måndag 26 januari 2015

Wekend i Stockholm

Min underbara Jakob fyllde 25 år i lördas, så nu är han en stooor pojke. Jag hade sedan några månader tillbaka bokat in en överraskningshelg i Stockholm. Så efter mycket planering o lite hemligheter träffades vi på Skövde tågstation efter att han slutat jobbet. Där fick han reda på att vi skulle åka tåg till Sthlm. Jag hade då åkt hem efter skolan o packat till både han o mig. Jag var även o köpte lite "middag" till oss (Subway) att äta på tåget iom att vi skulle vara framme först vid 19. Efter "middagen" fick han en liten prinsessbakelse med siffrorna 25 på som jag beställt.
Tågresan gick bra o väl framme gick vi till vårt hotell som jag fyndat. Utmärkt läge bredvid Drottninggatan, nästan i Vasastan. Men vi var så trötta då vi kom dit så vi gick bara o köpte varsin sallad o åt på rummet, kolla film o sen gick vi o la oss.

På lördag började vi dagen med hotellfrukost, (Det absolut bästa med att sova på hotell). Dessutom väldigt bra frukost. Efteråt gick vi iväg till Östermalm, på jakt efter Tössebageriets Semlewrap! Denna nyhet lär ju ingen ha missat så vi kände ett starkt behov att passa på då vi var där. Då vi väl kom fram kom vi inte ens in i bageriet p.g.a den långa kön. Fick nr lapp 57 o det var nr 30 som betjänades :D Efter några minuter kom vi åtminstone in o då gick det relativt snabbt. Sammanfattningsvis var väl Semlewrapsen goda, i min smak lite för mycket mandelmassa o grädde så det blev lite för sött men det var en rolig grej o pröva! 
Efteråt gick vi till Saluhallen, såå mysigt o massa gott, dessutom fyllde den 125 år! Klockan tickade på så vi gick iväg mot gamla stan o hittade ett mysigt cafe där det blev lite god soppa till lunch. Efteråt promenerade vi upp längs Drottninggatan ända till vårt hotell där vi slappade lite o gjorde oss färdig för Jakobs födelsedagsmiddag. Hade bokat bord en vecka tidigare så jag hoppades verkligen det skulle vara en bra restaurang o vi blev minsann inte missnöjda! Kan inte komma ihåg när jag skulle ha ätit sån god mat senast. Restaurangmat är väl inte något som hör till våra dagliga budget så vi passade verkligen på den här gången o det var värt varje krona! 
Klockan 20 kom vi tillbaka till hotellet o då var det bara o ta varsin powernap för kl.00 skulle vi åka iväg till Tele 2 Arena på Jakobs huvudsakliga present, nämligen MMA-galan. Så där spenderade vi nattens timmar, grym stämning o en oförglömlig upplevelse. Detta gör jag gärna igen! Väl tillbaka på hotellet var klockan 4:30 så då var det bara godnatt, sova fram till 9:30 o sen upp o käka frukost. 

Jag hade pratat med hotellet innan så vi fick checka ut 14 istället för 12 så då hann vi tag det lugnt fram till att vårt tåg skulle åka 15:24. 

Summering av helgen: Helt fantastiskt roligt, mysigt och spännande. I och med att vi inte åker iväg så ofta på såna här saker gör att man uppskattar det desto mera då man väl kommer iväg! Dessutom är det så otroligt skönt att verkligen bara kunna stänga av alla tankar på skola, jobb o vardagen o bara njuta av nuet!


















söndag 18 januari 2015

Terminpaus

En o en halv dag mellan terminerna, underbart! Då är det bara o vila. Fick åtminstone tvättat massa igår o idag va vi på kaffe till Adam o Camilla men annars har det inte blivit mycket gjort. Känns så otroligt skönt att va klar med halva utbildningen, nu går det bara åt rätt håll! :) 
Imorgon börjar då en ny termin o en ny kurs, då har vi 4 veckor i skolan o sen blir det 5 veckor ute på praktik, hoppas verkligen jag får åka till Skövde igen, trivdes verkligen jätte bra o det är mycket närmare än till Göteborg. Då praktiken är slut så är det vår o bara någon månad kvar i skolan o sen blir det sommarlov o då åker jag hem till Finland i några veckor igen. Som det känns nu då man tänker på det här viset så tror jag att terminen kommer gå väldigt snabbt o det hoppas jag. Har även en plan för våren för min egen del som jag ser otroligt fram emot så det här ska nog bli bra det :) 

Men nu ska jag städa upp i köket lite o sen kanske ta ett bad och ladda upp inför imorgon! 

fredag 16 januari 2015

EN DAG KVAR!

