lördag 25 januari 2014

Kort summering av senaste veckan.

Förra lördagen var det som sagt tenta + tentafest med klassen som var jätte kul! Sen hade vi EN HEL dag på oss att vila upp innan den nya terminen och kursen startade på måndag. Sen blev det 3 extremt långa dagar i skolan och mycket fysiskt. Denna kurs ska vi lära oss att sätta ihop ett gruppträningspass själva så det har blivit mycket övning på det.
I torsdags fyllde mamma år och på fredag var det älsklings tur, hela 24 år. Så igår blev det en kort skoldag och sen hem o städa o göra i ordning för släkten som skulle komma över på tårta o kaffe.
På torsdagen började jag förresten på crossfit här i Skövde. Det var ett lite lugnare pass så det passade mig ganska bra för efter lite uträkning så kom jag fram till att mitt träningsuppehåll blev hela 2 mån. Tror faktiskt jag aldrig haft uppehåll så länge, inte vad jag kan minnas iaf. Men nu ska jag satsa på crossfit och hoppas på att det är blir bättre. Så idag var jag på VÄRLDENS dödspass, Jakob hade förberett mig att det skulle bli tufft men det var en underdrift, har antagligen inte tagit i så jvla hårt sen jag spelade fotboll vilket är typ 6-7 år sedan. Så efteråt var jag kritvit i ansiktet och var tvungen att lägga mig ner, men efter en stund då färgen började komma tillbaka så kunde jag ju faktiskt erkänna att det var riktigt kul för det var faktiskt.
Så ikväll är det soffan som gäller för jag känner att jag förtjänar det! :D


En liten videosnutt på vad crossfit egentligen är så ni förstår lite vad jag ska börja med. 


fredag 17 januari 2014

Rekord

Har med största sannolikhet slagit personligt rekord i antal h tentaplugg idag! 10:15-22:20 med en par 30min pauser. Såå får hoppas det gjorde sitt o att jag kan känna mig något sålunda nöjd imorgon då jag går ifrån skrivsalen! Sen blir det Kalas ;) sista dagen på termin 1 och det ska firas med klassen! 

Hoppas alla får en bra helg 

tisdag 14 januari 2014

Kunskapscentrum för hälsa och prestationsutveckling

Idag har vi spenderat hela dagen på kunskapscentrum för hälsa och prestationsutveckling i Göteborg.
Det är ett center där man kan testa i princip ALLT som handlar om kroppen, fysiologi o annat liknande. Både elitidrottare, privatpersoner och landslag brukar hålla till där. Fick testa utrustning för flera miljoner kronor, det är verkligen helt stört vilken utrustning ock teknik det finns idag! Det är väl ingen överraskning men dom man själv får se hur de verkligen fungerar så inser man hur otroligt det verkligen är. Så det var en super kul dag och väldig intressant och det öppnade mina ögon ännu lite mer med vad man kan jobba med :)
Så nu ska jag försöka plugga lite några timmar o sen kanske unna mig nån film ikväll, är ledig imorgon så, men då fortsätter jobbsökandet. Wish me luck!

J

måndag 13 januari 2014

Månda = ledig dag

Ledig idag, skönt efter efter helgen måst jag erkänna, hinner vila upp sig lite för att orka va i skolan imorgon o på torsdag innan vi har tenta på lördag. 
Började morgonen med att gå till Jakobs mamma på frukost, satt o pratade ganska länge o sen begav jag mig ut på lite jobbjakt. Försöker hitta ett extra jobb nu under våren så att jag kan jobba lite helger och kvällar. Blir inte direkt lätt o hitta jobb men det är bara o försöka så hann va ju till 12 men då är det lunch o då är alla chefer borta så får åka iväg pånytt på onsdag för då har jag till och med tillgång till bil så det underlättar :) 
Men nu ska jag själv äta lite lunch o sen plugga lite. 

Ha en bra dag! 

Bane

Han är duktig på att måla, sambon min :) 
Bane från Batman


söndag 12 januari 2014

O så var det söndag kväll

Helt otroligt hur snabbt den här helgen har gått. På fredagen var jag som sagt ledig men då skulle vi ha besök av Jakobs bror o typ 10 personer från hans klass som blev examinerade på fredag så vi lånade lite ut vår lägenhet så att dom skulle få vara någonstans o dricka lite skumppa innan dom gick till skolan. Så då var det bara att stiga upp o städa, hinna göra några ärenden o så. Sen åkte vi också på hans examination. Halv 7 tiden tog jag tåget till Gtb, till Ida. Var tvungen att sova i Gtb för vi hade skola på lördag 9-16 o tåget till Gtb kom först kl.9 så det kunde jag inte ta.
På lördag spenderade halva klassen på ett rehabiliterings gym o lärde oss hur man tränar rätt och olika system för att träna musklerna maximalt och verkligen trötta ut dom. Självklart fick vi själva också göra allt detta så man var gaaanska så slut i kroppen i och med att jag inte tränat på några veckor.Men fast det var en lördag så var det jvligt rolig pch intressant dag o man lärde sig ganska så mycket.
Men var tvungen att gå lite tidigare annars skulle jag ha blivit tvungen att vänta i gtb i nästan 2h och det hade jag inte lust med iom att vi hade Adams examensfest att gå på. Så det var bara att ta tåget till Falköping, göra sig iordning o sen var det fest :D Så efter en väldigt kul kväll igår så var det bara soffan som gällde idag. Vi sov ju vi adam så på eftermiddagen åkte vi o kollade på en film Captain Phillips, en verklighetsbaserad film som handlar om ett amerikanskt fraktfartyg som blev kapat av somaliska pirater. Otroligt bra film, spännande och verkligen super bra, det var inga trötta personer i soffan längre, alla var så in i filmen!
Men nu är vi hemma i Skövde tillbaka, så ska försöka kolla igenom lite vad vi har till tentan på lördag men sen blir det nog bra soffan igen tills sängen kallar. LAZY DAY, YES INDEED!


