torsdag 28 april 2016

Australien och regn

Den här veckan har verkligen bjudit på tråkigt och ostadigt väder. Hade ändå hoppats på lite sol till helgen och speciellt tills idag då jag slutar kl.12 så att jag kunde åka till stranden efter praktiken. Istället är det jämngrått o regnigt. Inga tecken på att det kommer spricka upp heller. Tråkigt!

Jag har 3,5 vecka kvar här och jag vill verkligen kunna njuta av solen då jag är ledig, vill ligga på stranden, ut o gå i nationalparken men med det här vädret blir allt sånt inte så aktuellt..

Jag borde kanske inte klaga för det är fortfarande varmt o så MEN jag vill klaga för jag tycker det här är jätte tråkigt!



onsdag 27 april 2016

Lång dag!

Lång dag på praktiken idag 8-18, ganska ju berätta att man var inte helt 100% med på den sista patienten, egentligen skulle jag o Victoria också för den delen slutat kl.17 men så hade Pete fått inbokat en ny patient, en axelpatient och Victoria ska ha en examination nästa vecka så Pete tyckte det var ett perfekt tillfälle för henne och öva och på nåt sätt lämnade jag dit för jag satt o skrev anteckningar från tidigare patient då den nya kom in så då var det bara o sitta kvar. Trött som bara den men  man lär sig så otroligt mycket då man är med Pete så det var värt det! 

1,5 dag kvar denna vecka, veckorna går så fort då det är långhelger osv.. Onsdagarna är min absoluta favoritdag för då får jag gå hela dagen med Pete och det är helt otroligt hur mycket man lär sig då man är med honom. Han ser alltid till att fråga saker av en hela tiden och vissa saker är helt nytt som till exempel så har jag lärt mig massa nya test som dom använder ganska mycket i Australien och vissa saker vet jag redan men kanske inte kommer ihåg så då är det perfekt att uppdatera det man kan. Han är verkligen den bästa handledaren jag har haft och det är så synd att jag bara har honom på onsdagar. Sista veckan dock är jag med honom hela veckan så ska verkligen försöka ta åt mig allt han säger och gör! 

Jenny berättade ikväll att det blir ingen paddling på fredag för David ska åka iväg tidigt så dom åker och paddlar imorgon istället o då ska Victoria få åka med istället. Jaa, jag är smått avundsjuk, jag tycker verkligen det är så otroligt kul och jag hade önskat att jag fått åka varje vecka men men.. Jenny vill inte att jag ska åka i en singel "kajak", det är ingen kajak men jag vet inte namnet på dom och dom här är mycket ostadigare så tyvärr får jag stanna hemma imorgon. Tänkte dock jag skulle stiga upp samma tid iaf o ta en morgon promenad och kanske köra ett litet styrkepass i parken imorgon. Börjar faktiskt först 9:15 imorgon så ska försöka utnyttja morgonen så gott jag kan! 

Nu väntar jag bara på att älskling ska ringa! Fast jag har det jätte bra här och trivs så är det som att något i mig saknas. Jag önskar verkligen mer än något annat att Jakob också vore här så att jag kunde dela det här äventyret med honom. Jag vet att det är bra att göra det själv också, att bara göra något för min skull men vad jag vill säga är helt enkelt att jag saknar honom! 

Hittade lite bilder från vår senaste resa till London september 2015


 










tisdag 26 april 2016

Bilder från min och Victorias dagsutflykt.

Coolum beach

Coolum beach 

Coolum beach

Coolum beach och en Josefine

En del är mindre smarta än andra... Coolum beach/klippor

Coolum beach

Sunshine castle i Bli Bli, något vi bara körde förbi

Efter att ha åkt in i landet åkte vi förbi Dulong och fick se sådana vyer

Dulong

Victoria ser ut över Dulong

Så lilla jag

Bilden ger ingen rättvisa till hur brant den här vägen var men den var sjukt brant, stackars bil säger jag!

Dulong

Destination Kondalilla falls, nationalparken

Vår första orm i Australien, ingen aning om den var giftig!

Kondalilla falls, nationalpark

Kondalilla falls, nationalpark

Rock pool kondalilla falls

Rock pool kondalilla falls

Redo för ett dopp

Inte alls lika varmt som i havet

Hittade ett rep som man kunde svinga sig i, fun!


Kondalilla falls

Kondalilla falls

Fick sällskap under lunchen i Monteville

Hittade denna butik i Monteville, Victoria fick känna sig lite hemma!

Solnedgång på väg hem



Har ännu fler bilder med gopron som kommer vi senare tillfälle!

Bilder från Anzac day 25.4 Australien

 5:30 på morgonen under ceremonin.

Ceremonin i Tewantin var ganska liten men Anzac day firas ju runt om i hela Australien så på vissa ställen är det hur stort som helst, tusentals som stiger upp för att delta i s.k Dawn Service.