Den här tidean är jag förhoppningsvis klar med min sista tenta för den här terminen vilket även betyder att jag är KLAR med termin 3! Sen blir det vila i 1,5 dag för på måndag börjar termin 4 o nästa kurs. Men då betyder det att jag är halvvägs genom min utbildning ;D Ser så fram emot att lägga denna termin (från helvetet) bakom mig o blicka framåt. Kunna få mera tid över för quality time med mig själv o Jakob, träna, jobba m.m!
På nyåret kom jag o Jakob överrens om ett nyårslöfte till varandra. Det här ska bli ett bra år för att VI SKA GÖRA DET TILL ETT BRA ÅR! Det är vi själva som styr över våra liv, vi kan lära oss att göra det bästa ur en situation, ta till vara tiden så som vi vill. Helt enkelt göra det som VI VILL och TYCKER om att göra :) Orsaken varför jag tar upp det här med nyårslöften NU är för att, för mig, känns det som att det nya året börjar imorgon då tentan är klar.
Har även lagt upp ett litet nyårslöfte för mig själv också. Har blivit mer o mer intresserad av det här med mental träning och jag tror personligen på att man vinner otroligt mycket med bara rätt inställning o rätt tankar. Självklart kommer man ha sina bottendagar ibland också men i det stora hela tror jag man har en stor fördel av att lära sig hantera saker mera positivt. Hittade en liten artikel med 7 punkter för hur man själv kan förbättra sin mentala styrka. Ganska mycket och läsa men jag rekommenderar det starkt, kan ju hjälpa någon att få ett nytt och hälsosamt perspektiv. Så varsågod, här kommer lite fredagsläsning.

Hur du kan förbättra din mentala styrka

1. Agera alltid som om det är du som styr det som händer

Det finns ett berömt citat av jesuiternas andlige fader Ignatius av Loyola: ”be din bön som om Gud tar hand om allt, men handla som om allt sker på ditt ansvar”.
Detsamma gäller när frågan om tur kommer på tal. En del hänvisar till tur eller otur när de pratar om anledningen till att de lyckades med något eller inte. Lägg alltså hellre din energi på att finslipa strategier och skapa en tydligare målbild av vad du vill åstadkomma än på att hoppas på turen och helt perfekta omständigheter. Du kan inte ha någon kontroll över tur och otur men kan för det mesta ha kontroll över det du gör själv. Se tur och perfekta omständigheter som en trevlig bonus och inte som en förutsättning för din framgång.
”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag” - Ingemar Stenmark, en av tidernas främsta alpina skidåkare.

2. Ödsla inte energi på sådant du inte kan påverka

Mental styrka är precis som muskelstyrka – ingen har obegränsade resurser. Så varför slösa energi på något som ändå inte går att ändra på?
Att försöka få en annan människa att ändra sitt beteende, sin världsbild eller sin politiska övertygelse är för det mesta slöseri med tid. Fokusera istället på att förbättra det du kan – dig själv och dina prestationer. Då kan du istället fungera som en förebild för andra och på så sätt påverka dem att bete sig annorlunda.

3. Gjort är gjort: älta inte det som hänt utan försök att dra lärdomar av det i stället

Det förflutna har alltid ett värde – det är erfarenheter du kan ta lärdom av, sedan släppa taget om och gå vidare.
Lätt att säga men svårt att genomföra? Det beror på hur du ser på dig själv och dina prestationer. Om du är tillåtande och förlåtande mot dig själv och betraktar varje ny utmaning som en chans att lära dig något nytt, istället för en kamp som bara handlar om vinst eller förlust. Då kan du aldrig riktigt förlora. Du kommer alltid att ges möjligheter till att göra nya erfarenheter i livet och karriären, ta vara på dem och vänd dem till din fördel genom att se positivt även på motgångar.
Genom att förlåta dig själv och andra skapar du mer mental energi som kan hjälpa dig att se framåt och klättra uppåt i karriär- eller livsstegen.