Trailern till Captain Phillips.  

torsdag 9 januari 2014

snacks + film

Äppel med kanel och fast and furious 5 :)



Hemma

Blev att stanna hemma idag, efter att ha varit uppe i en timme o höll på att göra klart lite mat till skolan fick jag världens värmevallning eller vad man ska kalla det och började må så otroligt dåligt. Satt mig ner o vilade men började aldrig må riktigt bra så beslöt mig för att stanna hemma. Det är såna här gånger som det är lite jobbigt att pendla till Gtb, inte så kul att börja må dåligt på tåget eller då man är i Gtb i o med att då har man en 1,5-2h resa innan man är hem. Ska försöka plugga lite hemma istället.

Hoppas alla har en bra torsdag!

onsdag 8 januari 2014

Taggad

Idag fick vi schemat för nästa termins första kurs som börjar 20.1. Tror det kommer bli en otroligt bra kurs, kommer att börja med bl.a gruppträningspass och bassängträning, alltså väldigt mycket praktiskt! Blev verkligen supertaggad! Vi har även fått tentaschema för hela våren o vi har tenta 14.2, 4.6 aaaand that's it :D Kanske nån praktiskt tenta förstås, återstår ju att se men känns så otroligt skönt med en lugnare termin där vi har mera praktiskt än teoretiskt! Passar mig tusen gånger bättre.
Och som sagt, sista tentan 4.6 vilket betyder att långbesöket hem till Finland blir någon dag efter det :) Efter en ganska så hängig dag igår så känns allt idag såå mycket bättre, ser verkligen fram emot våren.
Glömt att berätta att vi bokade biljetter till Turkiet medan vi var i Finland, så 5:e Mars så möter jag upp med familjen i Istanbul för att gå på lite festligheter! LÄNGTAR :)


TURKIET 5.3-10.3 

tisdag 7 januari 2014

Årets första skoldag

tog vi oss igenom. Jag kände mig väldigt vilsen och hade svårt o hänga med, det är farligt att va ledig i 2 veckor men skönt ha det varit. Men som tur var det en kort dag så var hemma redan halv 3. Ska försöka hinna skriva av allt från de dagarna som jag missade o även öva på lite matte så att det hålls i minnet. 
Annat roligt som händer då man är ledig, dygnet blir upp o ner! Så ikväll hoppas jag på lite sömn istället för att ligga vaken i flera timmar och det blir ju definitivt inte bättre då man ligger och tänker på att man måste somna så fort som möjligt för att hinna sova innan man ska upp igen. 

Sitter som bäst o kollar på en ryggsäck åt mig själv, har väl aldrig riktigt varit en ryggsäckstjej men har väl insett hur mycket bättre det är för rygg o axlar iom att man ska släpa på den hela dagen till och från skolan. Fick lite julklappspengar så jag tänkte köpa mig en riktigt ordentlig och bra ryggsäck som jag kan använda till mycket o ha länge. 

Lutar lite åt en sån här men ska fundera på saken. 

Men nu ska jag göra lite skolarbeten så att jag har det ur världen. Ha en bra kväll!

måndag 6 januari 2014

året som varit och året som komma skall.

2013 är över o 2014 är här. De två sista veckorna spenderades i Finland med familjen och även Jakob :) Var planerat att vi skulle åka tillbaka efter en vecka men jag kände att jag inte var redo att lämna familjen redan då, så vi bestämde oss för att stanna en vecka till och fira nyår. Det kändes så otroligt bra att få umgås med familjen ännu en vecka i och med att jag träffar dom typ 2-3 ggr per år. Som enligt mig är alldeles för lite, önskade verkligen att jag bodde närmare så att det skulle gå lättare att hälsa på. Men har lite planer för sommaren så det längtar jag till.  
Men som sagt 2013 är förbi, kan väl inte påstå att det varit ett dåligt år, helt enkelt ett år med mycket ups and downs! Höjdpunkterna är absolut lägenheten som jag o Jakob fick, trivs så otroligt bra i den, sen på sommaren så var mamma o pappa på besök o vi åkte ner till Köpenhamn, på hösten kom jag in på sjukgymnastprogrammet i Göteborg och slutligen firades jul o nyår hemma med familjen o Jakob :)

Nu är 2014 här o jag ser fram emot detta nya år med stora öppna armar!  
 
LOVE 

Josefine