springer in i bilen tillbaka.. Då gasar Jakob med mcn o skrämmer iväg två av dem ner i diket. Under denna tid så har ännu en brandbil kommit, den första brandbilen lyckas köra förbi men då den andra ska köra om springer illrarna rakt mot bilen. Nåja vi lyckas iaf köra om o komma hem tryggt, våta men tryggt :D Tyckte dock att ett det var ganska komiskt hur en liten illerfamilj kunde orsaka trafikstopp o dessutom hindra att brandbilarna kunde köra om.  
Vi har ännu hunnit på bio ikväll, Jakob kom o fråga om han fick bjuda mig på bio för de skulle visa "Guardians of the Galaxy" här i Falköping. Så efter mycket strul o tre omstarter av filmen drog den äntligen igång. All åska hade tydligen strulat till det ^^
Så det var min lediga söndag, hoppas alla har haft en bra dag o helg :)

fredag 1 augusti 2014

Typiskt!

Dagen då jag äntligen inte har stängningspass på jobbet och slutar redan kl.16 så har Jakob dessutom något extra på jobbet så han kommer hem extra sent, typiskt! Men jag har hunnit prata med mamma ikväll, kollat grey's anatomy o private practice. Länge sedan det har varit sånt här väder o jag inte orkar gå ut, så jag har plockat o ordnat lite här hemma, diskat o nu har jag två bröddegar på jäsning. Håller tummarna att det blir bra, skulle verkligen vilja försöka börja baka eget bröd, skulle vara trevligare o veta vad man stoppar i sig.

Nu ska jag gå o kollar till degarna o snart börja  baka mina semlor :D Show u pics later!