4. Gläds med andras framgångar

Lägg inte din värdefulla energi på att vara avundsjuk eller missunna andra. Gläds istället med dem och försök att lära dig något av deras framgångsrecept.

5. Gnäll inte. Klaga inte. Kritisera inte.

Ordets makt är stor. Det gäller inte minst de ord du säger till dig själv. Att ständigt gnälla på dåliga förutsättningar och kritisera dig själv och andra innebär bara ett gigantiskt slöseri med energi och kan i längden bidra till att du förminskar dig själv och förlorar tron på dina förmågor.
Slösa inte tid på att analysera och prata om felen – diskutera istället hur ni kan förbättra och lösa saker och ting. Det gäller även dina egna felsteg.

6. Imponera på dig själv. Inte på andra.

Dyra bilar och skräddarsydda kostymer kommer inte få människor att tycka bättre om dig. De gillar säkert dina grejor, men gillar de verkligen dig? Vänskap som enbart grundar sig på materiella tillhörigheter är bara ytlig och leder inte till varaktiga eller fördjupade relationer.
Det finns bara ett sätt för att bygga energigivande relationer, och det är att vara sig själv. Att hela tiden sträva efter att bli en bättre medmänniska och kollega på lång sikt är den enda sanna vägen till att skapa lycka och framgång, både för sig själv och andra.
Nära, äkta relationer ger dig värdefull, positiv energi som lätt kan omvandlas till mental styrka, och det är användbart i alla sammanhang.

7. Tacksamhet skapar mer av det du vill ha i livet

Sluta tänka på det du inte har. Gläds åt det du har i stället och var tacksam för det. Vik en stund varje kväll innan du lägger dig åt att fundera över vad du är glad och tacksam över i ditt liv. Ge nästa dag goda förutsättningar genom att ladda om dina mentala batterier med positiv energi.

söndag 11 januari 2015

Impulsköp

Jag är väl kanske inte den som brukar impulsköpa så väldigt mycket, men i veckan köpte jag en vas, men det var inte vilken vas som helst utan en platt vas. Själv hade jag aldrig sett en sådan förut men min klasskompis berättade att då man fyller den med vatten så vecklas den ut.. Jag blev väldigt nyfiken och i.o.m att den bara kostade 20kr så köpte jag en. Såhär ser den ut: Ganska söt o praktisk ;)




O sen då man slängt blommorna låter man den bara torka o sen platta ihop den tillbaka. Ganska smart måste jag säga, den tar mycket mindre utrymme och dessutom behöver man aldrig vara rädd om att den går sönder om den fallar i golvet iom att den är gjord av plats. 

torsdag 8 januari 2015

Nedräkning

Efter att ha skrivit två tentor idag så är det bara en kvar på denna termin! WOOP WOOP

Fick komma hem redan 12 idag så nu har jag kollat på längdskidåkning och första avsnittet av en dokumentär om det norska damlandslagets väg till skid VM i Falun. Börjar bara sakna snön mer o mer. Jag vill också kunna skida. men men
Ska även få åka o jobba snart, inte jobbat på närmare 3 månader så det ska bli roligt. Hoppas jag får möjlighet o jobba mer i vår än vad det blev i höst :) Så nu ska jag fortsätta dega på soffan tills jag ska gå iväg.


tisdag 6 januari 2015

Trettondagsafton!

Idag är det bara en sak som gäller: TENTALÄSNING! Har tenta på torsdag o vi har ännu halvdag imorgon i skolan med nya saker till tentan så måste verkligen läsa in allt annat idag, försöka iaf. Så handkirurgi och reumatologi, let's do it! 

Hoppas alla andra får njuta av sin ledighet. 

fredag 2 januari 2015

Back to school

Första skoldagen efter lovet gick snabbt o smidigt. Kom hem vid 16 o då var det bara o bege sig till Adam o Camillas nya lägenhet o hjälpa till o flytta. Dom var i princip klara då jag kom så det blev lite fika o sen började folk dra sig hemåt men jag o Jakob stannade kvar o hjälpte till o skruva ihop allt som behövdes o plocka upp lite grejer. Som tack bjöd dom oss på mat o vin så det blev riktigt trevligt! Jag fick äntligen äta sushi! Inte ätit det sen USA. 