Minnesstaty


 Soluppgången efter ceremonin, promenad längs med floden. Så vackert!


måndag 25 april 2016

Söndag 24.4 och Måndag 25.4

I söndags åkte jag o Victoria till stranden, ville passa på att åka dit då vi hade bilen, låg o "stekte" oss i några timmar men tillbringade otroligt mycket tid i havet, det är så otroligt varmt. Vi var i ca 45min innan vi började frysa. Hade med gopron så lekte o hade kul. Ingen av oss är direk fiskar i vattnet så vi försöker mest vänja oss vid vågorna så att vi lär oss att ta dom på rätt sätt istället för att bli överkörda av dom, lättare sagt än gjort! Vädret var fint igår, inte ett moln på himmelen men tyvärr blåste det som bara den och det skulle varit lugnt om inte det var för all sand som yrde omkring. Jag har aldrig haft så mycket sand på mig som jag hade igår, det var överallt och inga små mängder!

Efter att ha legat på stranden några timmar åkte vi hem för o käka lunch, duscha bort den värsta sanden och sen åkte vi till ett shoppingcenter, Jag var tvungen att köpa en simdräkt till praktiken så ville bara hitta nån billig. Sen körde Victoria hem mig och hon åkte till Mooloolaba för att hämta killen. Jag passade på att ringa hem o prata med mamma och sen med min bror. Sen på kvällen med det Skype med min kära partner in crime, Ulrica för att diskutera c-uppsats :)

Det var min söndag.

Idag då, måndag så var det väckning 4:30 fast vi var lediga. Det är nämligen helgdag här i Australien, Anzac day.

Wikiepdia: Anzac Day 25 april är en allmän helgdag i Australien, Nya Zeeland, Cooköarna, Niue, Samoa och Tonga för att hedra de som stred iAnzac (Australian and New Zealand Army Corps), och alla de som tjänade sitt land.
25 april 1915, var det datum då Anzactrupperna landsteg i Slaget vid Gallipoli under första världskriget. Slaget blev oerhört blodigt, med 60%-iga förluster på båda sidor, och ledde till osmansk seger. Den blev helgdag 1920 på Nya Zeeland och 1921 i Australien. Omkring 60 000 australiensare och 18 000 nyzeeländare dog.
Dagen brukar högtidlighållas med marscherorkestrar som spelar, idrottsföreställningar.

Vi steg upp som sagt 4:30, gick iväg kl.5 till Tewantin där veteranerna marscherade, någon höll lite tal, lite sång o dikter och ceremonin avslutades med att dom sjöng Australiens och Nya Zeelands nationalsånger. Inget jätte märkvädigt för oss kanske, men det var kul att få uppleva nåt som verkar vara en otroligt viktig dag här i Australien, otroligt mycket folk som stiger upp och är där!

Vi hade sällskap av två vänner till Jenny o David, super trevliga så efteråt gick vi längs med floden till ett kaffeställe, sen hem till oss igen för en stor frukost och då alla var mätta o belåtna åkte vi alla till Nationalparken i Noosa för en förmiddagspromenad, härligt väder men vilken vind alltså. Då vi kom till Hells gate, var vinden så stark så det var nästan obehagligt att gå omkring där för det är bara stup rakt ner i havet som verkligen kokade! Aldrig varit med om något liknande. Då vi kom tillbaka till entren av parken så skulle gänget dricka kaffe men eftersom jag inte dricker kaffe gick jag på jakt efter en baby koala som skulle finnas i närheten. Fick till slut hjälp av en professionell fotograf som kom o visade, han berättade att koalan hade ett sår på ryggen som dom hade ringt en animal rescue som skulle komma o hämta koalan för att hålla koll på såret så att den inte dör o sen släppa ut den igen!
En karta över nationalparken



Då vi kom hem vid 12 tiden kändes det om att vi varit uppe hela dagen, vi trodde klockan var typ 4-5.. Så det blev en lång o skön tupplur efter lunch o nu är det lite datatid, ska försöka komma i fas med bloggandet o gå igenom 100tals bilder från dom senaste dagarna. Så det blir en lugn eftermiddag samt förbereda sig för praktik imorgon. 3,5 dag praktik denna vecka följt av 3,5 ledigt, inte så dåligt!

Så nu ska jag gå igenom bilderna, wish me luck! Lyckades till och med ladda upp lite bilder från idag, inte världens bästa kvalite då det är bilder tagna med mobiler men alltid något :)

Anzac day. Ceremoni i gryningen5:20

Anzac day, ceremonin avklarad


Noosa Nationalpark

Noosa Nationalpark

Noosa Nationalpark

Noosa Nationalpark

Selfie

Baby koala Noosa Nationalpark

Baby koala Noosa Nationalpark

Jag o koalan i trädet

Jag o Victoria vid Hell's gate i Noosa Nationalpark, det blåser kan man säga.

Jag o Victoria vid Hell's gate i Noosa Nationalpark