Men nu är det dags o sova efter en låååång dag. Gonatt!

torsdag 1 januari 2015

Året som gått

Nyåret firades i Skövde. Var bortbjudna på middag, med 13 andra personer, det blev hamburgare, cheesecake, vin, quiz över det gångna året och även lite fyrverkerier på tolvslaget :D För mig o Jakob blev det en ganska lugn kväll och vi tog tåget hem halv 3.
Idag har vi tagit det lugnt, själv har jag städat upp lite eftersom min kappsäck hade kommit bort och kom igår eftermiddag så då packades det upp lite huller om buller. Men nu är lägenheten städad och kylskåpet påfyllt.
Har även idag funderat lite på 2014, året som gott och tänkte försöka skriva ner lite för  varje månad. Kul o själv kunna gå tillbaka o läsa lite och framför allt minnas :)




JANUARI

Nyåret 13-14 firades i Finland med familjen o Jakob. Januari var en ganska tuff månad, hade det ganska tufft hemma, visste inte varför men det kändes inte som innan, men dagarna rullade på. Skolan bidrog med mycket nytt och spännande och i träningsväg testade jag för första gången på crossfit, som genast föll mig i smaken.

FEBRUARI

Skolan var kul men ändå extremt  pyskiskt påfrestande, men för första gången höll jag ett gympapass för en grupp, dock klasskompisar men iaf. Obeskrivligt stolt över att jag faktiskt gjorde det! Jag började inse att jag inte alls trivdes i vår lägenhet eller i Skövde och efter flera veckor av renovering och strul med ägaren av lägenheten började vi kolla på nya lägenheter  i Skövde men det såg inte så ljust ut.. Men under dessa månader hade jag bokat resa i Mars till turkiet  för min brors förlovningsfest så det hade jag o se fram emot. Jag börajde också träna crossfit regelbundet med Jakob, kändes kul o göra det tillsammans med honom och träningen var så enormt rolig!

MARS

I början på mars åkte jag till turkiet i 5 dagar, va helt underbart o komma bort lite, det behövde jag verkligen! Det var både spännande och kul att få uppleva lite annan kultur  samt och träffa min brors nuvarande fru, Ezgis familj :) Men innan jag åkte till turkiet hann det hända mycket på lägenhetsfronten, vi sa upp våran lägenhet i Skövde, vi hittade en lägenhet i Falköping som vi fick,  och vi skulle få flytta in redan 30.3. Allt började mycket lättare, skolan kändes bättre och jaa allt kändes som att det var påväg att vända. Fick jobb på Skara sommarland men på grund av avståndet fortsatte jag att söka sommarjobb i Falköping. Våren kom extra tidigt och det började snabbt bli fina soliga vårdagar.  

APRIL

Bodde i renoveringskaos i princip hela april, men vi båda trivdes så otroligt bra i lägenhete så det gjorde inget. Njöt av att äntligen ha balkong. Jag bokade biljett hem till Finland för en hel månad under sommaren. Jag fick sommarjobb på en matbutik i Falköping o sa då upp mitt jobb på Skara sommarland. Hann bo i Göteborg en vecka. Fyllde 23 år. Tränade mitt sista pass på Crossfit Skövde. Min bror gifte sig. Allt blev bättre för varje dag som gick!

MAJ

Lägenheten blev klar. Åkte på dop till Norge. Satt ute på balkongen så fort jag bara hann o kunde. Kände hur sommaren började närma sig och längtade så otroligt till min månad i Finland. Började jobba på Willys. Jakob köpte motorcykel o vi va ut o gick på berget nästan varje dag.

JUNI 

Avslutade skolåret med en heldag i Borås med några klasskompisar. Dagen bestod av hinderbana, backlöpning och middag på kvällen! 6.6 åkte jag till Finland. Njöt o tog till vara varje dag av att vara hemma med vänner o familj. Åkte på bröllopsfest till Turkiet.

Fortsättning följer....